DİKKAT 34TB2079 SİYAH KANUNİ RACER200 GÖREN BİLEN VARMI??Silivri de oturan arkadaşla

çokk yanlış bir iş yapmışsın be kardeşim ...........
alım satım için hiç mi ?
site ti okumadın ..
başın a iş açılıncamı site ye danışıyorsun ..............:silent:

çokk yanlış bir iş yapmışsın be kardeşim ...........
alım satım için hiç mi ?
site ti okumadın ..
başın a iş açılıncamı site ye danışıyorsun ..............:silent:

Alım satımın nasıl olduğunu biliyorum.Haftasonu adam silivriden geldi motora bakmaya 2 tel numarasıda vardı.hafta içi abisi yakınımda olduğu için noter satışını ona yapıcaktık.Bu durumda adam benden korksun ben paramı almışım.Ben şimdi çalındı ihbarı versem motoru bile alırım adamdan herifte hırsız diye içeri girer.Sorun adamda parasını vermiş üstüne almıyo.Ben son insaniyetliğimi gösteriyorum.Gerisi ona kalmış

Aman beatz sakın adamı hırsızlıkla suçlama. Yanlışlıkla GBT sine falan işlenirse uzun süre peşini bırakmaz bu iz. Suçsuz olduğunu ispatlasa bile GBT den kayıt herzaman kolay silinmez. Ayrıca ailesine ve çevresine yaşatacaklarıda hiç hoş olmayacaktır. Akıl veren arkadaşlar lütfen dikkat. Böyle bir durumda 1-2 geceyi nezarette geçirmek hiç birimizin hoşuna gitmeyecektir.

Bunun yerine çevrendeki hukuktan anlayanlara veya bir karakola dürüstçe danışıp ne yapman gerektiğini sormak çok daha mantıklı olacaktır.

Bende öyle düşünüyorum.Ama bi düşünsene ben adamı kollarken onun bi soygun kapkaç vs. bişey yapıp plakanın alındığını.Kaç gün yatarım sence nezarette.onu bırak yapmadığım bişeyi itiraf ettirtmeye çalıştıklarını düşünsene kaç posta dayak yediğimi.

Son 2-3 gün daha bekliycem işallah tanıyan bilen birisi okurda iki tarafta sorun yaşamadan çözülür bu iş

Son düzenleme:
Arkadaş bu olay başıma gelmez ama gelse benim yapacağım iş bir avukat bulmak olur ve avukat bu işe çözüm bulur adamı mahkemeye verirsiniz yada arama çıkarttırırsınız bir avukat ile konuşmalısın polisler sana yol göstermezler bu gibi işleri avukatlar bilirler.
Ayrıca o adam yarın birgün motosikleti satacaktır kendi üzerine olmadığı içinde olmadık birine satacaktır sebebi yasaya uyan adam yasal yollarla işini halleder devrini almadığı bir motoru almaz kapkaççı silah kaçakcıları yada uyuşturucu taşıyan tipler böyle motorları ararlar eğer öyle birisinin eline düşlerse bu motor yandın gitti demektir adam motorda bırakır malı kaçar derdini kimseye anlatamazsın.

Son düzenleme:
bunu bir hukukçu olarak yazıyorum.
hukukla oyun oynamaya çalışmayın bile. sonra siz zararlı çıkarsınız.motorlu araçların mülkiyeti ancak noter satış senedi ile el değiştirir. bunu biliyosunuz. bu sözleşme olmadan siz araç sahibi olarak araç işleten sıfatıyla, adınıza kayıtlı bu araçtan doğabilecek hukuki (bakın hukuki ve cezai terimleri farklıdır karıştırmayın) sorumluluğa sahipsiniz. örneğin şahıs sizin motorunuzla kazaya karıştı, maddi ve/veya manevi tazminat sorumluluğu doğdu. Alacaklı şahıs sadece işleten sıfatınız nedeniyle bu meblağı sizden talep edebilir.
Cezai sorumluluk ise şöyledir. topikte yazıldığı gibi aracınız herhangi bir suça karışırsa plaka, motor şasi no vb. bilgilerinden kolluk doğrudan araç sahibine ulaşır. siz o tarih ve saatte aracınızı kullanmadığınızı ve/veya daha önce başka birine haricen sattığınızı ispatlarsanız sorun olmaz ama bu esnada da biraz başınız ağrır.
3. bi sorumluluk da aracın vergi ve trafik cezalarından dolayı takibe uğrama ihtimaliniz bu en hafif mağduriyettir ama ikinci el bi racer 200 ün bedeli düşünülürse 3 kez hız sınırı aşımı cezası gelmesi bile ekonomik bi felaket olabilir. (gerçi racer 200 yasal hız limitlerini aşamaz ama :) )

ha bi hata yapıp ne noter senedi ne harici satış sözleşmesi yapmadan motorunuzu sattınız. ne yapacaksınız ?
çalındı ihbarı en yanlış seçenek...
muvazaalı olarak birine borçlarıp motorun üstüne haciz koymak çektirmek vs. vs. daha da yanlış. hukuk sistemi siz hile i şeriye yapın diye çalışmıyo. ayrıca icra takibi yapıp o motoru yakalatmanız da çok kolay bişey değil. biraz massraflıdır da ayrıca.

yapmanız gereken tek şey Cumhuriyet Savcılığı'na durumu olduğu gibi açıklayan bir dilekçe vermek. Şahsın cezalandırılmasını talep etmeden geçerli satış sözleşmesini yapabilmek için şahsın bulunmasını talep etmek. Bu müracaatınız Savcılık kaleminden bir hazırlık esas numarası alır ve bu numarayı kaybetmeyin. eğer başvurunuz takipsizlik kararıyla sonuçlansa yani şahıs bulunması dahi sizin hangi tarihte bu başvuruyu yaptığınızı ve hangi tarihtehn itibaren motorlu fiilen irtibat halinde olmadığınızı belgeleyecektir.

Lütfen mesajımın başında yazdığım gibi hukukla oyun oynamaya çalışmayın, ondan yararlanmaya çalışın, emin olun kendini sistemden daha akıllı sananlar eninde sonunda yine o beğenmedikleri sistemin tokadını yerler.
umarım sorununuz çözülür.

hukukla oyun oynamaya çalışmayın bile. sonra siz zararlı çıkarsınız.motorlu araçların mülkiyeti ancak noter satış senedi ile el değiştirir. bunu biliyosunuz. bu sözleşme olmadan siz araç sahibi olarak araç işleten sıfatıyla, adınıza kayıtlı bu araçtan doğabilecek hukuki (bakın hukuki ve cezai terimleri farklıdır karıştırmayın) sorumluluğa sahipsiniz. örneğin şahıs sizin motorunuzla kazaya karıştı, maddi ve/veya manevi tazminat sorumluluğu doğdu. Alacaklı şahıs sadece işleten sıfatınız nedeniyle bu meblağı sizden talep edebilir.
Cezai sorumluluk ise şöyledir. topikte yazıldığı gibi aracınız herhangi bir suça karışırsa plaka, motor şasi no vb. bilgilerinden kolluk doğrudan araç sahibine ulaşır. siz o tarih ve saatte aracınızı kullanmadığınızı ve/veya daha önce başka birine haricen sattığınızı ispatlarsanız sorun olmaz ama bu esnada da biraz başınız ağrır.
3. bi sorumluluk da aracın vergi ve trafik cezalarından dolayı takibe uğrama ihtimaliniz bu en hafif mağduriyettir ama ikinci el bi racer 200 ün bedeli düşünülürse 3 kez hız sınırı aşımı cezası gelmesi bile ekonomik bi felaket olabilir. (gerçi racer 200 yasal hız limitlerini aşamaz ama :) )

ha bi hata yapıp ne noter senedi ne harici satış sözleşmesi yapmadan motorunuzu sattınız. ne yapacaksınız ?
muvazaalı olarak birine borçlarıp motorun üstüne haciz koymak çektirmek vs. vs. daha da yanlış. hukuk sistemi siz hile i şeriye yapın diye çalışmıyo. ayrıca icra takibi yapıp o motoru yakalatmanız da çok kolay bişey değil. biraz massraflıdır da ayrıca.

yapmanız gereken tek şey Cumhuriyet Savcılığı'na durumu olduğu gibi açıklayan bir dilekçe vermek. Şahsın cezalandırılmasını talep etmeden geçerli satış sözleşmesini yapabilmek için şahsın bulunmasını talep etmek. Bu müracaatınız Savcılık kaleminden bir hazırlık esas numarası alır ve bu numarayı kaybetmeyin. eğer başvurunuz takipsizlik kararıyla sonuçlansa yani şahıs bulunması dahi sizin hangi tarihte bu başvuruyu yaptığınızı ve hangi tarihtehn itibaren motorlu fiilen irtibat halinde olmadığınızı belgeleyecektir.

Lütfen mesajımın başında yazdığım gibi hukukla oyun oynamaya çalışmayın, ondan yararlanmaya çalışın, emin olun kendini sistemden daha akıllı sananlar eninde sonunda yine o beğenmedikleri sistemin tokadını yerler.

En açıklayıcı cevap oldu.Çok teşekkür ederim verdiğin cevap için.

Akılsız başın cezasını ayaklar çeker koşturmaca beni bekliyor.

muvazaalı olarak birine borçlarıp motorun üstüne haciz koymak çektirmek vs. vs. daha da yanlış. hukuk sistemi siz hile i şeriye yapın diye çalışmıyo. ayrıca icra takibi yapıp o motoru yakalatmanız da çok kolay bişey değil. biraz massraflıdır da ayrıca
.

İşte bu konuyu anlatmaktan(anlatamamaktan ) dilimde tüy bitmişti..:)

Teşekkürler kardeşim bilgi için..:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar