depoyu selenin altına alma

benim motor tam bir baş belası... motorum yamaha cyngus Xin çakması ve deposu altta olduğu için hava yapma problemleri oluyor.ardından da benzin otomatiği problemi... bnzin otomatiği motora benzin yetiştiremediği için motor performanstan düştü.sordum soruşturdum depoyu üste alma fikrini düşünüyorum.bu arada bilenler bilir selenin altı oldukça geniş bu yüzden bir depo aldım(kendi deposu şasiye bağlı olduğundan sanırım korktum...). sonuç olarak depoyu yerleştirdim(vidalamadan. çalıştığından emin olmak için) ve aklım biraz karıştı. benzin otomatiğini iptal edeceğiz. Ve sorularım a) manifolttan gelen bir hortum var(benzin otomatiğine giden)
b)hava filtresine giden hortum var bunları nasıl bağlayacağız.

şöyle düşünebilirsiniz:git bir tamirciye derdeniz ağzım çok yandı. elimden böyle işler az çok gelir.bu arada öğrenciyim bu yüzden tamirci parası değil benzin parası bile zorla elime kalıyor.Ama kendim uğraştığımda daha iyi oluyor
adszbap.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] yardımlarınız için teşekkürler:)

Son düzenleme:
kardeşim aynı motor bendede var benzin konusunda çok sıkıntı çekiyorum ve motor soğukken ısınmadan istop ediyo en gıcık olduğum şey ise bayır aşağı giderken rolantide istop ediyo sendede bu sorunlar varmı??

kardeşim aynı motor bendede var benzin konusunda çok sıkıntı çekiyorum ve motor soğukken ısınmadan istop ediyo en gıcık olduğum şey ise bayır aşağı giderken rolantide istop ediyo sendede bu sorunlar varmı??

aynı sorun +tam gaz verilmiyor ve stop ettikten sonra çok zor çalışıyor
yardım eden olursa depo işini halledicem bi motorun çindeki fabrikası kapatılmış çünkü yanlış anlamadıysam bu motor fabrika hatasıymış(depo+benzin otomatiği)

aynı sorun +tam gaz verilmiyor ve stop ettikten sonra çok zor çalışıyor
yardım eden olursa depo işini halledicem bi motorun çindeki fabrikası kapatılmış çünkü yanlış anlamadıysam bu motor fabrika hatasıymış(depo+benzin otomatiği)

olabilir kardeş bence orjinalliğini bozma buyuk bi otomatik tak sorun hallolur ben ilk aldığımda çok uğraştım bu otomatikle en az 4 5 defe değişti en sonunda sağlam bi tane taktırdım ve şimdi çok güzel hatta benzin bitsin yeni benzin koyduğumda 10 ila 15 sn marşa basıyorum çalışıyor hiç otomatiği değiştirdinmi ??

olabilir kardeş bence orjinalliğini bozma buyuk bi otomatik tak sorun hallolur ben ilk aldığımda çok uğraştım bu otomatikle en az 4 5 defe değişti en sonunda sağlam bi tane taktırdım ve şimdi çok güzel hatta benzin bitsin yeni benzin koyduğumda 10 ila 15 sn marşa basıyorum çalışıyor hiç otomatiği değiştirdinmi ??

3.ü değiştirişim de yok düzen tutumuyorum

tam benzin oto. 2 katını taktık yine sorun yaptı+yaprakçıklar yırtıldıı

büyük benzin otamatiği varken motor hızlı gidiyodu ama standart olan varken hızı epeyce düştü. şimdi babamla 5litrelik pril bidonunu depo yapcaz.aldığım depoyu geri verdik. :D daha mantıklı ve hesaplı olcak nasıl olsa benim benzin göstergesi çalışmıyor. km hesabı yapıyorum. ama musluktan başka başka bir parça lazım mı bilmiyorum :p :silent: :cherry:

büyük benzin otamatiği varken motor hızlı gidiyodu ama standart olan varken hızı epeyce düştü. şimdi babamla 5litrelik pril bidonunu depo yapcaz.aldığım depoyu geri verdik. :D daha mantıklı ve hesaplı olcak nasıl olsa benim benzin göstergesi çalışmıyor. km hesabı yapıyorum. ama musluktan başka başka bir parça lazım mı bilmiyorum :p :silent: :cherry:

max hız kaç sende ?

max hız kaç sende ?

büyük otomatik varken tek başımada 80 2 kişde 80 son hız ama standart oto. varken tek kişi zorla 60 2 kişiyken 50-55 i geçmiyor bi de gazı tam veremiyorum verdim mi sanki motor frenleme yapıyor durmaya başlıyor fakat gaz biraz kestim mi hızlanıyor

madem depoyu taşıcan otomatiği şişeye bağla otomatik benzini normalden iki kat daha fazla çeker zaten benzin kendiliğinden geliyo yanlışmı?

evet ya doğru belki daha hızlı bile gidebilirr :p

Eğer depo altdaysa,pompa aşagıdan benzin çekip orta seviyede bir noktaya benzini pompalıyorsa,ve benzini çekerken hava yapıyorsa iki sebep olabilir..1-pompa içinde vakum oluşan bir noktada kaçak var ve aşağıdaki benzini çekmek yerine kolay olanı yani havayı çekiyor.muhtemelende ya manifoltan geliş yada yakıt geri dönüş sisteminde.2-Depodan benzin çekilen nokta gerektiği kadar aşagıda degil.Yukarıda kaldığından benzin yerine hava çekiyor....Resimde bazı noktalar pek anlaşılmıyor.Resim değilde şema olarak anlatılsa daha anlaşılır olacak sanki.Örnegin depodan geliş karbüratörden gelen dediginle kırmızıyla işaretledigin yerde birleşiyor.Karbüratöre giden hortum nerde ?

Eğer depo altdaysa,pompa aşagıdan benzin çekip orta seviyede bir noktaya benzini pompalıyorsa,ve benzini çekerken hava yapıyorsa iki sebep olabilir..1-pompa içinde vakum oluşan bir noktada kaçak var ve aşağıdaki benzini çekmek yerine kolay olanı yani havayı çekiyor.muhtemelende ya manifoltan geliş yada yakıt geri dönüş sisteminde.2-Depodan benzin çekilen nokta gerektiği kadar aşagıda degil.Yukarıda kaldığından benzin yerine hava çekiyor....Resimde bazı noktalar pek anlaşılmıyor.Resim değilde şema olarak anlatılsa daha anlaşılır olacak sanki.Örnegin depodan geliş karbüratörden gelen dediginle kırmızıyla işaretledigin yerde birleşiyor.Karbüratöre giden hortum nerde ?

depodan gelen hortumla otomatikten gelen hortum orda birleşmiş ya işte tek hortum gidiyor karüiratöre

depodan gelen hortumla otomatikten gelen hortum orda birleşmiş ya işte tek hortum gidiyor karüiratöre

Kardeşim ne anlıyosun scuter motorlardan hayatında hiç bindinmi.Hani cbf olsa ybr olsa neyse.Adamın motoru gümletecen ya.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:40 ----------

KARDAŞ NE ANLIYON SCUTERDEN .Hani cbf ybr falan olsa neyse.Adamı motordan soğutacan.

Son düzenleme:
Kardeşim ne anlıyosun scuter motorlardan hayatında hiç bindinmi.Hani cbf olsa ybr olsa neyse.Adamın motoru gümletecen ya.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:40 ----------

KARDAŞ NE ANLIYON SCUTERDEN .Hani cbf ybr falan olsa neyse.Adamı motordan soğutacan.

:) :wiinkk: akşama denediğimiz resimleri atarım

Resimde beyazla soru işareti koydugum demir aksamın altında bir '' T ''Daha mı var ? Zira iki kısım arasında renk farkı var.Yani bir bölümün içi dolu diger yarısı boş gibi duruyor..Zira orada bir ''T'' var ise bir yarısı boş ise ise ve depodan gelen hortumla birleşiyorsa pompa o boş olan bölümdeki havayı çekiyordur.O boş olan kısımı T den ayırıp ayrı bir hortumla depoya geri verebilirsen belki sorunun çözülür.Şöyle anladıgımı açıklayayım:pompa depodan karbüratöre benzin basıyo,fazlasını tekrar geri dönüşü tekrar aynı hortumla birleştrip depoya geri basıyor.Bu normal olan teknik bölüm.Fakat senin karbüratörde geri dönüşte benzin yok,o noktada hava var, ve oluşan alcak basınç sebebbiyle pompa aynı hortumdaki daha hafif olan havayı çekiyor.Ya pompa az benzin bastığından taşan benzin olmuyor ve tahliyeden hava ,depodan gelen benzin hortumuna geçiyor yada ben bu işden birşey anlamadım.Kolay gelsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar