Dizlik mi? Pantolon mu?

Dizlik kullaniyordum pantolon aldim. Deri düşünüyordum ama çok abartı geldi niyeyse. :D Korumanin abartisi olmaz ya neyse. Tech90 aldim. Zaten çizme kullaniyorum kaval kemigimi baya ortuyor. Pantolonun dizlikleri biraz yumuşak geldi ama bilemedim. Bazı arkadaşların aksine pantolonun diz korumalari bende oynama kayma yapmiyor hiç.

Sürüş anında değil ayak pozisyonu değişince ufak tefek oynamalar olabiliyor, bir de aldığın darbe pozisyonunun belirsizliğini katarsak risk var. Sonuçta iç dizlik gibi bacağa lap diye yapışan bir durumu yok pantolonun.

Benim fikrim tabii. Pantolon da giymiyor değilim ama iç dizlikle daha güvende hissediyorum.

Kaliteli bir dizlik sadece dizleri korur. Pantolon dizlik kadar etkili olmasada çok daha geniş bir bölgeyi korur. Bence pantolon daha iyidir. Pantolon üzerine dizlik çok daha iyi olur, Tabi sıkmazsa..

Sürüş anında değil ayak pozisyonu değişince ufak tefek oynamalar olabiliyor, bir de aldığın darbe pozisyonunun belirsizliğini katarsak risk var. Sonuçta iç dizlik gibi bacağa lap diye yapışan bir durumu yok pantolonun.

Benim fikrim tabii. Pantolon da giymiyor değilim ama iç dizlikle daha güvende hissediyorum.

Erkekler pantolonu cok dar giymedigi icin ufak tefek oynuyor demekki. Kayma acısindan ben güvensizlik hissetmedim sadece koruma yumuşak geldi o konuda emin degilim.

aynısını kullanıyorum rengi sitedeki gibi parlak değil bende öyle sanmıştım siyah normal bi pantolon paçaları bol bot giyildiğinde içine rahat girebilmesi için , ben bot ile bu pantolonu kullanıyorum çok iyi sıkıntısız kuryeyım ayrıca akşama kadar bu pantolon var kıçımda hiçbir sıkıntı yok gönül rahatlığıyla alabilirsin

Günlük kullanımda sorun oluşturur mu? Mesela ben motosiklet ile okula ve işe gideceğim. Gittiğim yerlerde zorluk yaşar mıyım?

Kesinlikle pantolon, pantolonun saglayacagi korumayi hicbir sey saglayamaz.

Olay şudur ki;

Hızınız 25 km/ş altında ise dizlik iş görür. Çünkü dizlik sadece darbe koruması sağlar.
Veya cross motor ile arazide olacaksınız dizlik yine yeterli olur.

AMA , bir büyük ama var burada.
Asfalt üzerinde ve 25 km/ş hızdan yüksek hızlarda size zarar verecek ana etken düşme anını takip eden sürtünme olur.
Dizlik sürtünme koruması sağlamaz.
Kevlar pantolon bu korumayı sağlar.

Kendinizi kıçınızın üstünde metrelerce asfalt üzerinde sürüklenirken hayal edin ve ondan sonra karar verin dizlik mı yoksa kevlar korumalı pantolon mu diye

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim Rev-It kotun icindeki Knox diz korumasi, dize uyacak sekilde kavisli uretilmis, pantolonun icinde girdigi cep dar, ve onun icin yerinden cok oynamiyor. Ama baska bir pantolonumdaki dizlik oyle degil ve ice kayiyor.

Bende senin gibi giyiniyordum. Ama bu sıcaklarda açıkcası risk alıyorum sadece kask takıyorum. Bugün birde mont giydim pişman oldum. Bildiğin kavuruyor sıcaklar. Daha temkinli gidiyorum zaten şehir içi. Kask yeterli olmasada bu sıcakta ne yapalım.

Yazlik file mont alin. Istediginiz kadar temkinli gidin kaza geliyorum demiyor. Montsuz dusunce de cok kotu oluyor. Basima geldi de. Artik hep giyiyorum. File mont cok rahatsiz etmiyor. Zaten isiga tuttugunuzda direk arkasi gozukuyor, zirh olan yerler haric. Motosiklet kullanirken de ruzgar icinizden gecip gidiyor resmen.

Ben de riderdenim kullanıyorum ve öneriyorum. Riderdenim dizlik cebinde sabitlemek için üstte 2, altta 1 velcro var. Cep zaten oldukça dar. Beden tam ise düşme anında döneceğini zannetmiyorum. Bu pantolonla düşen arkadaşlar olmuştu forumda, dizlik görevini yapmıştı diye hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Motoruma.com
Dizlik motosiklet kullanıcıları için ikinci bir seçenek olmalıdır. Pantolon alınamıyor veya o anlık kullanıma uygun olmayacaksa dizlik tercih edilmelidir.

Dizlik hakkında önerim olacak bir makale: Motosiklet Dizliği Nedir? Nasıl Seçilir?
Bu makalede diz korunması vurgulanmaktadır. Dolayısıyla pantolon alamıyorsanız neden dizlik almanız gerektiği hakkında bilgi yer almaktadır.

Seçiminiz pantolon olacaksa hangi pantolon olması konusunda düşünmeniz gerekmektedir. Eğer sağlığım her şeyden önemli diyorsanız ki öyle olması gerekiyor, full kevlar bir pantolon almalısınız.

Bkz. Kevlar kot tanıtımı, Barkın BAYOĞLU

Dizlik kullaniyorum, pantolona geçmek istiyorum.Fakat;

Tech 90 denedim aşırı bol geldi, koruması döner diyerek, ayrıca kesimi yüzünden almadım. Yanılsama da olsa dizlik sıkı olduğundan güvenliymiş gibi idare ediyorum.

Held hoover kullanan var aranızda, altı ayda ıskartaya çıkar mı bu pantolonun kumaşı, memnun musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar