Arkadaşlar 2007 model 1500 km.de dijital göstergesi olan bi motosikletle ilgileniyorum şu an, ancak dijital km. lerde değişiklik yapılabileceğini duymuştum.Acaba yetkili servis km. de oynama varmı yokmu anlayabilirmi ? (hani otomobillerde ki gibi) . Ya da böyle bir işlem nasıl anlaşılabilir .?
Teşekkürler . .
2007 model 1700 km de bir motor olabilir.hatta 500 km yapmamışı bile vardır
ama istisnai bir durumdur.Motosiklet bir heves işidir heves etmiş adam bir gazla
motor almış kullanamamıştır,kullanmaya fırsat bulamamış da olabilir.
İstanbul'un lüks semtlerindeki kapalı otoparklarda bazı motorların,yol
yapmadan yattığını,üzerini iki parmak toz kapladığını görürüz.
Benim bir arkadaşım da hevesle motor aldı,ful koruma,motor aksesuarı derken
bir sürü de para harcadı ama bir yılda 1000 km bile yapmadı,zamanı olmadı,hevesi kalmadı.motoru satmaya da kıyamıyor.
Km ile oynanır mı?
km sayacı ile oynanmayacak motor zaten yoktur.İyi yapılmışsa anlaşılması da
mümkün değildir.Bunlarla oynamak apayrı bir sektör,apayrı bir ahlak anlayışı.
bir kaç kez serviste bakıma girmiş bir motorun servise giriş aralıklarından yılda ortalama kaç km kullanıldığı tahmin edilebilir ama en önemlisi motorun kullanımdan doğan aşınmalarını tesbit edebilmektir.
1700 km de bir motorun lastiği üzerindeki ipçikler bile düşmemiştir daha.
selesini kaldırdığında bir çok yerine toz girmediğini,etiketlerin pırıl pırıl üzerinde olduğunu görmen gerekir,
1700 km de bir motorda arkadaşların söylediği gibi zinciri,dişlisi tertemiz,çiziksiz olur,hatta peglerinde sürtünme,kullanma izi olmaz.
Uzun süre motosiklet kullanan dikkatli biri o motorun 1700 km civarında olup olmadığını iyi kötü tahmin edebilir.
Ha bi de satıcıya iyi bak,satıcı motorun km sini düşürüp adam kazıklayacak bir yapıda ise o izlenimi uyandırıyorsa,satıcı için motor ciddi bir maddi kazanç vesilesi olarak görülüyorsa o motordan uzak dur.