Merhaba arkadaşlar. Konuyu görünce foruma üye oldum. Kısaca tanışma faslı yapalım burda, adım Orhan, İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum. 5 aydır GPR125 kullanıyorum, 1150 km oldu şimdiye kadar. Burada bu motoru tartışmanın çok büyük faydası var. Hatta buluşma, gezi ayarlayabiliriz GPR'lar olarak.
Şu ana kadar (ilk 1150 km) motor gayet iyi. 750 km'den sonra sigortayı taktılar ki bayağı iyi yürümeye başladı (olması gerektiği gibi). Burdaki arkadaşların dediği gibi hergün işe git-gel yapmak için fazla konforsuz ve tüketimi yüksek (işyeri çok yakın değilse). Şehir içinde çok eğlenceli bir motor. 120 - 130 km/h'den sonra büyük bir performans beklememek lazım bu motordan.
Benim şu ana kadar yaşadığım en büyük sıkıntı, düşük hızlarda yani 25 - 30 km/h ile giderken gidon sola çekiyor. Ayağı yere koymadan yavaş manevralarda sola düşmeye çalışıyor gidon, sol elimle sürekli ittirmem gerekiyor. Maslak Ferco yetkili servise götürdüm. Teknisyen aldı bindi, gidip geldi. Hiçbir sorun yok dedi ama benim eski 125cc scooter'da bile düşük hızda gidonu bıraksan bile biryere çekmezdi. Bu gidon çekmesi için ne diyorsunuz?
Heyecanla bayağı uzun yazmışım. Daha da yazacak şey var aslında..