Depoda delik

Arkadaslar deponun altında cok ufak bi delik var kaynak yerinden ayrılmış biraz ve damlatıyor buna ne yapabilirim iran yapıştırıcısı falan tutarmı yoksa sıfır depomu alcaz çözüm önerilerini bekliyorum

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Konu hakkında kesin bir bilgi sahibi olmamakla birlikte, yapıştırıcı olayına pek güvenmezdim ben. Motosikletin hareketinden yapıştırma yeri ne kadar sağlam olursa olsun çatlama yapma durumu muhtemel diye düşünüyorum.

Depoyu söküp, sızdıran yeri kaynak yaptırsanız daha mı iyi olur?

Konu hakkında kesin bir bilgi sahibi olmamakla birlikte, yapıştırıcı olayına pek güvenmezdim ben. Motosikletin hareketinden yapıştırma yeri ne kadar sağlam olursa olsun çatlama yapma durumu muhtemel diye düşünüyorum.

Depoyu söküp, sızdıran yeri kaynak yaptırsanız daha mı iyi olur?
Kaynak ısıdan dolayı depoyu patlatmazmı daha fazla

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Kaynak ısıdan dolayı depoyu patlatmazmı daha fazla
Yeni depo almaktan bahsedince , senin motordaki deponun çıkarılabilir olması lazım diye düşündüm. Depo çıkıyor ise içindeki benzin de dökülüp, temizlenir hatta kalıntıları buharlaşıp uçsun diye beklenir. sonrasında kaynak yapılır sanıyorum.

Fakat iki işi bilmeyen bizler kendi aramızda fikir yürütüyoruz sadece. Mutlaka konudan anlayan tecrübeli birisi yazacaktır.

Yeni depo almaktan bahsedince , senin motordaki deponun çıkarılabilir olması lazım diye düşündüm. Depo çıkıyor ise içindeki benzin de dökülüp, temizlenir hatta kalıntıları buharlaşıp uçsun diye beklenir. sonrasında kaynak yapılır sanıyorum.

Fakat iki işi bilmeyen bizler kendi aramızda fikir yürütüyoruz sadece. Mutlaka konudan anlayan tecrübeli birisi yazacaktır.
Evet evet depo sökülüyor zaten ya yaptırıp satıcam yada bu şekilde satıcam bu motor beni açıkçası motordan soğuttu

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Hemen pes etme. Bu sorunun basit bir çözümü vardır mutlaka. Yoksa radyatördeki su kaçaklarını da onarıyorlar. Motorundan genel anlamda memnunsan çözümüne bak bence.

Hemen pes etme. Bu sorunun basit bir çözümü vardır mutlaka. Yoksa radyatördeki su kaçaklarını da onarıyorlar. Motorundan genel anlamda memnunsan çözümüne bak bence.
Bi araştırma yapıcam bakalım abi forumda anlayan arkadaslarda yardımcı olursa bir şekilde halledicem bu devirde mal almasıda satmasıda çok dert

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sıvısı ile şanzıman tamir edeni gördüm. Solvente dayanıklı

Motosikleti
Ns200 15"
İyi bir kaynakçıda kaynak yaptırın tamamdır, iran yapıştırıcı ve sun-fix iş görür fakat kaynak gibi hiç biri olmaz.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
biz eskiden japon- karbonat yapardık

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Arkadaslar deponun altında cok ufak bi delik var kaynak yerinden ayrılmış biraz ve damlatıyor buna ne yapabilirim iran yapıştırıcısı falan tutarmı yoksa sıfır depomu alcaz çözüm önerilerini bekliyorum
J-b Weld Epoxy yapıştırıcı. Dünyanın en güçlü endüstriyel yapıştırıcısı olarak biliniyor. Bunu deneyin. Tutmazsa başka hiç bir yapıştırıcı tutmaz zaten.

Not: Daha ucuz seçenekler bulunabilir. Ben örnek olsun diye koydum linki.

Motosikleti
Ns200 15"
J-b Weld Epoxy yapıştırıcı. Dünyanın en güçlü endüstriyel yapıştırıcısı olarak biliniyor. Bunu deneyin. Tutmazsa başka hiç bir yapıştırıcı tutmaz zaten.

Kaynak daha ucuz seçenek, kaynakçıya gidip oraya dolgu yaptırsa 200 TL anca alır. Tabi 1-2 cm ise :)

Motosikleti
Motosikleti
Ns200 15"
Olabilir. Bir şey diyemem.

Tekrar baktım. Daha ucuzu var.

Benzin yakacak, kaynakçıya gidecek, adamın nazını çekecek, depoyu sökecek, vs. vs. 200 TL'ye zor sanki.

Ben olsam önce JB Weld denerdim.
Ben kendi mantığımla bakıyorum hep, böyle bakınca evet ucuz geliyor.

1- Depoyu sök
2- Benzini boşalt
3- Kaynakçıya git
4- Depoyu tak
5- Benzini doldur :)

Ama bu tarz onarımları ben yapıştırıcı ile tamir etmeyi sağlıklı bulmuyorum. Varsın olsun ama orijinal olsun.

Motosikleti
Ben kendi mantığımla bakıyorum hep, böyle bakınca evet ucuz geliyor.

1- Depoyu sök
2- Benzini boşalt
3- Kaynakçıya git
4- Depoyu tak
5- Benzini doldur :)

Ama bu tarz onarımları ben yapıştırıcı ile tamir etmeyi sağlıklı bulmuyorum. Varsın olsun ama orijinal olsun.
Yapabilen için mantıklı olabilir. Ama herkes depo söküp takamıyor işte...ayrıca ufak işler için kaynakçı nazını çekmek de var.

Neyse yahu. Ben öneri getirdim. Ve yapıştırıcı olarak JB Weld kaynaktan belki daha sağlam tutar. Dostumuz istediğini yapsın.

Yapabilen için mantıklı olabilir. Ama herkes depo söküp takamıyor işte...ayrıca ufak işler için kaynakçı nazını çekmek de var.

Neyse yahu. Ben öneri getirdim. Ve yapıştırıcı olarak JB Weld kaynaktan belki daha sağlam tutar. Dostumuz istediğini yapsın.
Ustaların nazını çekip ograsmaktansa en iyi seçenek yapıştırıcı elim az cok anahtar tutuyor zaten sadece blok işlerinden anlamıyorum çok teşekkür ederim önerin için

Motosikleti
2013 Honda Cbf150

Bunun benzerini nalburdan alıp uygulamıştım.
Yıllarca sorun çıkarmadı.
Uygulamadan önce yüzeyi çokiyi temizlemek lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar