Diecast model koleksiyonum

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, motosiklet forumuna araba koleksiyonu alakasız kaçacak ama neyse ki 3 tane motosiklet modelim de var 😇

Bilmeyen olabilir, kısa özet geçersek bir zamanlar diecast olarak hayatımıza giren ana koleksiyon başlığı altında güncel üretim teknolojileriyle resin ve kompozit modellerin de üretildiği, ölçekli metal maketlerdir.
Resin modellerde aracın açılan detayları olmazken diecast ve kompozit modellerde ürünün kalitesine göre açılan gövde panelleri, aynasından torpidosuna kadar hareketli detaylar, deri döşeme koltuklar, halı paspas vs detaylar bulunur.

Benim hikayem de şöyle başladı;
7 yaşımdayken kardeşim doğduğunda ailem bana kardeşinin hediyesi diye :)p) 1:18 Revell üretimi Mercedes SL500 almışlardı, ilk modelim budur. Fakat o yaşlarda koleksiyonerliği bilmeyip arabayı oyuncak niyetine oynadım, yaş büyüdü modifiye edeceğim diye parçaladım, macundan bodykit yaptım vs :D
Gerçek koleksiyonerliğe kafam basmaya başladığında okul harçlıklarımı biriktirip bu modellere yatırım yapmaya başladım.
Belki bilenler vardır 2000lerin başlarında Dekalo Diecast vardı, sitesine girip yeni çıkan Kyosho'ları Autoart'ları inceleyip bir gün alma hevesiyle para biriktirirdim.
Diecastturk forum sitemiz vardı, çocuğundan emeklisine aynı bu ortam gibi samimi ve kaliteli bir ortamda gece gündüz paylaşımlar yapardık, neyse çok uzadı fotolara geçeyim.

Benim için en önemli modellerden başlayayım,
Hayatımda önemli bir yeri olan ve sattığımdan beri pişmanlığımın her geçen gün arttığı,
Türkiye'de sayılı adetteki Astra OPC aracımın Otto üretimi 1:18 modeli

476rjp7.jpeg

f1mupnp.jpeg

mb0sbxv.jpeg

Diğer en önemli modelim ise,
kardeşim doğduğunda bana alınan ve benim parçaladığım SL500'ün sıfırını kardeşim tekrar bulmuş almış
2 sene önce doğum günümde bana tekrar hediye etti,
yanlış bilmiyorsam 1993 yılında üretilmiş, Revell R129 kasa Mercedes SL500
üstündeki bantları dahi çıkarmıyorum :) üretildiği yıllara göre inanılmaz detaylıydı,
Lastikleri desenli ve yumuşak kauçuk, yanakları kabartma dunlop yazılı, motorunda kauçuk hortum detayları olan çok tatlı bir model.

e397q8d.jpeg

qh2t0pd.jpeg

Önce Opel'lerden devam edelim,
1:18 MCG üretimi Opel Vectra A
tmluwm7.jpeg

etn8rty.jpeg

Triple9 üretimi 1:18 Opel Omega B
5q4dvkz.jpeg

a1syz9s.jpeg

Elimizdeki en incik boncuk detaylı model
Kyosho üretimi Cadillac CTS
açılıp kapanan aynalar, torpido gözü, kol dayaması, sunroof camı, depo kapağı,
ileri geri hareketli koltuklar, altında stepne olan bagaj halısı, hareketli ve çalışan şaft ve diferansiyel gibi detayları var
qngyblp.jpeg

mbchbgk.jpeg

ook8qo7.jpeg

i8qodh0.jpeg

bqnhgcc.jpeg

Sanırım ilk Kyosho modelim, Ankara Karum'dan almıştım
Kyosho BMW 330i
jkidzgh.jpeg

ijuv2g9.jpeg

Kyosho BMW e60 M5 (beyaz ama fotoda sarımsı çıkmış)
1dmvqkv.jpeg

39csx96.jpeg

AutoArt Mercedes C350
Bu modelin boyası bir başka, efsane kaliteli bir boyası ve verniği var diğer modellerin hiçbiri bu kadar kaliteli hissettirmiyor,
AutoArt boya konusunda efsane
yhhlfja.jpeg

113sdxw.jpeg

Kyosho Audi Q7
3vb2yj3.jpeg

3t4txrt.jpeg

Kyosho BMW e70 X5
sqwvcci.jpeg

ja0iv5i.jpeg

Kyosho BMW X6M
innwhww.jpeg

ti6z53v.jpeg

BBurago RR Sport
hqlxht1.jpeg

3i1z86l.jpeg

Kyosho Mercedes CLK
jrgkvqw.jpeg

58jvvnf.jpeg

foto sınırı varmış, biri yeni mesaj yazsın da devamı gelecek :D

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosiklet forumunda olduğumuz için başlığı "Diavel model koleksiyonu" diye okuyup ("O ne yahu? Diavel koleksiyonu mu olurmuş?" diyerek) girdim. 🤣💦

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Araba diecast modeller icin cokca kaynak var ama motosiklet icin cok yok galiba. Motosikletler icin onerebileceginiz marka veya satici var mi? Butce tarafinda dusuk taraftayim.

Suzuki-Katana-1-32-no-19-Tomica-diecast-scale-model-toy-car-7_600x.jpg

Yurt disindan Tomica Suzuki Katana satin almistim. Yanlis hatirlamiyorsam 800 TL falandi. Bu 1:32 olcekli kucuk bir model tabi. Masadaki monitorun altinda guzel duruyor.

Simdi de Welly diye bir marka buldum. Kalitesi nasildir bilmiyorum guzel duruyor. Onerilere acigim. Kimse uretmiyor gibi ama Turismo Veloce, Multistrada veya S1000XR-M1000XR gibi sport-touring modeller bulsam tadindan yenmez 😄
welly-mv-agusta-f3-rr-118-kcm84517863-1-abe5bd4c575646d1930affd18fe3e46b.jpg

Motosikleti
Dominar D250
devamı gelsin

AutoArt Lamborghini Huracan LP 610-4
ceeibvv.jpeg

b3fjpyj.jpeg

AutoArt Mitsubishi Lancer EVO VII
dqr16g1.jpeg

cvszu8a.jpeg

AutoArt HSV 300 GTS
kqddxbx.jpeg

lvvcgm7.jpeg

4kp49l2.jpeg

ve diğer modeller,
1:43 Opel Astra OPC, Corsa OPC, Meriva OPC
ikvj4dy.jpeg

1:43 Insignia Concept
5sa41hf.jpeg

f75b7a6.jpeg

bunları unutmayalım :)
t67tzee.jpeg

Jada Mercedes S55 AMG
ojv6v0h.jpeg

8ilwp72.jpeg

Bu da salonumuzdan bir köşe
kardeşim ağır klasik amerikancıdır
s25fhh7.jpeg

cvhv5k7.jpeg

t6zqze8.jpeg

lwu15yt.jpeg

e1qc0gn.jpeg

l989ece.jpeg

Keyifli forumlar, iyi seyirler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güzel hobi ama sanki çocuklar içinden geçer
kilitli vitrin+birkaç dummy oyuncak ile bu sorunun önüne geçiyoruz :D
vitrinin en altındaki oyuncaklar bunun için :D
bir de düzgünce izah edip model nedir, nasıl bakılır incelenir, neden oynanmaz vs anlatınca hem daha saygılı oluyorlar hem de geleceğin modelcileri için bir adım atılmış oluyor, şükür bu zamana kadar bir sorun yaşamadım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Araba diecast modeller icin cokca kaynak var ama motosiklet icin cok yok galiba.
maalesef öyle, çok seçenek ve imkan yok motosiklette.
birde arabanın detayı ve kalitesine alışınca varolan motosiklet modelleri de göze kalitesiz geliyor, insan daha fazla detay istiyor ama motosikletleri biraz yüzeysel üretiyorlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar