Dişlilerle oynamak (içeri)

Evet bu işlerden daha anlamayan biri olarak size sorum şu: 125CC yamaha ybryi dişlileriyle oynayarak cc yükseltmek mümkünmüdür bunu bir yerden duymuştum daha hızlı gider falan diye tam nasıl olur bılmıyorum bilgisi olan var mı?

güldürdün :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------

siteden pek bişey anlamadım ama hızlanırsa ne kadar hızlanır kaça patlar onu söyleseniz

şöyle anlatayım, 1 diş küçültmek arka dişli için yüzde 2 oranında fark sağlıyormuş 100km de 2km düz mantık

motorun dişlileriyle oynayıp nasıl cc yükselticeksiniz :D sanırım beygir yada tork demek istemiştiniz :D

aynen öyle orjinalin yerini tutmaz tabiki. son hızı arttırcaksınız rampada zorlancaksını. ramprada rahat gitçeksiniz hızınız az olcak. en iyisi orjinali altında yüksek değerli makinalar olmadıkça :D

aynen öyle orjinalin yerini tutmaz tabiki. son hızı arttırcaksınız rampada zorlancaksını. ramprada rahat gitçeksiniz hızınız az olcak. en iyisi orjinali altında yüksek değerli makinalar olmadıkça :D

DEMİŞ VATANDAŞ ,

20 DAKİKA EVVELİNDE YENİ KONU AÇMIŞ VE ŞÖYLE DEMİŞ BKNZ ALTTA

sayın forumdaşlar sorum bu dişliler. hep bi muhabbet geçiyo ön dişliyi büyült küçült , arka dişliyi değiştirdim şöyle oldu böyle oldu 200 yaptım vsvs.Hiç anlamıyorum bunları. açıklayan bi arkadaş açıklayabilirmi bana ne gibi şeyler oluyo bunları yapınca :D eminim biçok arkadaş bunu merak ediyodur :D

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/141816-disliler-hakkinda.html

SONRA BEN ADMİNLER MODLAR İFADE VERİN BAAM DİDİM, HANGİ FORUMA SÖZLÜĞE ÇATTINIZ DİYE SORDUM CEVAP VEREN OLMADI BİRDE TENKİT ALDIK, EHH

EHH BİRDE BÜYÜK HARF İÇİN CEZA KESİN, BENDE KÜSÜP AYRILAYIM, KUZUM SİZ HANGİ FORUMA/SÖZLÜĞE ÇATTINIZ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------

Bir an bende şanzıman içindeki dişlilerle oynayacak babayiğit mi çıktı sandıydım :santa:

Pek yakında terminal pensesi+su geçirmez konnektörler sanırım yolda, segman sair sübab takımı geldi, biraz hava soğuğu kırılır kırılmaz, bir baba yiğitlik "daha" yapacağım inşaallah.

Ön dişli büyür son hız düşer tork yükselir vites aralığı uzar.
Arka dişli küçülür son hız yükselir tork düşer.

Motorun orjinal dişlisinin düzenini bozarsanız 125 cc gibi ufak çaplı motorlar genelde 5. vitesi yemez 2 kişi iken kolay gitmez yokuş zor çıkar. Özeten bütün hepsi bu kadar. Şanzımanın içindeki dişlilerle de oynanıyor ama ben sadece yarışa giren 200 250 lik cg lerde gördüm bunu başka bir motorda görmedim neyse sağlıcakla kalın hepsi ters orantılıdır kısacası yükselmesi alçalması yukarda yazdım işte.

DEMİŞ VATANDAŞ ,

20 DAKİKA EVVELİNDE YENİ KONU AÇMIŞ VE ŞÖYLE DEMİŞ BKNZ ALTTA

sayın forumdaşlar sorum bu dişliler. hep bi muhabbet geçiyo ön dişliyi büyült küçült , arka dişliyi değiştirdim şöyle oldu böyle oldu 200 yaptım vsvs.Hiç anlamıyorum bunları. açıklayan bi arkadaş açıklayabilirmi bana ne gibi şeyler oluyo bunları yapınca :D eminim biçok arkadaş bunu merak ediyodur :D

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/141816-disliler-hakkinda.html

SONRA BEN ADMİNLER MODLAR İFADE VERİN BAAM DİDİM, HANGİ FORUMA SÖZLÜĞE ÇATTINIZ DİYE SORDUM CEVAP VEREN OLMADI BİRDE TENKİT ALDIK, EHH

EHH BİRDE BÜYÜK HARF İÇİN CEZA KESİN, BENDE KÜSÜP AYRILAYIM, KUZUM SİZ HANGİ FORUMA/SÖZLÜĞE ÇATTINIZ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------

Pek yakında terminal pensesi+su geçirmez konnektörler sanırım yolda, segman sair sübab takımı geldi, biraz hava soğuğu kırılır kırılmaz, bir baba yiğitlik "daha" yapacağım inşaallah.

Takipteyim. Bekliyorum (on karakter)

Ön dişliyi büyültme .(

Ybr nin eti ne butu ne

Önce torkdan yiyecen gaz kolun çok daha geç tepki verecek 1 vitesdeki torkunu bile etkileyecek çok daha geç hızlanacan ara hızlanmaların seni tatmin etmeyecek özellikle lambalardan felan kalkarken moralin çok bozulacak devri fazla düşürmessen iyi olur mesela 5 vitesde 5.000 devirde gaz kolun iyi cevap vermeye başlarken bu 6.000 devirlere çıkacak her vites için geçerli bu durum 5 vitesin özellekle mefta olacak bir de hava rüzgarlıysa 6.000 devirleri bile geçemiyecen ben olsam hiç oynamazdım oynayacaksam arka dişliyi 1 yada 2 diş küçültürdüm

Ön dişliyi büyültme .(

Ybr nin eti ne butu ne

Önce torkdan yiyecen gaz kolun çok daha geç tepki verecek 1 vitesdeki torkunu bile etkileyecek çok daha geç hızlanacan ara hızlanmaların seni tatmin etmeyecek özellikle lambalardan felan kalkarken moralin çok bozulacak devri fazla düşürmessen iyi olur mesela 5 vitesde 5.000 devirde gaz kolun iyi cevap vermeye başlarken bu 6.000 devirlere çıkacak her vites için geçerli bu durum 5 vitesin özellekle mefta olacak bir de hava rüzgarlıysa 6.000 devirleri bile geçemiyecen ben olsam hiç oynamazdım oynayacaksam arka dişliyi 1 yada 2 diş küçültürdüm

2 diş küçültsem ne kadar zararım ne kadar yararım olur?

her vitese bi yarım eklemiş gibi olursun yani 1 de 1 buçuk 5 te 5 buçuk kullanım alışkanlığına göre fayda sağlayabilir misal düz yolda kullanıyorsan motosikletin son hıza kolayca çıkıyorsa bunu biraz daha arttırır ama genelde rampa kullanıyor ve 1. vitese ihtiyaç duyuyorsan artçın oluyorsa pek randıman alamazsın

tork artar top speed düşer
top speed artar tork düşer mantığı bu 125cc ellemeye değmez

kardeşim kusura bakma. konuya biraz daha yukardaki yorumları okuyup + siteye girip hakim oldum.

http://www.sprocketcalculator.com/ site budur.. gayet açıklaycı bi site. farkıdaysandişlinin yerini yazmadım. genel olarak bi tabir kullandım. benim merak ettiğim ise arka dişliyi küçültince neolur büyültünce ne olur arka dişliyle ön dişle vsvs.ayrıntılı bi teknikbilgiistemiştim. sayendekonu kapandığı içinsadecebu salak bilgilerle kalıcam. tebrik ederim :thumleft:

buarada kinqdai açıklamış teşekkür ederim. böyle bi bilgi istemiştim sadece.

2 diş küçültsem ne kadar zararım ne kadar yararım olur?

Şimdi ben sana iki çaksam. İki çakış arasındaki fark ne kadar olursa okadar olur.

Örneğin. Sağ elimle iyi bir tokat atsam sonrada aynı elimle aynı şiddette tekrar atsam ilk tokatla ikinci arasında az da olsa bir şiddet farkı olacaktır. Fakat ikisi arasındaki farkı ayırt edemeyeceksin.

İşde ybr dişlilerinde yapacağın değişiklikde fark edilmeyecektir. Parana zamanına zamanımıza yazık.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar