Devletin hiçbir kurumuna işin düşmeyecek arkadaş

Olayi tam acikca anlatir isen daha ii olacak bence. sonucta memurun rusvet istemesi suctur boyle bir olaya kesin taniklik etmissen sikayet edebilecegin merci vardir

kimi kime şikayet etmekten bahsediyorsun
daha geçende başımızdakiler "vatandaş gönlünden geçirmiş hediye vermiş, memur ne yapsın, almasın mı hediyeyi" demedi mi

Herşeyden önce Başbakanlık Etik Kurulunun 20 Tl rüşvet sayılmaz diye bir açıklaması varken, benden nasıl para istiyorlar diye nereye isyan etsek boş.

Kaynak.

Bir de muameleciler ile şöyle bir durum var. Kendim de görüyorum, adam geliyor direk para vermese bile, işte sebil'in suyunun parasını ödüyor, kahvaltı ısmarlıyor, kağıt, kalem vs alıyor. Hepsinin altında biz sürekli geliyoruz muhabbeti var. Sonra tabi ki adam elinde 5-10 dosya ile geldiğinde bir şekilde araya sıkıştırılıyor bunlar. Sistemin otomatik olması önemli değil bu noktada. Tapuda sistem şuan tamamen otomatik, hatta sisteme bir evrak girildiği zaman, iptal işlemi için direk Ankara Merkez Teşkilatının onayı ile (sebep sunularak) yapılabiliyor. Ama bu evrak takibi yapanla, benim düz vatandaş olarak yaptığım başvuru süresinde fark olmasına engel olmuyor ne yazık ki.

Son olarak bir konuda da bizim empati yapmamız lazım. O an suratsız dediğimiz memur belki genele vurduğumuzda gayet güler yüzlü ve yardımsever olabilir ama sizden belki önce peş peşe gelmiş iki üç kişi yüzünden artık yıpranmış, yorulmuş, asabı bozulmuş da olabilir. Sonuçta orada ki kişide insan. Ne yazık ki bizim vatandaşımız da olmazdan anlamıyor, iş bir noktada hiç mi olmaz, bir yolu olsa, bu evrak olmadan sen başla ben arkadan getiririm, x amirin vs benim tanıdğım, yabancı değiliz biz vs muhabbeti ile olmayacak bir şey için karşısındaki yarım saat zorlayabiliyor. Bunlar da yıpratıcı olabiliyor. Bu konuda empati de yapmak lazım. Ama ben sürekli gidiyorum, bu hep aynı suratsız adam diyorsak, onu bende ıslak odunla dövesim geliyor ki bu konuda hem fikiriz bence :)

Para ustu meselesine hic sahit olmadim ama bir vatandas olarak memurun artik kaniksadigim istahsiz ve umursamaz tavirlarina bircok kez tanik oldum. Turk Telekom haricinde hicbir devlet kurumunda guleryuzlu hizmet gormedim. TT devlet kurumu degil ki diceksiniz, ben de size devlete ait bir kurum kaldi mi diyecegim. Lakin sozkonusu memurlarin bu tavirlarinin nedeni, isi takipciye vermeyip kendiniz halletmeye calisiyor olmaniz, bundan oturu de kurulu tezgahin isleyisini engelliyor olmaniz ise eger bunu anlarim ve RastaRules'e sonuna kadar hak veririm. Zaten sorun rusvet, tezgah ve teskilet olayi degil, bunu sikayet edip sonuc alabilmenizin ne kadar zor oldugu

Ülkemizdeki kanser vakaalarının artışına bakılınca yaşanılan olayların hiç de sıradışı olaylar olmadığı zaten belli...Maalesef arkadaş tipik yurdum memur profiline denk gelmiş.Yapacak bir şey yok,çark böyle:)Memurlar günde 8 saat çalışırlar,öğle molası 1 saat.Akşam 16:30 oldumu yavaştan toparlanmaya başlarlar.Ayıp olmasın diye saat 16:45'e kadar oda içinde 1-2 volta atarlar vs...Sonra da ana haber bültenlerinde acıklı bir fon müziğiyle ayakkabısının altı delik geçim sıkıntısı çeken bir öğretmen olarak gururlanırlar:pr:Hiç kimse kusura bakmasın.Günde 25-30 liraya 16 saat çalışmış bir kişi olarak bunları yazıyorum.Ne bir ek dersim var,ne öğle tatilim,ne haftasonum,ne yıldızlı pekiyili bir karne verip 3 ay yatmam:pr:Hiçbir memurlar tartışmaya girmek istemiyorum.Sadece işlerinden o kadar bunalmışlarsa bir günlüğüne işlerimizi değişelim.Rabbim öncelikle insana şükür etme lütfu nasip etsin.Allah şahidimdir,daha bir öğretmenden,bir hemşireden,bir doktordan,ne bileyim işte kısacası bir memurdan şükür kelimesini duymadım.En düşük memur maaşı bir asgari ücretlinin kaç katı:silent:

Geçen gün yaz tatiline girmiş bir öğretmen grubuyla çalıştığım cafede yaptığımız sohbet...

Öğretmen - Nargile ne kadar?

Ben - 15 lira hocam...Güzel bir elmalı hazırlatayım mı?

Öğretmen - Aaaaaa...Unuttun galiba,biz öğretmeniz.Nargile içecek para bizde ne gezer...:salut:(Utanmasa ağlayacaktı)

Ben - Siz de haklısınız hocam.Biz zaten arkadaşlarla her akşam nargile keyfi yaparız.Porsiyonu 20 liradan yemek yeriz...Neyse bir ara hatırlatın da size de ısmarlayalım...

Ve buz gibi bakışlar...YORUMSUZ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar