devlet alacak peşinde!

dün ben dahil neredeyse bütün komşularıma borç tebliği geldi.
yüksek öğrenim kredisi, trafik vs. devlete olan tüm borçlarınız bulunup listelenmiş.

bodrumdan aldığım 48 plakalı motosikletede 250 lira civarında bi trafik cezası çıkartmışlar ki belirttikleri tarihte ben motorun plakasını 06 yapmıştım bile.

anlamadım gitti :silent:

nedir durum? ne bu borçlar??

bizim apartmana da gelmiş o borç tebliği zarflardan. Bu sabah posta kutularında gördüm.

pilot bölge ankara galiba.
yerse heryere gönderecekler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:49 ----------

aha! eski motorumdanda borç çıktı 270 lira. ben hiç öyle bir tebliğ almadımki????? :silent:

ne cezası olduğuda meçhul :silent:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Pul parasını yeni denkleştirmişlerdir :p :p :p

Şaka bir yana torba yasa kapsamındaki borçlarda büyük kolaylıklar sağlıyorlar arkadaşlar eğer ödeyemediğiniz borçlarınız var ise mutlaka borçlu olduğunuz kurum ile temas kurun , bütün gecikme faizlerini ve cezalarını silip cüzi bir faiz ile 36 aya varan taksitlendirmeler yapıyorlar. Ben kendi borçlarım ile ilgili olarak (trafik cezası değil hemen gülümsemeyin :p :p :p ) başvuru yaptım neredeyse yarı yarıya düşürüp iki ayda bir ödemeli 18 taksit yaptılar.

Hiç emin değilim,herhangi incelemede de bulunmadığım halde aklıma torba yasa geldi...Acaba vatandaş başvuru yapmadan,affedilmeden geçmiş borçları tahsil edeyim düşüncesi mi var?

Motosikleti
Hiç emin değilim,herhangi incelemede de bulunmadığım halde aklıma torba yasa geldi...Acaba vatandaş başvuru yapmadan,affedilmeden geçmiş borçları tahsil edeyim düşüncesi mi var?

Bu söylediğiniz mümkün değil . Sadece bir dilekçe ile kolayca tüm borçlarınızı torba yasa kapsamına aldırıyorsunuz tebliğ edilmiş olması yasadan yararlanmanızı engelleyici bir durum değil , bence tebligatlar ile borçlarımızı hatırlatıyorlar.

Süre sınırlı Mayıs ayı başında başvuru sona eriyor diye hatırlıyorum.

öğrendim birşeyler.
borçlar yapılandırılıyormuş filan.

du bakalım, yazalım bi dilekçe.

Yapılandırılıyor da, benim gibi zamanında ödeyen mağdurlar ne olacak :)

Sayın Oocan hala ağ atmış olabileceklerini düşünüyorum,hatırlatma yapacak bir iyiniyet olduğunu düşünmüyorum...Belki dilekçe vermeden ödeyen olursa tahsil etmiş olurum diyorlardır...Herkes hakkını aramaz ki bizde...Bu ağ atma olayını devletin bazı kurumları yapmıyor değil...Özellikle istimlak edilen arsalarda bunu yapıyorlar...

Zaten bu yasada tartışmaya çok açık...Vatandaşın 3-5 borcunu silerken acaba bu göz boyama ardında neler kaçırılıyor farkettirmeden...

Son düzenleme:
banada ödedidiğim trafik cezası geldi...torba yasa kapsamında bi düzenleme var bütün borçlar temizleniyormuş...

benim motorum 2008 modeldi ve 2007 yılından ogs ve radar cezası gelmişti.... itiraz dilekçesi ve motorun evraklarını kara yollarına ve vergi dairesine fakslayarak cözmüştüm....

Motosikleti
Yapılandırılıyor da, benim gibi zamanında ödeyen mağdurlar ne olacak :)

Lütfen yasayı inceleyin.

Borcun ana parasında bir indirim söz konusu değil . Sadece katlana katlana ödenemeyecek duruma gelmiş faiz ve gecikme cezaları kaldırılıp bunun yerine enflasyon oranlarına uygun yeni bir faiz uygulanıyor.

Özellikle vergi gecikmelerinde uygulanan faizler ve cezalar ile borcunuz bir yılda iki katına takip eden yıllarda onlarca katına çıkabiliyordu. Bu durumda ödenemez hale gelen alacakları toplayabilmek için devlet makul bir faize razı oldu hepsi bu . Affedilen bir borç falan yok siz ne ödediyseninz geciken kişiler daha fazlasını ödeyecekler.

CEHENNEMDE HER KAZANIN BAŞINDA BİR ZEBANİ BEKLERMİŞ KAÇMAYA ÇALIŞANLARI ENGELLEMEK İÇİN .
SADECE TÜRKLERİN KAZANININ BAŞINDA ZEBANİ YOKMUŞ , NE ZAMAN BİRİ KAÇMAYA ÇALIŞSA AŞAĞIDAN BİRİLERİ PAÇASINDAN TUTAR TEKRAR KAZANIN İÇİNE ÇEKERMİŞ.

Saygılar

Son düzenleme:
Lütfen yasayı inceleyin.

Borcun ana parasında bir indirim söz konusu değil . Sadece katlana katlana ödenemeyecek duruma gelmiş faiz ve gecikme cezaları kaldırılıp bunun yerine enflasyon oranlarına uygun yeni bir faiz uygulanıyor.

Özellikle vergi gecikmelerinde uygulanan faizler ve cezalar ile borcunuz bir yılda iki katına takip eden yıllarda onlarca katına çıkabiliyordu. Bu durumda ödenemez hale gelen alacakları toplayabilmek için devlet makul bir faize razı oldu hepsi bu . Affedilen bir borç falan yok siz ne ödediyseninz geciken kişiler daha fazlasını ödeyecekler.

CEHENNEMDE HER KAZANIN BAŞINDA BİR ZEBANİ BEKLERMİŞ KAÇANMAYA ÇALIŞANLARI ENGELLEMEK İÇİN .
SADECE TÜRKLERİN KAZANININ BAŞINDA ZEBANİ YOKMUŞ , NE ZAMAN BİRİ KAÇMAYA ÇALIŞSA AŞAĞIDAN BİRİLERİ PAÇASINDAN TUTAR TEKRAR KAZANIN İÇİNE ÇEKERMİŞ.

Saygılar

Hayır hiçte öyle değil, askerlik dönemimde ve 1 sene işsiz kaldığım dönemde Öğrenim kredimi geri ödeyemedim, eve kağıt geldi, 170 TL toplam aldığım krediyi 2.800 TL ödeyerek kapattım. Benim dönemim de ödemeyen kafaya takmayan arkadaşım 500 TL civarı ödeyerek borcunu kapatacak, vatandaş halbukisi zamanaşımı için 10 seneyi bekliyordu :pr::pr::pr: burada benim günahım ne 2.800 TL yi 2004 yılında ödedim kredi alarak, o zamanki maaşım 400 TL idi daha 2 sene önce bitti onu ödemek için çektiğim kredi :pr::pr::pr:

Motosikleti
Hayır hiçte öyle değil, askerlik dönemimde ve 1 sene işsiz kaldığım dönemde Öğrenim kredimi geri ödeyemedim, eve kağıt geldi, 170 TL toplam aldığım krediyi 2.800 TL ödeyerek kapattım. Benim dönemim de ödemeyen kafaya takmayan arkadaşım 500 TL civarı ödeyerek borcunu kapatacak, vatandaş halbukisi zamanaşımı için 10 seneyi bekliyordu :pr::pr::pr: burada benim günahım ne 2.800 TL yi 2004 yılında ödedim kredi alarak, o zamanki maaşım 400 TL idi daha 2 sene önce bitti onu ödemek için çektiğim kredi :pr::pr::pr:

Siz bir önceki mesajınızda "zamanında" ödediğinizi belirtmiştiniz ama görülüyorki sizde gecikmişsiniz ve aşırı faizin kurbanı olmuşsunuz.

İşte aynen dediğim buydu. Bu dengesizliği düzeltebilmek için çıkarılmış bir yasa bu . Bende aynen sizin gibi pekçok kez inanılmaz faizler ödemek zorunda kaldım yapabileceğimiz birşey yok . Umarım bundan sonra devlete borç takmayız.

Son düzenleme:
Siz bir önceki mesajınızda "zamanında" ödediğinizi belirtmiştiniz ama görülüyorki sizde gecikmişsiniz ve aşırı faizin kurbanı olmuşsunuz.

İşte aynen dediğim buydu. Bu dengesizliği düzeltebilmek için çıkarılmış bir yasa bu . Bende aynen sizin gibi pekçok kez inanılmaz faizler ödemek zorunda kaldım yapabileceğimiz birşey yok . Umarım bundan sonra devlete borç takmayız.

Zamanında ifadesi gününde değil, geçmiş tarih anlamındadır, zamanın da yazsaydım dediğiniz doğru olurdu..

Ayrıca ne olursa olsun ben de diğer ödemeyenler gibi olsaydım ne olacaktı? En az bugünün parası ile 10 bin TL karım olacaktı, evet ben enayi hissediyorum arkadaşlar kendimi, nasılsa 5 senede bir olmadı her seçimden önce af maf çıkıyor, yapılandırmalar yapılıyor. Ödemiyorum bundan sonra bana gelecek devlet borçlarımı (Gelir vergisine dokunamıyorum ki, kaynağında kesiyorlar, ah onu da elden yatırtsalardı :pr::pr::pr::pr:)

evet arkadaşlar dün bende maliyeye gittim 2001-2003 döneminde çektigim ögrenim kredisini(toplamda 1200 tl) 2005 te eve icra tebligi gelmiş. ben o zaman askerdim. babam emekli gitmiş yurtkurla konuşmuş borç 2000 lira olmuş. 1500 ünü ödemiş babam icrayı durdurmuş. geri kalan 500 ü belki unuturlar demiş ama sagolsun devlet unutmamış. 2011 ocak ayında yine icra kagıdı geldi. 500 lira olmuş 900 lira. hani enflasyon yıllık tek hanelerdeydi.

herneyse gittim dilekçe verdim taksitlendirmek için.

geçenlerde ögrenciler eylem yaptı ve başbakanımız açıklama yaptı. neyin eylemini yapıyorlar biz zaten onlara para veriyoruz. sanki babasının hayrına veriyor. ögrenci okulu bitirince katmeriyle alıyorsunuz. üstelik okulu bitiren adam iş bulamıyor.

ben sınava hazırlanırken bölüm olarak kendime gümrük işletmeyi seçmiştim. kazandım ve okula başladım. okula başladıgımda şartlar okul bitiminde müşavir yardımcılıgı( b karnesi ) sınavına girecektim sınavı kazandıgımda b karnesi ile 3 yıl bir müşavirin yanında çalışıp müşavirlik sınavına girecektim. ama devlet kanunları değiştirdi ve okul bitiminde 3 yıl stajer olarak çalışacaksın sonra yardımcılık sınavına gireceksin kazandıktan sonrada b karnesi ile yine 3 yıl çalışacaksın öyle müşavirlik sınavına gireceksin olarak kanunu değiştirdiler. buda yetmezmiş gibi okul bitmeden yine kanunu değiştirdiler b karnesine sahip olduktan sonra müşavirlik için staj süresini 5 yıla çıkardılar. yani yoplamda 8 yıl yaptılar. sonuç olarak beni işimden soguttular. boşuna okumuş oldum. işin kötü yanı ise lise mezunları her bölümü secelirken kpss de ben sadece kendi bölümümü seçmek durumunda kaldım. haliyle açılan kontejan az ve az olan kontejanın bir kısmına yandaşlar yerleştirilince ben madur oldum. benim gibi niceleri.

2004-2006-2008 yıllarında 3 kez kpss ye girdim 3ündende 80 üzeri puan almama ragmen atamam yapılmadı. ama ben çok iyi biliyorum ki gidip bakandan vekilden torpil alıp çok daha düşük puanlarla yerleşen insanlar var.

şimdi devlet torba yasa çıkarmış. insanların gözünü boyamak için. oysaki o alacagın paralar zaten hakkın degil. devlet olarak enflasyonu tek haneli gösterip 2006 daki 500 liralık borcu 4 yılda nasıl 900 lira yapıyorsun.

enflasyon %10 diyelim

500/100*10+500= 550 (2007)

550/100*10+550=605 (2008)

605/100*10+605= 660 (2009)

660/100*10+660= 726 (2010)

buyrun hesap ortada. itirazı olan varsa çıksın.

Benim 140 lira bi trafik cezam vardı bende onu taksitlendirim :mrgreen:
Gidim o parayla bütün arkadaşlarıma yemek ısmarlayim ama gidipde ceza ödemek içimden gelmiyor :mrgreen:

evet arkadaşlar dün bende maliyeye gittim 2001-2003 döneminde çektigim ögrenim kredisini(toplamda 1200 tl) 2005 te eve icra tebligi gelmiş. ben o zaman askerdim. babam emekli gitmiş yurtkurla konuşmuş borç 2000 lira olmuş. 1500 ünü ödemiş babam icrayı durdurmuş. geri kalan 500 ü belki unuturlar demiş ama sagolsun devlet unutmamış. 2011 ocak ayında yine icra kagıdı geldi. 500 lira olmuş 900 lira. hani enflasyon yıllık tek hanelerdeydi.

herneyse gittim dilekçe verdim taksitlendirmek için.

geçenlerde ögrenciler eylem yaptı ve başbakanımız açıklama yaptı. neyin eylemini yapıyorlar biz zaten onlara para veriyoruz. sanki babasının hayrına veriyor. ögrenci okulu bitirince katmeriyle alıyorsunuz. üstelik okulu bitiren adam iş bulamıyor.

ben sınava hazırlanırken bölüm olarak kendime gümrük işletmeyi seçmiştim. kazandım ve okula başladım. okula başladıgımda şartlar okul bitiminde müşavir yardımcılıgı( b karnesi ) sınavına girecektim sınavı kazandıgımda b karnesi ile 3 yıl bir müşavirin yanında çalışıp müşavirlik sınavına girecektim. ama devlet kanunları değiştirdi ve okul bitiminde 3 yıl stajer olarak çalışacaksın sonra yardımcılık sınavına gireceksin kazandıktan sonrada b karnesi ile yine 3 yıl çalışacaksın öyle müşavirlik sınavına gireceksin olarak kanunu değiştirdiler. buda yetmezmiş gibi okul bitmeden yine kanunu değiştirdiler b karnesine sahip olduktan sonra müşavirlik için staj süresini 5 yıla çıkardılar. yani yoplamda 8 yıl yaptılar. sonuç olarak beni işimden soguttular. boşuna okumuş oldum. işin kötü yanı ise lise mezunları her bölümü secelirken kpss de ben sadece kendi bölümümü seçmek durumunda kaldım. haliyle açılan kontejan az ve az olan kontejanın bir kısmına yandaşlar yerleştirilince ben madur oldum. benim gibi niceleri.

2004-2006-2008 yıllarında 3 kez kpss ye girdim 3ündende 80 üzeri puan almama ragmen atamam yapılmadı. ama ben çok iyi biliyorum ki gidip bakandan vekilden torpil alıp çok daha düşük puanlarla yerleşen insanlar var.

şimdi devlet torba yasa çıkarmış. insanların gözünü boyamak için. oysaki o alacagın paralar zaten hakkın degil. devlet olarak enflasyonu tek haneli gösterip 2006 daki 500 liralık borcu 4 yılda nasıl 900 lira yapıyorsun.

enflasyon %10 diyelim

500/100*10+500= 550 (2007)

550/100*10+550=605 (2008)

605/100*10+605= 660 (2009)

660/100*10+660= 726 (2010)

buyrun hesap ortada. itirazı olan varsa çıksın.

Hocam seninle çok benzerliğimiz var, ben B karneyi aldım Ben önce gümrüğü bitirip sonra bir de iktisat okumuştum.. Ama mesleğe dayanamayıp, istifa ederek bankaya girdim (iyiki yapmışım, karnem de 7 senedir harcı ödenmediği için yenilenmedi ) :) ben birde öğrenim kredimi ödeyebilmek için tüketici kredisi kullanmıştım (4.500 TL ödedim zamanın parası ile ):pr::pr::pr::pr:

Kocaeli İl Temsilcisi
valla devlet sevgili arkadaşlar eğer alacaksa alır başka kurtuluşumuz yok ama öyle ama böyle hayırlısı :)

her türlü zamanında ödeyen vatandaş zararda. çünkü kıçını yırtıp, ordan burdan kesip, gerekirse milletten borç alıp borcunu kapatanlar oldu. şimdi ise fazla ödense ne yazar, bilmemkaç ay taksit, 2 ayda bir öde. ohh miss

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar