keşke herkes bir doktor kadar olabilse...
adamlar bir meslektaşı için işi bırakıyor
ya biz? 10larca motorcu kardeşimizi abuk sabuk yollarda kaybetmedik mi?
hergün kuruş kuruş benzin hesabı yapan yine biz değilmiyiz?
vergininde vergisinin alındığını her ortamda dile getirmiyormuyuz?
kusura bakmayında doktorları bu konuda eleştirmek yapılan tek güzel şeyin önüne taş koymakdan öte değildir.
keşke toplumun her kesimi böyle olabilse. keşke anarşik yaftasını yemekden polisin biber gazından jopundan korkmadan haklarını aramak için sokaklara dökülse.. cesurca hakkını arasa..
doktorların yaptığı bu eylemi gönülden destekliyor ve toplumun geri kalan kesimlerinede örnek olmasını diliyorum...
Söylenecek çok söz var ama kendimi tutuyorum olabildiğince.
Motosikletli ölümüyle doktor ölümünü kıyaslamanız çok büyük hata olmuş; duygusal,iyiniyetli ancak yanlış bir kıyaslama.
Doktorların yaptığı eylem neden ve nasıl ses getiriyor öncelikle sosyolojik açıdan incelenmesi gereken bir konudur.
Madem doktorların eylemini bu derece etkileyici buldunuz neden sağlık bakanlığı haricinde doktor eylemi olmadı?Farklı kurumlar ve özel hastanelerin arkadaşı değil miydi ölen arkadaş?
Arkadaşlar yapılan her eylemin vitrin görüntüsüne bakarak lütfen sürecin akışına kaptırmayalım kendimizi.
Madem doktorlar bu kadar haklıydı neden kendisi de doktor hem de profesör olan sağlık bakanı rahmetlinin cenazesine katılmadı?
Neden doktorlara destek veren etkileyici bir çıkış yapmadı?
Bugün yapmayacaksa ne zaman yapacak bu açıklamayı?
Farklı bir soru;
Doktorlar yıllardır halkın gözündeki yerlerinden dolayı şikayetçiler (Haklı veya haksız olarak) ve sağlık bakanlığını az çok bilen herkes bakanlık koltuğunun her zaman tıp doktoruna ait olduğunu bilir.Yıllardır tıp doktorunun doldurduğu o koltuklar, yıllardır bakanlığın en önemli koltuklarına oturan doktorlar neden sisteme müdahale edip doktorları rahatlatmıyorlar? Bu rahatlamada maaşa vurgu yapmıyorum hastanelerdeki uygulama ve işleyişlerle ilgili.
Cümlelerimden halkı kapalı gözlerle savunduğum düşüncesine kapılmayın lütfen.Ben gerçeğe dikkat çekmek istiyorum; bu sistemin yön verenleri doktorlardır ve gidişatı değiştirecek olanlar da onlardır.
Halkın doktorlara bakış açısı ayrı bir başlık konusudur.Hatta bu konu sosyoloji kürsülerinde incelenmeli,araştırma konusu olmalıdır.O konuda söyleyecek çok sözüm var ama unutmayalım hiçbirşey göründüğü gibi değil.
Son bir soru;
Görevi başında öldürülen sağlık bakanlığı personeli "doktor" değilde "hemşire","sağlık memuru","att" olsaydı acaba gündem olur muydu?Garanti veriyorum kesinlikle ama kesinlikle olmazdı.Sağlık bakanlığı kurumlarında çalışanların en büyük handikapı budur.Tıp bayramı olur doktorların bayramıdır,vefat olur doktorların vefatıdır,sosyal haklar konusunda avantajlar olur doktorların haklarıdır.Sağlık bakanlığı çalışanlarının öncelikle eşitlikçi olmaları ondan sonra ölenin arkasından ağlamayı öğrenmeleri gerekiyor.
Tüm samimiyetimle yazıyorum ki vefat eden arkadaşın arkasından akıtılan göz yaşları bugünün coşkusudur.Bu haftasonu bu konu unutulup gidecek.
Lütfen ama lütfen hiçkimse "Bir doktor kolay yetişmiyor" klasik mantığı ile savunma yapmasın.Bu eskimiş,lise seviyesindeki cümle kafası çalışan hiçbir insan tarafından anlamlı bulunmaz.Bu abuk savunmanın cevabi sorusu ; "O halde doktor olmayanlar kolay mı yetişiyor?" şeklindedir.Bu memlekette hangi işi yaparsa yapsın hiçbir evlat kolay yetişmiyor.Maddeci,materyalist bir ifadeyle ego tatminini pekiştiren cümleler her zaman tepki çekmiştir.Bu cümleyle savunma yapmak her zaman kaybettirir her zaman.
Sözlerimi kısa kesiyorum.Kimseyi kırmak veya incitmek değil amacım.
Rahmetlinin mekanı cennet olur inşallah.Amin!
Rızkının peşindeyken hayatını kaybetti,bu ülke bir evladını daha pisi pisine kaybetti aynen haksız yere motosiklet üstünde can veren kardeşlerimiz gibi.
Selamlar.