Dizel Motosiklet

Evet dizel motosiklet. Amerikan ordusunun savas alanlarina tek tip yakıt götürme ihtiyacından doğmus diyorlar.

Bu siteden inceleyebilirsiniz.

http://www.dieselmotorcycle.co.uk/

gebruiksconfiguraties.jpg

50 hp 9 uncu aydan itibaren sipariş verilebilecek . 6. aydan itibarende fiyatı açıklanacak .

Torku her dizel gibi çok yüksek az devir çok iş yapacak makineler ama bize gelmez

bana yaşlı bir amca anlatmıştı gençliğinde kendinde bir disel motorsiklet varmış gençliğinde. motor duman dumana gidiyordu diyordu. hemde orjinalmiş.

ve eski bir dergidede mz dizel yaptıklarını görmüştüm.

bildiğim kadarıyla, kawasaki abd ordusu için dizel klr üretimi yapıyor.

camadan' Alıntı:
Torku her dizel gibi çok yüksek az devir çok iş yapacak makineler ama bize gelmez

İzninle küçük bir düzeltme yapmak istiyorum, torkunun yüksek olmasının sebebi turbo (ve intercooler) motorlu olması. Aynı hacimdeki bir dizel motorun torku normalde benzinliden daha düşüktür. Bu konu pek çok forumda yanlış biliniyor açıklama yapayım dedim.

Selamlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Seko musadenle bende açıklama yapayım. Turbo piston üzerine hava üfleyerek yanmayı hızlandırır. Intercooler ise turbo'nun üflediği havayı soğutur.

vay be ne cevher üyeler varmış. Seko ve Thai sayenizde bilgileniyoruz.:)
"bu dizel, benzinli motorsiklete göre kışları daha mı zor çalışır?" diye bir soru takıldı aklıma.

Motor tip: 3 silindir 850 cc hava sogutmali dizel
Sanziman tip: Otomatik CVT/6 vites yarim otomatik
Guc: 54bhp @ 2200 rpm
Tork: 130Nm @ 2200 rpm
Kuru yuk: 214kg
Maks hiz: 185km/h
0-100: 8.5s

Her dizel gibi cok agir makine, birde AB'de dizel icin mecbur olan karbon parca filitresi bakimi zorlastirir. Sadece fiyati uygun olursa belki alan olur bence, yoksa hic yanasma.

Seko' Alıntı:
İzninle küçük bir düzeltme yapmak istiyorum, torkunun yüksek olmasının sebebi turbo (ve intercooler) motorlu olması. Aynı hacimdeki bir dizel motorun torku normalde benzinliden daha düşüktür. Bu konu pek çok forumda yanlış biliniyor açıklama yapayım dedim.

Selamlar

Izninle bende bir duzeltme yapmak istiyorum. Turbo sadece yuksek devirlerde gorevde olur (genelde 3000rpm ve ustu) dusuk devirlerde etkisi minimal. Dizelere turbo takmanin nedeni yuksek devirlerde gucun artirmasi. Dizellerde maksimum guc ve tork herzaman dusuk devirde ve kisa bir band icinde olur. Bu nedenle dizeller cok kilo tasiya bilir ama hiz yapamaz. Turbo ile guc bandini bir uzatabilirsin ve daha kolay hiz yamasini saglarsin.

Dizellerin maksimum guc ve tork herzaman ve herzaman duzuk devirde olur, bunun turbo veya supercharger ile alakasi yok.

eklenti olayında bi değişiklik mi oldu eklenti yapamadım motorun reesmini de ayrıca eklemiştim link çalışmassa diye

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dizel motorlara her zaman karşıyımdır. Havayı çok fazla kirletiyorlar. Özellikle yaz aylarından biz motosiklet kullanıcıları için en büyük sorunlardan biridir dizel motorlar. Özellikle bakımsız minibüs, belediye ve halk otobüslerinin dumanlarından nefes alamıyoruz.
Biz motorcular havayı az kirletmekle böbürlenmez miyiz...?
Yok arkadaş bize uymaz dizel motosiktlet.
LPG'li olsa düşünülebilir. :)

Valla fiyatı uygun olursa kesinlikle düsünebilirim.
Hızı benim icin gayet yeterli, Köşeli hatları ve kaslı görünümü ile gayet cezbedici. Turbonun sesi zaten cok hos buna birde kaliteli bir blow off koyuldugu zaman süper birsey olur.
Zaten dün gene zam geldi benzine...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar