dizlik dosyası

Ben dizlik kullanıyorum, 2 kere dizlikle ufak çaplı bi kaza geçirdim. Dizlikler dizimden çıkmadı yani zaten iyi bağlarsan çıkacağını da sanmıyorum cırt cırtları kuvvetli benimkilerin.
Ama depomu çizdim ama ben çizdim dizimle çok sıktım bi baktım anaaa çizilmişya la dedim kendi kendime.

Motor üstüme devrildiği oldu bacağım sıkıştı yardımla çıkabildim altından ama dizim acımadı yani.

Ben dizkikten memnunum ama dediğim gibi herkesin motoru kullanışı aynı değil. Ben çok agresif kullanmıyorum genellikle sakin kullanırım bazen arada delirdiğim oluyor. :D arada ama nadir :D

Motosiklet pantolum var günlük kullanımda oturup kalkarken vs konforsuzluk yaratabiliyor

Dışdan takılan dizlikler varmış korumalı pantolonda rider denimde var o şekil

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Özet cevap, dizlik.

Motosiklet pantolum var günlük kullanımda oturup kalkarken vs konforsuzluk yaratabiliyor

Dışdan takılan dizlikler varmış korumalı pantolonda rider denimde var o şekil

evet rider denimde var distan fermuarli aynisi cloverda da var motoliz magazasinda ama sonuc olarak seni tek tip kiyafete zorluyorlar ben distan giyilen pantolonumla kadikoy-sileye giderken şortumun ustune giyiyorum bel korumasi ve diz korumasi oluyor :) gonul isterdi kevlarli polyester pantolon olsa onu alsak ama malesef yok yada ben bilmiyorum 2. komik olan sey bugun çene açilir kask bile ustunde o kadar sertifika olmasina ragmen acilabilir diye onerilmezken birinin cikip dizlik saglam iyi baglayinca kaymaz demesi garip. Dizlik butcen yoksa gununu kurtarir benim gorusum.

Ben kevlar pantolon kullanıyorum, yakın zamanda test de ettim. Özellikle viraj alırken motor altınızdan bir şekilde kayıp giderse dizlikten ziyade kalça korumalarına ihtiyacınız oluyor. Belki alternatif olarak bütçesi olan biri kalça korumalı kevlar pantolon üzerine dizlik da takabilir.

Dizlik, pantolon ve bot alamayanlar için alternatif idare edecek bir çözüm sadece. Korumalı pantolon ile eşdeğer tutup karşılaştırılamaz bile. Dizlik dirseklik takıp da süper güvenli olduğunu kimse iddia etmemeli. Bulunsun diye alınan bir malzeme.

Dizliğin bir avantajı yazın kısa pantolon üstüne takması kolay ve işlevsel, kışın ise soğuktan koruyor. Ben kullanışlı buluyorum. Motosiklet pantolonu mutlaka iyidir ama mesela antalya gibi bir yerde giyilmiyor.

Lbc nin pantolonu var yukarda bir vlarkads bahsetmis.ayakkabiyi soymadan giyiliyormus.yukardan asagi komple fermarli bende almayi dusuniyorum.soguktan da koruyormus astari cikarilabiliyrmus 260 300 lira civari. Pantolnonn ustune giyorsun rahatca cikartip devam ediyrsn

Ben de korumalı pantolon da var, iç dizlik de (zandona 3237)... Pantolon tam bedenime göre olmasına rağmen pantolonun dizliği sanki kaza anında sağa sola kayabilirmiş gibi geliyor bana. Nitekim yaptığım bir kazada, önde gelen bir markanın tekstil montu vardı, nasıl olduysa dirseğimden hasar aldım. Belki de bu bilinçaltı yüzünden, bilemiyorum. O kazada zandona iç dizlik kullanıyordum ve direkt dizimin üzerine uçtum, yatağa düşmüş gibi oldum. İçe giyildiği ve bacağı tamamen sardığı için kayma şansı yok. O yüzden bana iç dizlik daha çok güven veriyor. Kelvar pantolonun da altına giydin mi, misss...

Not: İç dizliği, dışa giyilen dizlikler ile karıştırmayalım. :)

Başımdan geçen olayı anlatayım. Dün bir kaza geçirdim.korumalı pantolonu giymemiştim sadece dizlik vardı. Dizimi koruhu çok şükür ama baldır kisimlari ezik içerisinde gece ağrıdan yatamadım.

Ben de geçen sene ufak bi yatisim oldu hizim 30-40 arasi hepi topu 2-3 mt suruklendim kafamda kask vardi kask yere bile deymedi ama motor bacagima dustugu icin dedigin gibi baldir mosmor oldu gece agridan uyuyamamistim. Boyle ufak kazalar hepimizin basina geliyor ve sık rastanıyor dolayisiyla eldiven dirsek bacak vs korumalar cok onemli oldugunu dusunuyorum..

