dizlik dosyası

gençlerbirliği selam

özet geç diyenler için merakım dizlik mi uygundur yoksa pantolondaki diz koruması yeterli midir?

şimdi pantolondaki diz korumalar avuç içi kadar oluyor sadece diz kapağını koruyor kaza anında kayar mı oynar mı ayrı bir soru işareti?
Dizlikler ise daha uzun kaval kemiğini de koruyor ama gerçekte de böyle mi? kaza anında çıkar mı kayar mı veya kaza anında bir yere takılıp yaradan çok zarar mı açar?

fikirlerinizi merak ediyorum hatta bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar başından geçenleri anlatırsa ortaya sağlıklı bir bilgi çıkar.
Ben biraz bakındım bu çorap gibi giyilen dizlikler var motor pantolonunun üstüne bu çorap gibi giyilen kaval kemiğini de koruyacak bir dizlik en uygun olduğu kanısına vardım sizlerin de düşüncelerini ve tecrübelerini merak ediyorum.

kaza anında dizlik hangi aşamada devreye girer? Bence en kritik soru bu. Kaza senaryolarını düşünürsek.
- Motoru öndeki araca vurarsa motorun üstünden fırlarız kuvvetli ihtimal burada dizlik (veya pantolon içindeki diz kapağı koruması) diz kapağımızı korur.
- motora arkadan vurularsa kuvvetli ihtimal diz koruması devreye hiç girmeyecektir.
- Motora yandan bir araç çarparsa yine dizlik sanırım bi işe yaramayacaktır.
- trafikte aralara girdiğimizde araca çöp bidonuna filan vurursak dizlik kullandığımız için muhtemelen tanrıya şükredeceğiz
- motoru üstümüze devirirsek sanırım yine dizlik hiç devreye girmeyecektir.
- sürüklenirse dizlik bi yere takılıp başımıza bela açacaktır

korumalı pantolon tavsiye ederim. 1. kaza sırasında dizinde kalır. 2. motorunda dizlik yüzünden bir yerler çizilmez. 3. dizlik çirkin görüntü

Sürtünmede işe yarar diyer türlü çok şey bekleme

Pantolon daha güven verici oluyor dizlik döndü derdi yok

Her ne durumda olursa olsun,dizlik kullanmak,hic kullanmamaktan iyidir.

Dizlik,bol pantolon icine giyilebilir.(depoda cizilmez,terste donmez yan yatti camura batti olmaz)

Korumali pantolonda iyidir,dizlikte öyle ikiside guvenlik ve hasarsizligi arttiran unsurlar.

Hatta korumali pantalon uzerine dizlik kullanan arkadasim var,super karisik pide ,pastirmali,sucuklu,kasarli,kusbasili,kiymali..

Son düzenleme:
Dizliklerin pantolon içine giyilmesi kaymayı engellediğini duymuştum tabi haliyle motorunuzda çizilmez. Korumalı pantolon yoksa dizliklerin içe takılması daha mantıklı gibi görünüyor.

Aleyküm selam ankaragücü.
Motosiklet pantolonu daha iyidir.
Bol pantolonla dizlik giyildiğinde, pantolon diz hizasında toplanmaya başlıyor. Diz hizasında gerginlik oluyor, bacağı yoruyor. + olarak pantolon katlandığı için bilekler rüzgara açık seyahat etme keyfi yaşatıyor

Şehir dışına çıktığımda Prosev Çift Mafsallı Motosiklet Dizliği kullanıyorum.
Kullanmamış olanlar dizlik konusunda farklı şeyler düşünebilirler ama ben çok çok memnunum, kesinlikle tavsiye ediyorum.

pr_01_1991.jpg

Motosiklet pantolonu kullanıyorum ama diz korumalarini çikardım cunku gun boyu o korumalarla oturup kalkınmiyor onun yerine dizlik kullaniyorum. Korumalarin distan takilip cikarilabildigi pantolonlar daha mantikli benimki malesef icten hergun takilip cikartmayla ugrasilacak sey degil. Birde pantolonlardaki diz korumalari kisacık :/

ucuz. kaval kemiğinide koruyor,esnaf işi öğrenci dostu.

sinop ayancık arası seyahatimde aşırı rüzgar vardı bir ağaç kabuğu kopup dizime çarptı az daha düşüyordum dizimde dizlik olmasaydı olacakları düşünemiyorum.

keza 60 km hız ile direk dizimin üzerinde düştüm bu yaz sol diz kapağım kırılmadıysa ve onca sürükleneye rağmen çıkmadıysa oyum dizlikten yana

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------

o koca şeyi takabilirseniz pantolonun içine banada haber edin :mrgreen:

Alt tarafi dizlik, abs muamelesi yapmışsınız, o da kendini bir şey zannedecek. Tak çıkar günlük kullanıma uygun değil bir süre sonra bir kenara atıp takmayacaksınız nasılsa. Şehir dışı seyahatler için mafsallı bir tane bulunsun yine de.

2013 yılında motordan uçup takla atıp yere çakılmıştım dizimde çift mafsallı iyi bir dizlik vardı dizimde kırık olmasıni engelledi diye düşünüyorum kayma vs hiçbir şey olmadı dizlik yara aldı biraz.bir çok korumalı kevlar kot tekstil ve deri pantolonum var hiçbirinin dizlik kadar koruma sağlayacağını sanmıyorum ama belli bir süre sonra tak çıkar üşeniyosun kenarda duruyo:)

Mafsallı büyük dizliklerden kullanıyorum normalde ama sürekli tak, çıkar zor oluyor diye bunu sipariş ettim. Pantolandan daha iyi korur diye düşünüyorum en azından dizi sarıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
200 cc'lik ilk motosikletimi 2006 yılında aldım; kask, eldiven, ceket derken ekonomik nedenlerle pantolona sıra gelmemişti, yanılmıyorsam Scoyco marka dizlik aldım, blucin pantolonumun üstüne takıyordum. Sert plastikten üretilmiş ve esnek velcro bantlar ile sabitlenen bir şeydi. Bir gün asfaltta 80-90 km hızla giderken ön lastiğimin patlayarak maşaya sıkışması sonucu high-siding denen türde bir kaza yaşadım. Herhangi bir hasar almadım. Dizliklerde ise yaklaşık 2 mm derinliğinde çizikler oluştu, bağlantı kayışları parçalandı ve dizlikler görevlerini yerine getirerek pert oldu. Dizlik kullanmasaydım o çizikler diz kapaklarımda olacaktı. Sonuç: Dizlik, hiç koruma olmamasından iyidir. Korumalı pantolonunuz yoksa dizlik alın ve kullanın. Mümkünse dizliği pantolonun üstüne değil içine takın, kayma/dönme ihtimali azalır.
Not: Motosiklet pantolonundaki diz korumaların küçük olduğunu ve kaval kemiğini korumadığını yazanlar olmuş, benim pantolonumdakiler ise kaval kemiğimi tamamen kaplayarak çizmelerimin üst kısmıyla neredeyse üst üste bindiği için giyinirken özenle ayarlamam gerekiyor. (Konumuzun dışında olduğu için marka/model detayına girmiyorum.)

bi kazada tanıdığımız birisinin dizine girmişti bu mafsallı venom dizlik bildiğin saplandı

Bence dizlik kayabilir riskine degmez pantolonda korumalarindan dolayi sikinti yapiyor rahatsiz etmiyor demek sacma oluyor. O yuzden ben 3. cozume gidiyorun 1 adet full yazlik pantolon usti pantolon (over pants) aldim ise gidince hemen cikarip sirt cantama atiyorum donuste ise botlarimi bile cikarmadan cat diye giyiyorum neden yazlik derseniz zaten bunun altina kissa kislik yazsa yazlik bisi giyiyorsunuz 2 tane almaya parasi yeten alsin ama sadece yazlik yetiyor Derseniz ki overpants de kevlar yok o zaman altina kevlarli ama korumalari cikarilmis pantolon giy :)))

Son düzenleme:
Hocam kevlar yoksa o zaman sadece dizlik için mi kullaniyorsunuz? Dizlikleri sabitlemek icin bi aparati var mi?

Hocam kevlar yoksa o zaman sadece dizlik için mi kullaniyorsunuz? Dizlikleri sabitlemek icin bi aparati var mi?

Dizlik ve belindeki korumalari var ama sadece dizlikli olan modellerde var. Sabitleme kisminda ise pantolon oldugu icin cesitli yerlerinde sikip gevsetmek icin ayar var oturtuyorum onla. temel olarak kevlarsiz satilan revit dainese alpinastarin boyle polyester pantolonlari varya ayni onlardan tek farki en sagi ve en sonu belinden pacana kadar fermuar. Kevlar olayina gelince benim bildigim kadariyla kevlar surtunmeden dolayi olusacak yanmalar icin var yani aslinda suratli yere dusmeler icin uretilmis ben ise giderken 100km bile gormuyorum o yuzden genelde normal kotumun ustune giyiyorum ama uzun yolda direk korumali kevlarli pantolon giyiyorum Ozetlemek gerekirse benim yontemim evinden isine gidip korumalardan rahatsiz olan insanlar icin cozum :) kalanlari kapsamaz

Alt tarafi dizlik, abs muamelesi yapmışsınız, o da kendini bir şey zannedecek. Tak çıkar günlük kullanıma uygun değil bir süre sonra bir kenara atıp takmayacaksınız nasılsa. Şehir dışı seyahatler için mafsallı bir tane bulunsun yine de.

Hocam bi abs değil evet ama bence epey onemli. Kazaların cogu kol bacak omuz kiriklariyla sonuçlaniyo sadece olumlu kazalar haber yapildigi icin herkes kaska odaklanilıyo :/

Ben uzun dizlik kullanıyordum lakin uzun dizlik sizi bir cizme kadar korumaz. Gittim güzel bir cizme aldım, pantolon aldım mis gibi oldu. Dizliği kullanmiyorum.

Özetle pantolon kullanıyorsanız dizliğe gerek yok. Pantolon her yerinizi korur toto dahil, dizlik sadece diz bölgesini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar