Dizel araçlarla ilgili bir soru ?

Dizel araçlara blow off takılır mı acaba ?
Herkese iyi forumlar
Burak ASLAN

Bilmesem sorar mıyım ? Yani turbo derken multijet araç turbolumu olur pek bilgi sahibi değilim...

blow off turbo araçlara takılıyor. turbonun emişindeki fazla havayı ( turbonun amacı aynı silindire fazla hava gönderebilmek ) ayak gazdan cekildiğinde baypas ederek sistemin yüklenmesine engel olmak. blow off budur. ama multijet motorlar turbolumu bunu bilmiyorum.

Bilmesem sorar mıyım ? Yani turbo derken multijet araç turbolumu olur pek bilgi sahibi değilim...

Yeni nesil tüm araçlarda turbo mevcut fakat öyle iyi kalite birşey değil. Blow off takılabilir ama. Bunu takman bana sorucak olursan motorun ömrünü kısaltacak. Blow off normal kullanımda yararlı olabilir ama genç bir arkadaşın eline geçtiğinde sadece turboyu bitirme görevini üstlenir başkada bir işe yaramaz. Ara gazı yapamazsın çünkü turbo devreye girip çıktıkça tabiri caizse blow off'un çuflayacak. Herşeyin olduğu gibi bunlarında mekanik ömrü vardır. Hassas noktalardır. Eğer düzgün kullanmıyorsan arabayı sürekli aragazı yapıyorsan alma. Ama ben motorun rahatlamasını istiyorum turbodan çıkan sıcak havanın motorun içine dönmesini istemiyorum diyorsan alabilirsin.
Ayrıca multijet motorlarda da turbo mevcut.

Yeni nesil tüm araçlarda turbo mevcut fakat öyle iyi kalite birşey değil. Blow off takılabilir ama. Bunu takman bana sorucak olursan motorun ömrünü kısaltacak. Blow off normal kullanımda yararlı olabilir ama genç bir arkadaşın eline geçtiğinde sadece turboyu bitirme görevini üstlenir başkada bir işe yaramaz. Ara gazı yapamazsın çünkü turbo devreye girip çıktıkça tabiri caizse blow off'un çuflayacak. Herşeyin olduğu gibi bunlarında mekanik ömrü vardır. Hassas noktalardır. Eğer düzgün kullanmıyorsan arabayı sürekli aragazı yapıyorsan alma. Ama ben motorun rahatlamasını istiyorum turbodan çıkan sıcak havanın motorun içine dönmesini istemiyorum diyorsan alabilirsin.
Ayrıca multijet motorlarda da turbo mevcut.

+1 .. onkarakter (-_-)

Blow-off ne işe yarar?

Motora yüksek basınçla basılan hava, siz ayağınızı gazdan çekince kapanan gaz kelebeği ile turbo arasında sıkışır ve burada biriken aşırı basınç turbo palinin (türbinin) aniden durmasına neden olur ki bu, turbonun ömrü açısından hiç iyi değildir. Dolayısıyla blow-off bu bahsettiğimiz geri dönen basıncın tahliyesi işine yarar ve buda turbonun ömrünü uzatır.

Sizin dizel aracınızda iş yaparmı?
Kesinlikle hiçbir işe yaramaz. Çünkü dizel araçlarda, kapanıp aşırı basınç biriktirecek gaz kelebeği yoktur.
Ama elektronik olarak tetiklenenerek emme manifoldundaki havayı salacak (çufflayacak) şekilde monte edilebiliyor. Hiçbir mantığı olmadan, sadece maksat şenlik olsun diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar