Dizlik mi? Pantolon mu?

Arkadaşlar 4 gün önce ilk motorum olan Pulsar 150NS'yi aldım.
Kask: Nolan N87
Mont: Revit Airforce
Eldiven: Revit Striker 2
Almış olduğum ekipmanlar bunlar.

Şimdi sizce dizlik mi almalıyım yoksa pantolon mu almalıyım?
Dizliğın koruması daha büyükmüş sanırım pantolona göre.

Dizlik aldım. Pişmanım. Arka koruması yok. İlk defa geçen gün önü kaydırınca düştüm. Dizimde ağrı yok ama kalçamdaki kemik 1 hafta ağrıdı. Düşüş hızım 10 km var yada ypktu. Kısacası pantolon derim. Kötü tecrübe ettim. Ayrıca sürtünmeye de dayanıklı olur, yanmaz.

Aslında pantolon daha güvenli dizlik den, gün lük kulanım için dizlik tercih ediyorum 10 20 km lık mesafelerde daha uzak mesafelerde kesinlikle pantolon tercih ediyorum. Ama son zamanlarda bazı şeyler zoruma gidiyor bu sıcak ta kat tak full korumalı kıyafet giyiyorum botuna varana kadar millet 1 kask takıp yola çıkıyor. Sorun ben demi acaba, çok mu evhamlıyım merak ediyorum.

Surekli giyiceginiz bi pantolon daha iyi olur bence. Dizliklerim vardi yazin 10 dk bi yere gidicem diye takmaya usendim kaza yaptim dizim parcalandi. Keske usenmeseydim diyorum ama yine olsa yine usenicem muhtemelen ama pantolonda usenme durumu cok daha az oluyo.

Pantolon.
Dizlik olası bir düşme anında çıkabilir ve korumayı sürekli yapmaz. Ayrıca alacağın pantolon modellerinin çoğu kevlar malzemedir, düşmedeki oluşacak ısıya karşı seni korur ve doku kaybı riskini azaltır, ayrıca bu pantolonların dikişleri de farklı olduğundan kolay kolay yırtılmazlar.

http://www.feyizoglu.com/Tech-90-New-Pirate-Kevlar-Kot-Pantolon_51852.html
Şu pantolon iyi midir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
montun gögüs kısmı sırf file mi?

öyle ise 2-3 gün cırcırsın ağam

Pantolon bence Rider Denim yada Tech90 bakabilirsin.

Zaten alacağın sağlam bir dizlik dainese'in ki gibi oda pantolon fiyatına çok yakın bir fiyata satılıyor, pantolon en mantıklısı.

Pantalon özellikle bot ile giyersen komple sizden bilege kadar kapatıyor. Dizlik ile bot giyemezsin. Ve pantalonda doku kaybı yasaman daha zor...

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Üşenmezseniz kevlar pantolon + kısa dizlik + çizme.
Pantolon içindeki dizliklere hiç güvenmiyorum. Zaten ya kayıyor ya batıyor sürekli.

http://www.feyizoglu.com/Tech-90-New-Pirate-Kevlar-Kot-Pantolon_51852.html
Şu pantolon iyi midir?

aynısını kullanıyorum rengi sitedeki gibi parlak değil bende öyle sanmıştım siyah normal bi pantolon paçaları bol bot giyildiğinde içine rahat girebilmesi için , ben bot ile bu pantolonu kullanıyorum çok iyi sıkıntısız kuryeyım ayrıca akşama kadar bu pantolon var kıçımda hiçbir sıkıntı yok gönül rahatlığıyla alabilirsin

Aslında pantolon daha güvenli dizlik den, gün lük kulanım için dizlik tercih ediyorum 10 20 km lık mesafelerde daha uzak mesafelerde kesinlikle pantolon tercih ediyorum. Ama son zamanlarda bazı şeyler zoruma gidiyor bu sıcak ta kat tak full korumalı kıyafet giyiyorum botuna varana kadar millet 1 kask takıp yola çıkıyor. Sorun ben demi acaba, çok mu evhamlıyım merak ediyorum.

Bende senin gibi giyiniyordum. Ama bu sıcaklarda açıkcası risk alıyorum sadece kask takıyorum. Bugün birde mont giydim pişman oldum. Bildiğin kavuruyor sıcaklar. Daha temkinli gidiyorum zaten şehir içi. Kask yeterli olmasada bu sıcakta ne yapalım.

Herkes pantolon demiş ama ben katılmıyorum. Riderdenim korumalı pantolonum var. Bedeni de uygun, tam oluyor. Lakin dizlik içinde kayabiliyor. Düşüş anındaki pozisyona bağlı olarak kayıp koruma sağlamayabilir. Nitekim Alpinestars tekstil montumun dirsekliğinde de aynısı oldu. Yaptığım kazada ne tarafa kaydı bilmiyorum, dirseğim yara almıştı. Onun bedeni de tamdı. Bende Zandona 3237 iç dizliği var. Kaval kemiğinin yarısını ve dizi komple sarıyor. Herhangi bir kayma, çıkma, dönme vs olmuyor. Test de ettim. 60 km hız ile motorun üzerinden dizlerimin üzerine düştüm, zerre hissetmedim sanki yatağa düşmüş gibiydim. Pantolonu açtığımda yerinden bile oynamamıştı. Ben "iç dizlik1 diyorum. Artı kalça koruması... Sürtünmeye dayanıklılık konusunda pantolon önemli tabii ki. Belki pantolon alıp standart dizliği çıkartıp iç dizliği giyebiliriz. Uzun yolda öyle yapıyorum ben.

Dizlik kullaniyordum pantolon aldim. Deri düşünüyordum ama çok abartı geldi niyeyse. :D Korumanin abartisi olmaz ya neyse. Tech90 aldim. Zaten çizme kullaniyorum kaval kemigimi baya ortuyor. Pantolonun dizlikleri biraz yumuşak geldi ama bilemedim. Bazı arkadaşların aksine pantolonun diz korumalari bende oynama kayma yapmiyor hiç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar