- Konu Yazar
Selamlar Kuba Superlight 200 motorumuzun dişlisinin kötü durumda olduğunu söyleyen ustamızın isteği üzerine dişlileri değiştirdik. Ön arka dişli değişimi yapıldıktan sonra motorun zinciri de aynı şekilde değişti. Motorun orjinal dişlileri yerine yanılmıyorsam ön dişli büyütüp arka dişliyi küçülttü ustamız. Buraya kadar her şey gayet normal. Motoru hidrolikten indirmesiyle beraber boştayken katır kutur sesler gelmeye başladı burası da galiba normal. Şu an motorun orjinal dişlisiyle yaptığı hız 110kmh iken şu an motor 100 ü geçmiyor. Hızlanmasına gelince eski agresifliği yok motorun. Hayvan gibi de titreşim mevcut motorda üst devirlerde çok fazla zırıltı ve metal sesi mevcut. Bu kadar bilgilendirmeden sonra asıl meseleye gelecek olursak bu zırıltı ve küçülen dişliye rağmen 100kmh hızı geçmeme sebebi nedir?
Düz yolda denendi
Dişli boyutunu güzel ustamız bana söylemedi.
Dişlilerin orjinaliyle değişenini sadece arka dişlide net olarak gördüm orjinalden küçük.
Ön dişli büyük ihtimalle daha büyük. Ustamız kötü bir usta değil. Sadece konuşmuyor.
Motorun arka lastiğinin tutuşu da bi anormal oldu aynı şekilde. Sebebi nedir bu motorun bu kadar birden kötüleşmesi.
Düz yolda denendi
Dişli boyutunu güzel ustamız bana söylemedi.
Dişlilerin orjinaliyle değişenini sadece arka dişlide net olarak gördüm orjinalden küçük.
Ön dişli büyük ihtimalle daha büyük. Ustamız kötü bir usta değil. Sadece konuşmuyor.
Motorun arka lastiğinin tutuşu da bi anormal oldu aynı şekilde. Sebebi nedir bu motorun bu kadar birden kötüleşmesi.