Vücuda oturmayan her ek parça risktir. Dizlik geçici ve kullanışlı olmayan bir güvenlik ekipmanı. Korumalı pantolon ve uzun bot en güzel işi görür. Dainese mig pantolonların diz koruması başarılı görünüyor. Botla beraber yüksek seviye koruma sağlayacaktır.

Son düzenleme:
Benim açacağım konuyu açmış birileri. :)

Bir kazamda taksi karşı şeritten önüme kırdı frenledim arka tekeri kitledim, arka teker sağıma geldi. Resmen paralel bir şekilde taksinin arka tekerinin oralara vurdum. Dizimde prosevin mafsallı dizliği vardı her şeyi deri dizince para yetmedi idarelik almıştım.

O kazada dizlik yerine korumalı pantolon olsaydı muhtemelen diz kapağım kaymıştı. Korumalı pantolonun dizliği ne kavalı ne yanları kapatıyor. Ben ise tüm darbeyi dizimin sağından aldım. Kazada bacağımın dizlik olmayan yeri, sağ arkası hafif ezildi, botun üstü ise (ezilen yer) yırtıldı asfalt yanığı.

Şimdi ise pantolon almak istiyorum fakat yanları bana güven vermiyor. Konuda "- Motora yandan bir araç çarparsa yine dizlik sanırım bi işe yaramayacaktır." yazılmış. Yandan araba çarptığında ya da benimkine benzer bir kazada korumalı pantolon korumazken dizlik koruyor. Korumalı pantolonun buna çaresi yok mu.

Benim açacağım konuyu açmış birileri. :)

Bir kazamda taksi karşı şeritten önüme kırdı frenledim arka tekeri kitledim, arka teker sağıma geldi. Resmen paralel bir şekilde taksinin arka tekerinin oralara vurdum. Dizimde prosevin mafsallı dizliği vardı her şeyi deri dizince para yetmedi idarelik almıştım.

O kazada dizlik yerine korumalı pantolon olsaydı muhtemelen diz kapağım kaymıştı. Korumalı pantolonun dizliği ne kavalı ne yanları kapatıyor. Ben ise tüm darbeyi dizimin sağından aldım. Kazada bacağımın dizlik olmayan yeri, sağ arkası hafif ezildi, botun üstü ise (ezilen yer) yırtıldı asfalt yanığı.

Şimdi ise pantolon almak istiyorum fakat yanları bana güven vermiyor. Konuda "- Motora yandan bir araç çarparsa yine dizlik sanırım bi işe yaramayacaktır." yazılmış. Yandan araba çarptığında ya da benimkine benzer bir kazada korumalı pantolon korumazken dizlik koruyor. Korumalı pantolonun buna çaresi yok mu.

Haklısin dostum ben de sana katiliyorum. Sanırim ilk düşunduğum en mantiklisi.. çorap gibi giyilen uzun sert korumali bi dizlik alicam
Kadango arkadaş iyi hoş guzel demıs ama ben o videodaki hal ile ise gelemem :)

uzatmıyım herkes kendince doğrularını yazmış bende hem korumalı pantalonlar var kevlar korumalı kotta buna dahil .. hemde dizlikler var çift masfallı masfalsız..

dışardan dizliği sadece uzun yolda giyiyorum nedeni şehir içi çok zor oluyor ve sıkıntı yaratıyor hareket ve yanında taşıma olsun.. onun yerine pantalon giyiyorum şehir içinde .. uzunyolda hem pantalon hem dizlik takıyorum .. pantalonun içindeki iç dizlikleri çıkartıp öyle takıyorum dizlikleri ..

olaya sadece kaza gözüyle bakmayın doktor bir arkadaşım demişdi oda motorcudur özellikle dizden yiyiceğiniz soğuk kalıcı idrar yolu enfeksiyonlarından tutunda bir çok hastalığın başlangıç nedeni olabilirmiş yani sağlıkda önemli illa düşmek kalkmak önemli değil.. o yüzden uzun yolda özellikle devamlı bir rüzgar yiyiceği için dizler ben hep dışardan takarım..

şehir içi zaten devamlı dur kalkdayız adam gibi gidemiyoruz bile yolda ..

Üşümek ve üşütmek konusu üzerine ayrıca yazmak lazım ama dizlikten ziyade komple bacağı saran termal tayt kullanıyorum pantolon altında. Bir de sadece bacak koruma var o da iş görür. Diz bölgesi ellerle birlikte en çok rüzgar alan kısım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar