- Motosikleti
- Dominar D250
- Konu Yazar
Selamlar, motosiklet forumuna araba koleksiyonu alakasız kaçacak ama neyse ki 3 tane motosiklet modelim de var 
Bilmeyen olabilir, kısa özet geçersek bir zamanlar diecast olarak hayatımıza giren ana koleksiyon başlığı altında güncel üretim teknolojileriyle resin ve kompozit modellerin de üretildiği, ölçekli metal maketlerdir.
Resin modellerde aracın açılan detayları olmazken diecast ve kompozit modellerde ürünün kalitesine göre açılan gövde panelleri, aynasından torpidosuna kadar hareketli detaylar, deri döşeme koltuklar, halı paspas vs detaylar bulunur.
Benim hikayem de şöyle başladı;
7 yaşımdayken kardeşim doğduğunda ailem bana kardeşinin hediyesi diye
p) 1:18 Revell üretimi Mercedes SL500 almışlardı, ilk modelim budur. Fakat o yaşlarda koleksiyonerliği bilmeyip arabayı oyuncak niyetine oynadım, yaş büyüdü modifiye edeceğim diye parçaladım, macundan bodykit yaptım vs 
Gerçek koleksiyonerliğe kafam basmaya başladığında okul harçlıklarımı biriktirip bu modellere yatırım yapmaya başladım.
Belki bilenler vardır 2000lerin başlarında Dekalo Diecast vardı, sitesine girip yeni çıkan Kyosho'ları Autoart'ları inceleyip bir gün alma hevesiyle para biriktirirdim.
Diecastturk forum sitemiz vardı, çocuğundan emeklisine aynı bu ortam gibi samimi ve kaliteli bir ortamda gece gündüz paylaşımlar yapardık, neyse çok uzadı fotolara geçeyim.
Benim için en önemli modellerden başlayayım,
Hayatımda önemli bir yeri olan ve sattığımdan beri pişmanlığımın her geçen gün arttığı,
Türkiye'de sayılı adetteki Astra OPC aracımın Otto üretimi 1:18 modeli
Diğer en önemli modelim ise,
kardeşim doğduğunda bana alınan ve benim parçaladığım SL500'ün sıfırını kardeşim tekrar bulmuş almış
2 sene önce doğum günümde bana tekrar hediye etti,
yanlış bilmiyorsam 1993 yılında üretilmiş, Revell R129 kasa Mercedes SL500
üstündeki bantları dahi çıkarmıyorum
üretildiği yıllara göre inanılmaz detaylıydı,
Lastikleri desenli ve yumuşak kauçuk, yanakları kabartma dunlop yazılı, motorunda kauçuk hortum detayları olan çok tatlı bir model.
Önce Opel'lerden devam edelim,
1:18 MCG üretimi Opel Vectra A
Triple9 üretimi 1:18 Opel Omega B
Elimizdeki en incik boncuk detaylı model
Kyosho üretimi Cadillac CTS
açılıp kapanan aynalar, torpido gözü, kol dayaması, sunroof camı, depo kapağı,
ileri geri hareketli koltuklar, altında stepne olan bagaj halısı, hareketli ve çalışan şaft ve diferansiyel gibi detayları var
Sanırım ilk Kyosho modelim, Ankara Karum'dan almıştım
Kyosho BMW 330i
Kyosho BMW e60 M5 (beyaz ama fotoda sarımsı çıkmış)
AutoArt Mercedes C350
Bu modelin boyası bir başka, efsane kaliteli bir boyası ve verniği var diğer modellerin hiçbiri bu kadar kaliteli hissettirmiyor,
AutoArt boya konusunda efsane
Kyosho Audi Q7
Kyosho BMW e70 X5
Kyosho BMW X6M
BBurago RR Sport
Kyosho Mercedes CLK
foto sınırı varmış, biri yeni mesaj yazsın da devamı gelecek
Bilmeyen olabilir, kısa özet geçersek bir zamanlar diecast olarak hayatımıza giren ana koleksiyon başlığı altında güncel üretim teknolojileriyle resin ve kompozit modellerin de üretildiği, ölçekli metal maketlerdir.
Resin modellerde aracın açılan detayları olmazken diecast ve kompozit modellerde ürünün kalitesine göre açılan gövde panelleri, aynasından torpidosuna kadar hareketli detaylar, deri döşeme koltuklar, halı paspas vs detaylar bulunur.
Benim hikayem de şöyle başladı;
7 yaşımdayken kardeşim doğduğunda ailem bana kardeşinin hediyesi diye
Gerçek koleksiyonerliğe kafam basmaya başladığında okul harçlıklarımı biriktirip bu modellere yatırım yapmaya başladım.
Belki bilenler vardır 2000lerin başlarında Dekalo Diecast vardı, sitesine girip yeni çıkan Kyosho'ları Autoart'ları inceleyip bir gün alma hevesiyle para biriktirirdim.
Diecastturk forum sitemiz vardı, çocuğundan emeklisine aynı bu ortam gibi samimi ve kaliteli bir ortamda gece gündüz paylaşımlar yapardık, neyse çok uzadı fotolara geçeyim.
Benim için en önemli modellerden başlayayım,
Hayatımda önemli bir yeri olan ve sattığımdan beri pişmanlığımın her geçen gün arttığı,
Türkiye'de sayılı adetteki Astra OPC aracımın Otto üretimi 1:18 modeli
Diğer en önemli modelim ise,
kardeşim doğduğunda bana alınan ve benim parçaladığım SL500'ün sıfırını kardeşim tekrar bulmuş almış
2 sene önce doğum günümde bana tekrar hediye etti,
yanlış bilmiyorsam 1993 yılında üretilmiş, Revell R129 kasa Mercedes SL500
üstündeki bantları dahi çıkarmıyorum
Lastikleri desenli ve yumuşak kauçuk, yanakları kabartma dunlop yazılı, motorunda kauçuk hortum detayları olan çok tatlı bir model.
Önce Opel'lerden devam edelim,
1:18 MCG üretimi Opel Vectra A
Triple9 üretimi 1:18 Opel Omega B
Elimizdeki en incik boncuk detaylı model
Kyosho üretimi Cadillac CTS
açılıp kapanan aynalar, torpido gözü, kol dayaması, sunroof camı, depo kapağı,
ileri geri hareketli koltuklar, altında stepne olan bagaj halısı, hareketli ve çalışan şaft ve diferansiyel gibi detayları var
Sanırım ilk Kyosho modelim, Ankara Karum'dan almıştım
Kyosho BMW 330i
Kyosho BMW e60 M5 (beyaz ama fotoda sarımsı çıkmış)
AutoArt Mercedes C350
Bu modelin boyası bir başka, efsane kaliteli bir boyası ve verniği var diğer modellerin hiçbiri bu kadar kaliteli hissettirmiyor,
AutoArt boya konusunda efsane
Kyosho Audi Q7
Kyosho BMW e70 X5
Kyosho BMW X6M
BBurago RR Sport
Kyosho Mercedes CLK
foto sınırı varmış, biri yeni mesaj yazsın da devamı gelecek
Son düzenleme: