doğrumudur :)

facebookta gezerken gördüm ne kadar doğrudur benim için yüzde yüz doğru

1.gün Benim Motorcu Sağlam , 2.gün Sağlamdı, 3.gün Hep sağlam Kalacak..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aslan besliyorsan yediğine bakmiyican diyen bir adam görürsen zaten o semti derhal terket

nekadar para o kadar köfte : ))
tamirciye gider işe başlamadan pazarlık edersen ????
veya
tamirhaneye gelirken bir bakkala ugrar 10 lu cokoprens birde 2 lt kola alırsa aradaki farkı görürsün : ))
( yalakalık demiyelimde insana yaklaşma tarzı diye yorumlıyalım ) : ))

100 de 100 değil buralardaki hiç bir usta bugün gitsem çok güzel iş yapsa yarın kötü iş yapıyor bunların subap ayarları yokmu arkadaşım :queen:

400. gün kendisi usta olmuştur :) kasaba minnet etmekten bıkıp...

OOOO 4 SİLİNDİR Mİ ? 4 EVLAT DEMEK MASRAFI AĞIR OLUR BABA BİNİYORSAN BAKMAYACAKSIN MASRAFINA

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Doğru olmaz mı,geçen gittim 40 Tl verip,kayışı değiştirecektim. 110 Tl ödeyip çıktım:queen:. Ya benim çinli çok sorunlu,ya da usta beni saf bulup kakalıyor.
Ne demişler,tecrübe yediğin kazıkların toplamıdır.

usta geçinenlerin çoğu bisikletçi bozması... kalanıda her konuda usta değil...herhangi bir sorunda hangi usta neyi iyi yapar neyde tökezler tespit
ettin vs vs diyene kadar...evet malesef iyi bir usta aramayla epey bir zaman geçer...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
birde ustaların çinlilere özel bir psikolojik durumu var gibi geldi bana birazda parça ucuzluğunun verdiği gazı yüzsüzlükle birleştirip
çok fazla iş çıkarıyorlar galiba...

Motosiklet değilde otomobil ustalarından zaman zaman kazık yemişimdir.:farao:

F54

hiçbir zaman motorcu aramadım sadece herkezin gidip memnun kaldığı ustaya gittim ve nerden baksam 15 yıl dan beri başka usta motoruma anahtar değdirmedi
benzin işi için veya 4 silindirli motor için söylenenler bence doğru:wiinkk:
hem en az 15000 tl ye motosiklet alacan hemde 200 tl yağ bakımı için veya 100km de 7 litre benzine çok diyecen paraya acıyan adam bu işlere hiç bulaşmasın
gitsin bisiklet le takılsın

her zaman derim kotu komsu adami mal sahibi yapar kotu motor ustasi da adami usta yapar .biraz cesur olun abi kim gelmis dunyaya motor ustasi olarak.acicen bakicen meseleye illaki bulunur bir care- gidip motorcu ustasina sorarsan hicbirsey soylemez sana.arizali parcayi sokup satin almaya gidecen sana satan adam herseyi sayar,parcayi alip eve gelene kadar kaparsin isi

ustaya para vereceğinize gidip yetkili serviste yaptırsanız çok daha mantıklı olacaktır. iyi usta her zaman parçaların saf fiyatlarını size söyleyebilen ustadır.
misal motorumun yağ değişimi vs ben kendim yapıyorum fakat mekanik bir değişim olacağı zaman (eksantirik zinciri paletleri gergisi sekmanlar yataklar vs vs) yetkili servise sokuyorum kasıtlı olarak.
hem değişim yapılan parçalara belli bir süre garanti veriyor hemde dışarıdaki fiyatlarla aynı rakamlara geliyor. yetkili servise sürekli giderseniz serviste indirimler yapıyorlar hiç olmasa 4 saat işçilik verilen çalışmaya 1 saat yazıp geçiyor. saatinin 50 lira olduğunu düşünürseniz 200 lira yapar 4 saati kafadan.

şimdi bir yerde ustaların dediği doğru. kendine ferrari alıpta servis bakımlarını ucuza yaptırabilen kim var mesela ? motosiklette spor bir kullanım aracıdır. ve arabaya göre bazı yüksek riskler içerdiğinden çoğu parça arabaya göre çok daha erken değişiyor. bu yüzden kimse çıkıpta pahalı dışarıda şu fiyata yapıyorlar demesin. hem hobi aracına biniyorsunuz hemde pahalı diye ağlamayınız bir yerde.

serviste pek çok parçanın pahalı olmasının sebebi marka logosunun üstüne işlenmesinden ibaret bir yerde. ama sağlıklı olanda bu
ustaya gittiğinizde serviste 5e satılan parça yan sanayi olarak 2 - 3 arasında alıp 4 - 5 arası size satılıyor. hemde orj olmuyor bir yerde. garanti desen hak getire. canı isterse kullanıcı hatası der sallar başından masraf size kalır.

ama şu vardır. ustaya gidersiniz. size söyler böyle böyle 2 3 seçenek var şu bu kadar şu bu kadar ama bu iyi değildir tavsiye etmem orj muadili veya sağlam olanı budur der seçim yaparsınız. işçilik ücretide ne çok ucuz (ekmek parasını çıkartıyor sonuçta) nede servis ücretine yakın veya pahalı olmaması gerekir. motorla ilgili bakımları yaparken özellikle tork anahtarı kullanıyorsa o işi yapan kişi ustadır. yoksa pek çok kişi kafasına göre garç gurç edinceye kadar sıkar vidaları fazla eksik bir bakarsınız yolda motor sıkışır yatak sarar vida diş yeri gider bloktaki vs vs.

o yüzden siz gidip 100 liralık işi 20 liram var halledelim mantığı ile yalvar yakar insanları alıştırırsanız adamda ona göre dandik işçilik yapar özen göstermez hızlı ve daha kontrolsüz yapar işini.

ustaya para vereceğinize gidip yetkili serviste yaptırsanız çok daha mantıklı olacaktır. iyi usta her zaman parçaların saf fiyatlarını size söyleyebilen ustadır.
misal motorumun yağ değişimi vs ben kendim yapıyorum fakat mekanik bir değişim olacağı zaman (eksantirik zinciri paletleri gergisi sekmanlar yataklar vs vs) yetkili servise sokuyorum kasıtlı olarak.
hem değişim yapılan parçalara belli bir süre garanti veriyor hemde dışarıdaki fiyatlarla aynı rakamlara geliyor. yetkili servise sürekli giderseniz serviste indirimler yapıyorlar hiç olmasa 4 saat işçilik verilen çalışmaya 1 saat yazıp geçiyor. saatinin 50 lira olduğunu düşünürseniz 200 lira yapar 4 saati kafadan.

şimdi bir yerde ustaların dediği doğru. kendine ferrari alıpta servis bakımlarını ucuza yaptırabilen kim var mesela ? motosiklette spor bir kullanım aracıdır. ve arabaya göre bazı yüksek riskler içerdiğinden çoğu parça arabaya göre çok daha erken değişiyor. bu yüzden kimse çıkıpta pahalı dışarıda şu fiyata yapıyorlar demesin. hem hobi aracına biniyorsunuz hemde pahalı diye ağlamayınız bir yerde.

serviste pek çok parçanın pahalı olmasının sebebi marka logosunun üstüne işlenmesinden ibaret bir yerde. ama sağlıklı olanda bu
ustaya gittiğinizde serviste 5e satılan parça yan sanayi olarak 2 - 3 arasında alıp 4 - 5 arası size satılıyor. hemde orj olmuyor bir yerde. garanti desen hak getire. canı isterse kullanıcı hatası der sallar başından masraf size kalır.

ama şu vardır. ustaya gidersiniz. size söyler böyle böyle 2 3 seçenek var şu bu kadar şu bu kadar ama bu iyi değildir tavsiye etmem orj muadili veya sağlam olanı budur der seçim yaparsınız. işçilik ücretide ne çok ucuz (ekmek parasını çıkartıyor sonuçta) nede servis ücretine yakın veya pahalı olmaması gerekir. motorla ilgili bakımları yaparken özellikle tork anahtarı kullanıyorsa o işi yapan kişi ustadır. yoksa pek çok kişi kafasına göre garç gurç edinceye kadar sıkar vidaları fazla eksik bir bakarsınız yolda motor sıkışır yatak sarar vida diş yeri gider bloktaki vs vs.

o yüzden siz gidip 100 liralık işi 20 liram var halledelim mantığı ile yalvar yakar insanları alıştırırsanız adamda ona göre dandik işçilik yapar özen göstermez hızlı ve daha kontrolsüz yapar işini.

haklsın da her servis tede aynı şey olmuyor malesef en basitinden buji 5 lira aynı buıji seri numarası falan onda 15 tl bu nedendir senin ustan servisin iyi olabilir ama heryerde öyle dediğin gibi olmuyor.bende küçük parçaları ampulleri yağını bujisini falan kendim değiştiriyorum ağır iş olduğu zamn ustaya aynı işi bir usta 100 liraya yaparken ötekide aynı işi aynı malzemeyle daha çok fiyata yapıyor.tamam zevk işi motor ama zevk içinde kendimi durduk yere kazıklatamam o yüzden herkes gibi usta arayışındayız....

"doğrumudur" yanlıştır; mudur ayrı yazılır; sonda da soru işareti lazım; ilk harf de büyük yazılmalı.

valla benim usta on numara benim mondial var scooter 3 yıldır kullanıyorum çok parça değişti bakımlar vs. toplamda şimdiye kadar ustaya 50 Tl he birde kola parası bir 20 de ona vermişimdir.. :)

haklsın da her servis tede aynı şey olmuyor malesef en basitinden buji 5 lira aynı buıji seri numarası falan onda 15 tl bu nedendir senin ustan servisin iyi olabilir ama heryerde öyle dediğin gibi olmuyor.bende küçük parçaları ampulleri yağını bujisini falan kendim değiştiriyorum ağır iş olduğu zamn ustaya aynı işi bir usta 100 liraya yaparken ötekide aynı işi aynı malzemeyle daha çok fiyata yapıyor.tamam zevk işi motor ama zevk içinde kendimi durduk yere kazıklatamam o yüzden herkes gibi usta arayışındayız....

evet fakat bahsettiğin örnek hani yukarıda yazdım ya. muadili ürün mevzusu. he servis üstüne parça için kar koyuyor tabi. ve ürünlerin ne olursa olsun merkezden gönderildiğinide hesaba koymak gerek yetkili servis için konuşuyorsak.
şimdi en basit örneği sana kendi motorumdan vereyim
600f (2001-06) kitapçığında buji için der ki.
IMR9A-9H kodlu NGK kullanmalısın. bu buji lazer üretim teknolojili iridyum bujidir. kutusunda lazer iridyum yazar zaten.
he ama şu var NGK'nın CR9EH-9 tip bujiside bire bir bizim motora uyumlu standart bir bujidir ucuz ve bloğa sorunsuz oturuyor. ama bu buji esasen bizim motosikletlerimiz gibi yüksek devir ve ısılarda çalışma ortamları için üretilmiş değillerdir. bi lazer iridyuma göre ömürleri yarı yarıya gibidir. tabi motorun ne kadar sportif ve zorlandığıyla alakalı olarak ömrü daha da kısalır. ve sürekli yüksek devir ısıya karşı tehlike arz edebilir. patlayıp tırnak kısmının bloğun içine düşmesi olasılığı (sürekli pist kullanımı tarzındaki sürüşlerde) bulunabilir.
biri 60 lira biri 20 lira gibi bir rakamda ücreti var.iyinin iyisi ile iyinin kötüsü gibi bir durum söz konusu bir yerde. işin ucu kendi güvenliğimize de dayanıyor...

sonra ustanın iyisi de hiç bir zaman ucuza iş yapmaz.
basit bir örnek vermek gerekirse
yurt dışında bir usta motoru en ufak parçasına kadar dağıtır motor bloğuda dahil. sonrada toplar. ama toplarken servis manualinden tek tek her vidasına bilmemnesine bakar kaç n/m torkta sıkılması gerektiği veya kaç tur çevrilmesi gerektiği gibi. en ince ayrıntıda toplar.
ama türkiyede olanı söyliyim. hiç tork anahtarına gerek yoktur ustaların elleri mübarek hepsi tork anahtarları gibidir.o yüzden türkiyede içi açılan motora binilmez illaki tekrar bir sıkıntı verir. ya yatakları eski yerlerine takılmaz karışık ayarsız sıkılır her vida, bazı parçalara gerek yok denilip atılır veya kaybolduğu için kendi kafamıza göre bir çözüm üretilir vs vs.

şimdi olaylara bu yönde baktığında durum biraz daha net ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

he şu vardır. zamanın ve birazda maddi olanağın vardır kendine ufak bir garaj yaparsın envai çeşit anahtar takımı vs toplarsın kendine bi tanede servis kitapçığı alırsın motorunun a'dan z'ye söker toplarsın olması gerektiği gibi binerken de için rahat eder... sadece parça ücreti vermiş olursun bu sayede

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar