Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler.
Öncelikle bu hafta 15-23:00 mesaisinde çalıştığım için ancak cevap yazabiliyorum bilginize.
Şimdi gelelim konuya:
ben bu olayı sabah yaşadım ve sabah sabah da epey sinirimi bozdukları için burada sert bir şekilde dile getirdiğim için kusuruma bakmayın lütfen.
2 hafta kadar önce A2 sınıfını ehliyetime ekletmek için yine aynı yere randevuyla gittim, fakat nasıl bir randevu sistemiyse bana verilen bir saatlik arada parmak izi vermek için içeri çağırılmadım.Neyseki genç arkadaşlar parmak izi işinde çalıştıkları için alt katta çalışan o mahkeme duvarı suratlı, insanlarla iki kelime doğru dürüst konuşup iletişim kuramayan devlet çalışanlarına benzemiyorlardı.Zaten olayda alt kata inince başlıyor ya.
Arkadaş bir insan yaptığı işten hiç mi hiç zevk almaz, hiç mi o işi doğru dürüst yapmaya çalışmaz.Hayır arkadaş yaptığın işten bu kadar memnun değilsen kalk o koltuğa layık birisi gelsin.İki kelime insan gibi konuşmayı bilmezler, karşısındaki azarlar tarzda konuşmalar.O üniformayı giymekle insan-adam olunmuyor ya da o üniforma seni benden üstün biri yapmıyor.Artı evraklar için biz para ödüyoruz, bir saat onları biz dolduruyoruz, sen üstüne bir de eksik birşeyler bulmak için adeta çırpınıyorsun, üstüne bozuk yok deyip benim iki kuruş paramın üstüne yatmaya çalışıyorsun, sonra "ne zaman-nasıl alırım?" diye sorduğunda "ehliyeti almaya geldiğinde yine buradan alırsın" tarzında komik cevaplar veriyorsun.Ben bir hafta Esk.den evrak gelecek diye bekledim, ölmedim ama sen orada sisteme iki kayıt gireyim derken resmen karşımda kıvranıyorsun.
Konu başlığı biraz genelleme gibi oldu ama ben bankaya gittiğimde de hastahaneye gittiğimde de, nüfus ilçe md.ne gittiğimde de benzer sorunlarla karşılaşıyorum.
Ben çok şükür sinirimin sınırını koyabildiğim için oralardan sağsalim çıkıyorum ama yine de insanın sinirlerini zıplatıyor.
Şimdi sizlere bir sorum var: ben plaka işlemleri için muameleciye 400 lira bayılınca bu işler nasıl kavgasız gürültüsüz kısa sürelerde bitiyor?
Ben kendi işimi kendim halletmeye çalışınca niye suratlar asılıyor, insan gibi konuşulmuyor, para üstü sonraki gelişlerde veriliyor?
Kimseyi rüşvetle suçlamıyorum ama bu ülkede hiç mi kimse rüşvet almıyor arkadaş!
Bu şey gibi AKP'ye ben oy vermedim, sen oy vermedin, e o da vermedi.Kim verdi abi?