- Katılım
- 8 Eyl 2016
- Mesajlar
- 2,484
Amerikada ırkçılık yokmu.
Avrupa'da ortaya çıkan laiklik, yıllarca süren kilise baskısına verilen aşırı tepkidir, haliyle de fikir ve inanç özgürlüğüyle çeliştiği noktalar halen sorun olmakta.
ABD'de böyle bir geçmiş olmadığı için insanların inançlarının kanunlar tarafından baskı altına alınması söz konusu olmamakla birlikte, herhangi bir inancın (ya da inançsızlığın) diğerleri üzerine baskı oluşturması da söz konusu değil. Christmas zamanı iş yerinde, okullarda insanlar habire "Happy holidays" diyorlar "Merry Christmas" değil. Irkçılık ve ayrımcılık noktasında Amerika ile Türkiye karşılaştırması ise gülünç, gerçeklikten uzak bir yaklaşım.
Amerika'nın zenginliği belki "parasızları sömürme özgürlüğü" sayesindedir. Belki de "benim inanç (ya da inançsızlık) sistemime sahip değilsen benimle aynı özgürlüklere sahip olamazsın" diyen bağnaz ve baskıcı insanların habire birbirini yiyip kendilerini sefalete mahkum ettiği üçüncü dünya ülkelerinden ipini koparan insanların özgürce ve başarıyla iş gücüne katkı sunabildiği çoğulcu eğitim ve çalışma ortamı sayesindedir?
Olmaz mı? Tabii ki var. Lakin ırkçılık ve ayrımcılık noktasında Türkiye ile ABD karşılaştırması, "Almanya bizi kıskanıyor" iddiası kadar gülünç. Cyan da farkında olmalı ki bir komedyeni alıntılamışAmerikada ırkçılık yokmu.
haşmet zaten bizden zengindin, 2 ayda 2 kat daha zengin oldun.
hayat güzel mi la anlatsana biraz :queen:
1 ABD Doları eşittir
14,71 Türk Lirası

Olmaz mı? Tabii ki var. Lakin ırkçılık ve ayrımcılık noktasında Türkiye ile ABD karşılaştırması, "Almanya bizi kıskanıyor" iddiası kadar gülünç. Cyan da farkında olmalı ki bir komedyeni alıntılamışBu konularda ciddi olarak gerideyiz.
Olmaz mı? Tabii ki var. Lakin ırkçılık ve ayrımcılık noktasında Türkiye ile ABD karşılaştırması, "Almanya bizi kıskanıyor" iddiası kadar gülünç. Cyan da farkında olmalı ki bir komedyeni alıntılamışBu konularda ciddi olarak gerideyiz.
Batman filmlerinden birinde Batman kendini veriyor kubara, kadına, haytalığa ve haliyle Gotham City'de suç oranı ayyuka çıkıyor. Oranın polis departmanı da Batman'e ulaşamadığı için çareyi dolunay üzerine devasa projektörlerle Batman logosu yansıtarak Batman'i çağırmakta buluyor.
[url]https://i.hizliresim.com/s73rig4.jpg[/url]
hasmet sevdiğimiz bir üyemiz, hani gün olur artık bu platformda yazmazsa, birşeyler karalamaktan imtina ederse Gotham City polis teşkilatının dolunaya Batman logosu yansıtması gibi biz de burada Fetö, başörtülü bacı, gerçek Müslümanlık bu değil vs gibi bir konu açalım ve bekleyelim, Batman gelecektir.
Fetullah hocami cekemeyenler anten taksin..ne istiyonuz bu hizmet hareketinden ya
Gercekcek muslumanligi bir bulabilsek var yaaas
Amerika ve Türkiye'deki ırkçılığı karşılaştırabilmek için benzer ırk farklılıklarına, demografiye sahip olmaları lazım, ki değiller.Siz de az komik değilsiniz yahu? Amerika'dan daha ırkçıymışız; süper komik. Amerika'dan daha ırkçı değiliz, daha dinciyiz. Amerika bizden kat kat ırkçı...
Amerika ve Türkiye'deki ırkçılığı karşılaştırabilmek için benzer ırk farklılıklarına, demografiye sahip olmaları lazım, ki değiller.
Lakin ırkçılıkla birlikte gelen bağnazlık, tahammülsüzlük, üstünlük iddiası, ayrımcılık noktasında Türkiye'nin Amerika'dan iyi durumda olduğu iddiası tabii ki gülünç.
Yahu Türkiye'de yan yana iki ilçe birbirini çekemezken burada binbir ırk, kültür ve millet bir arada yaşıyor... Siz inançsızlık kavramını hayal etmekte zorlandığım vehmindeyken, ben baş örtülü İranlı, dinsiz Çinli, baptist Amerikali ve katolik İtalyanla birlikte yiyip, içip, çalışıyorum.
Kendi ülkenizde doğup büyümüş, kendi dilinizi konuşan, suçsuz bir insanın bir mesleği edinme hakkını sadece dini inancından ötürü engellemenin makul olduğunu savunurken, taa Amerika'ya "ırkçı onlar" sallamasında bulunmanızın nasıl bir hipokrasi örneği olduğunu göremiyor musunuz kozmoz aşkına?
@tommygun haklı galiba. Size göre sorun şimdi din. Lakin bana öyle geliyor ki Türkiye'de bugün din bitse yarın rahat durmayacak, üzerine bölünüp, ayrışıp, çekişip, didişecek başka bir etken bulacağız...
Yazın güzel bir tatil planım var da geçen seferki gibi bunlar darbe yapmaya kalkarlarsa kötü olur, iş iptal olur. Laik cenahtan geliyoruz hoca denen dümbüğü bizim tarafta tanıyan, bilen, ona bizde para ve evlat kaptıran yok. Darbe yapmaya kalkarlar mı diye acaba kime sorsak?
Geçen rüyamda denk geldim "ouwwwwww" diye uludum, bana "Ocak dışısın" dedi. Siyasi kariyerim başlamadan bitti.
Siz inançsızlık kavramını hayal etmekte zorlandığım vehmindeyken, ben baş örtülü İranlı, dinsiz Çinli, baptist Amerikali ve katolik İtalyanla birlikte yiyip, içip, çalışıyorum.