Yukarıda verdiğim linkin ana başlığı "TÜRK DİL KURUMUNDA DİL BAYRAMI KUTLANDI" şeklindeydi. Bence asıl sorun işte burada. Dile sahip çıkmak denince bu sanki bir kurumun işiymiş gibi algılanıyor. Kamuda TDK'nın, Milli Eğitim veya Kültür Bakanlığı'nın, okullarda Türkçe veya Edebiyat öğretmenlerinin, üniversitelerde ise yalnızca öğretim kadrosunun bir sorunu imiş gibi kabul görmüş hep. Caddeye sokağa bir çıkıp en azından vitrinlere veya dükkan/mağaza tabelalarına baktığımızda Türkçe isim bulmanın neredeyse imkansız olduğunu görürüz. Kim bunlara ruhsat verenler? Yine bu ülkenin kurumları... Burada eli klavye tutan (!) bizler sadece yazmış olmak için yazıyoruz çoğu zaman, ne yazdığımıza pek dikkat etmeden... İletişim kurarken şirinlik yapacağız diye işe ilk Türkçeyi katlederek başlıyoruz, yanlış mı? Bazen burada ben de yapıyorum bunu, ama bazılarımız sürekli yapıyor nedense. Özeleştiri ise camia içi özeleştiri, kimseyi kırmak için yazmıyorum bunları; amaç dilimize sahip çıkabilmek için birşeyler yapabilmek. Bu forumda genç arkadaşlarımızın yanı sıra çocuk yetiştiren pek çok üyemiz var. Türkçenin geleceği hakkında bir fikir edinebilmek için çocuklarımızın ev ödevlerine veya okul defterlerine bir göz atmak yeterli Türkçeyi nasıl kullanıyorlar diye...
İyiyse sorun yok, ama onlar da bilgisayar diline sardırdıysa işi, işte o zaman iki kere dikkat etmek gerekecek. :sunny: