Dizlik Alacam Tavsiyelerinizi Bekliyorum

selam arkadaşlar motorun üstündeyken tüm güvenlik önlemlerini almak istiyorum mont eldiven hepsi tamam tek dizlik kaldı bana pratik yada kısa vadeli oturduğum yerde sıkıntı çıkarmayacak dizlik önerebilir misiniz.

Dizlikten ziyade motosiklet pantolonu almanızı öneririm ben. Dizlik kullanmak bir süre sonra vazgeçebileceğiniz bir uygulama haline gelebilir ve Allah korusun, bir kaza anında dizlikler ilk darbeden sonra yerinde -büyük ihtimalle- olmayacaktır. Kazalarda yerde sürüklenirken sürtünmeyle oluşacak ısı sebebiyle pantolonunuz dayanmayacaktır, bunun sonucunda da doku kaybına uğramanız olası. Bu sebeplerden ötürü, dizlik yerine motosiklet pantolonu almanızı tavsiye ederim. Bir süre önce çok araştırdım ve pantolonda karar kıldım, üstüme düşen bunu söylemektir, tercih sizin.

Butce meselesi tabi ancak butce sorunu yoksa ben de motor pantolonu oneririm ancak sagda solda bi dizlik de olsa fena olmaz, mafsalli venom veya prosev alabilirsiniz. Venom'u test etme sansim oldu egitimde gercekten dizligin onemini anliyorsunuz. Ancak hakikiteker abimin dedigi gibi zamanla usenip vazgecebilirsiniz... Bende su anda prosev mafsalli dizlik ve tech90 kislik full kevlar pantolonu var. evde kucuk capli test amacli kendimi dizimin ustune attim ve prosevin daha iyi korudugunu ve guven verdigini soyleyebilirim. Ancak en fazla 5 kere giydim o da spora giderken esofman ustune o kadar. Bunun disinda kotu giyerim hep.

Ne olursa olsun mutlaka yeter derecede sağlam/kaliteli " MAFSALLI DİZLİK "olsun , moto pantolon+mafsallı dizlik daha iyi olur.

prohel mafsallısı iyidir. bizzat kullanıyorum sıkıntısız bi şekilde

http://www.motosikletaksesuarlari.com/images_buyuk/f42/Prohel-Mafsalli-Dizlik_13042_1.jpg

Spidi K-Net giyip çıkarması çok pratik çıtçıtlı bir sistem kullanıyor ve sürüş esnasında rahatsız etmiyor.

Tavsiye ederim hocam.

Arkadaşların dizlik tavsiyeleri yerindedir.
Ancak bence dizlik yerine sert korumalı motosiklet pantolonu almalısın. Bunun iki nedenir var ;
1-Pantolondaki kalça korumaları kaza anında yalnızca dizlerinin değil aynı zamanda sürtünmeden kaynaklı yüksek derecede yanıklardan da korunmanı sağlayacaktır,
2-Allah korusun kaza anında düştüğünde ya da darbe tek değil sürtünme şeklinde gelirse dizlik falan kalmıyor insanın bacağında fırlayıp gidiyor.

4riders ın uzun mafsallı dizlikleri var, kendim aldım, gayet memnunum, kaval kemiğini de koruyor, onu tavsiye ederim.

Merhabalar
Arkadışımızın dediği gibi korumalı motosiklet pantolonu daha iyi bir tercih olacaktır.Dizlik dizlerinizi koruyabilir.Peki kalan kısımlar ne olacak.Pantolon doku kaybınızı önleyecektir.Sonuçta bütçe önemli bir etken olsada totoda bir kayıp istemiyoruz. 😁
Bilg.
Sayg.

Arkadaşlar ben olaya farklı bir yönden yaklaşıp dizliklerin deponuzu çizmemesine dikkat edin diyorum. Acı tecrübe ile onaylandı. Aklıma gelmemişti çizebileceği.

Eğer benim gibi pantolona maddi imkanın el vermediyse en azından alacağın mafsallı dizliği normal pantolonunun içine giy. Dışından bağlama.

Bende daha ekipman alamadım ama alırsam da tercihim korumalı pantolon olur çünkü kendimi düşme esnasında sağlam kurumuş olurum ayrıca hava ve yol şartlarından da az derecede etkilenmiş olurum ve motoruma da dizlik mafsallarındaki demirlerle zarar vermiş olmam. Pantolon her yönden avantaj.

Bende depoyu çizmeyecek bi dizlik arıyorum böyle yanları süngerli filan ama uygun fiyata bulmak zor sanırım

Merhabalar
Motor pantolonu olarak marka yazamam.Şahsen kullanmada tavsiye etmem yanlış olur.Lakin alacağınız pantolon grotex özellikli, En 1621-1 yada en 1621-2 korumaları olan ve mont ile fermuar ile birleştirilebilen bir mont almak en iyisi.
Bilg.
Sayg.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar