Dertleşmeye geldim dominar 250

Motosikleti
Dominar D250
Merhaba arkadaşlar

Bazen ilanlarda görüyorum adam ne güzel motorun sağını solunu düzeltmiş piston subap vs ayarlatmış uzun süre kafası rahat binmesi gerekirken satışa koymuş bende derdim ne alaka bin gez rahatça işte diye ama demekki motor ustada kaldıkça insan o motordan herhalde soğuyor. Bir dominar 250 aldım 1 hafta kullandım çok sevdim ama sürekli bir rölanti dalgalanması vardı ustaya götürdüm subaplar çok sıkı dedi açalım bakalım açmışken subapları değiştirelim dedi 3 gün süre verdi 6 gün oldu şimler uymamış kapakçıya göndermiş sonra tam alacağız toplandı bitti vs usta aradı bu şimler iyi olmamış sevmedim çalışmasını dedi kapakçı tam yapamamış dedi söküp tekrar göndereceğiz dedi. Yani havalar tam güzel şuraya giderim buraya giderim planları yaparken 1 hafta daha beklerim bu motoru herhalde ama canım çok sıkkın yani ustayı ne arayasım ne sorasım var artık motor ne oldu diye, burda motorun bi suçu yok :) ama insan yeni aldığı motorada bir an önce kavuşamayınca bir kötü oluyor

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
İlk motorum Discover 125 ST'di, 2016 Model. O da bana bir sürü sorun çıkarmıştı, hem çok üzülmüş hem de aşırı soğumuştum. Bir gün cebimdeki son parayla yaptırıp çıkarmıştım ustadan. Çat diye Riva yolunda bir daha bozulmuştu. Allah'ım o günü unutamıyorum; Moral sıfır, Allah'ın unuttuğu orman yolundan 32 derece sıcaklıkta otoyola kadar motoru elimle ittim, çekici parası falan derken bir daha yaptırdım karttan. Motoru en son garaja aldığımda sürükleyip yere bırakmıştım. O denli nefret edip soğumuştum.

Değerinin aşağısında satıp kurtulmuştum, ilk motor tecrübem çok kötüydü. Mondial sahibi bile oldum 15K kilometre yol yaptım, bana mısın dememişti. Bajaj beni mahvetmişti. :ROFLMAO:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sıkıntı, sorun bu işin doğasında var. Çözülebilecek bir şeyse ne ala. Çözülemeyen ya da çözülmesi için çok para gerektiren sıkıntılar hakikaten adamı motordan soğutuyor.

1) İlk motorum Rks Titanic 150-S'te virajın ortasında yatmışken çat motor stop etti ve çalışmadı. Çekici yardımıyla yetkili servise bıraktım, marş rublesi ve rotor değişti.

2) İkinci motorum Sym Wolf 3-5000 km boyunca depodan benzin akıttı, sorunun kaynağını aylarca bulamadık ve en sonunda garanti kapsamında depo yenisiyle değişti, sorun çözüldü.

3) Üçüncü motorum Kawasaki Er6f ile 3 defa statör yaktım, en az 50.000 km yerlere yağ akıta akıta sürdüm, en sonunda pistonla subap öpüştü, motorun içi dağıldı ve satarak kurtuldum.

4) Dördüncü motorum Sym Wolf'ü aldığımdan beri 18.000 km yaptım, şimdilik sıkıntı yok. Bugün tur camını söküp orijinal siperliğini takayım dedim, anam ağladı, neredeyse tüm kafayı sökmek zorunda kaldım. Kim dizayn etmişse benden sağlam küfür yedi.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
motor kaç km de ki subap değişmeye gerek duydu ustanız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar