Dişlilerle oynamak (içeri)

Ben önü bir diş büyüttüm 15 dişli kullanıyorum, 65 kiloyum ve tek kişi kullanıyorum.
Son hızı değişmiyor ona göre :)
Benim sıkıntım vites aralarını kısa olması ve düzde rahat gitmesini istediğim içindi, vites araları uzadı bu sayede özellikle şehir içi zırt pırt vites değiştirmeden kurtuldum, benim kullanıdığım devir aralığı en yüksek torkun ve gücün olduğu aralık 6-8 bin, bu sayede 5. vites bu devirde 90 km hızla giderken şimdi yaklaşık 100 gidiyorum, ben memnunum kullanıyorum.

Vites oranlarını uzaltıyor ama kazın ayağı öyle olmuyor kendi motorumun vites oranları baya kısa 50-55 dedinmi 5 vitesi istiyor ön dişliyi büyültünce oranlar baya uzuyor orjinal daha

iyi gibi 1-2-3-4-5 yapıp geçiyorum vites oranlarının kısa olması ı aksine çok işime yarıyor :cherry: 5 vitesimde ölmüyor 4.000 devre kadar iniyorum vites düşürmeden 5 vitesden devam ediyorum vites yüksek devir düşük olunca ivmelenme biraz geç

oluyor ama ön dişliyi büyültünce 6.000 devirden aşşağısı tat vermiyor 5 vitesden çok 4 vitesi kullanırsın yokuşlarda 4 vitesin bile ölür ivmelenmemi torkunu her şekilde etkiler motosiklet zevk

işidir zaten düşük cc ye biniyoruz bir miktar torkun ivmelenmen var onuda mundar etme

Düşük vitesde bile motorun zorlandığı çok net hissediliyor gaz kolun geç cevap verecek ara hızlanman düşük vites oranlarındaki gibi seri olmayacak düşük vitesde bile torkdan acayip kaybedecen

O 8.000 devirleri istediğin an göremessin yeri gelecek düzde 6.000 devri geçemediğin yerler olacak karşıdan biri üflese hızını ivmelenmeni çok etkileyecek vs vs ,

Ön dişli daha çok rüzgarı arkana alınca birde yokuş aşağılarda işine yarar şehir dışına çık her yer dağlık inişli çıkışlı yokuşuda var bayırıda var yokuş aşağısıda var

Ön dişliyi büyültmen sadece son hızını artırıp aynı devirde daha düşük devirde gitmeni sağlamayacak çok şey değişecek , kullanmadan bilinmez ön dişli dediğin 6-7 tl denede gör neyin ne olacağını

Vitesleri fazla kafaya takmıyorum sen yola odaklan göstergeye bakma gerisini boş ver bi ara göstergeyi komple kapatmıştım çok

faydasını gördüm göz yola odaklanıp yolu okurken alt taraf ise olması gerekini kendiliğinden yapıyor hangi vitesdeyim diye düşünmüyorum hangi vitesde olduğunu sular seller gibi

öğrenmenin bir kaç tane yolu var gösterge kapalı olunca çok daha iyi anlıyorsun hangi vitesde olduğunu neyse alakasız konulara girdim kusura kalmayın :bounce:

Son düzenleme:
yapma kardeşim yapma dostum yapma yapma
önce bi öğren motoru sonra büyütürsün. mesela cc den başla öğrenmeye ne birimiymiş falan :D yapma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar