Kaynak ısıdan dolayı depoyu patlatmazmı daha fazlaKonu hakkında kesin bir bilgi sahibi olmamakla birlikte, yapıştırıcı olayına pek güvenmezdim ben. Motosikletin hareketinden yapıştırma yeri ne kadar sağlam olursa olsun çatlama yapma durumu muhtemel diye düşünüyorum.
Depoyu söküp, sızdıran yeri kaynak yaptırsanız daha mı iyi olur?
Yeni depo almaktan bahsedince , senin motordaki deponun çıkarılabilir olması lazım diye düşündüm. Depo çıkıyor ise içindeki benzin de dökülüp, temizlenir hatta kalıntıları buharlaşıp uçsun diye beklenir. sonrasında kaynak yapılır sanıyorum.Kaynak ısıdan dolayı depoyu patlatmazmı daha fazla
Evet evet depo sökülüyor zaten ya yaptırıp satıcam yada bu şekilde satıcam bu motor beni açıkçası motordan soğuttuYeni depo almaktan bahsedince , senin motordaki deponun çıkarılabilir olması lazım diye düşündüm. Depo çıkıyor ise içindeki benzin de dökülüp, temizlenir hatta kalıntıları buharlaşıp uçsun diye beklenir. sonrasında kaynak yapılır sanıyorum.
Fakat iki işi bilmeyen bizler kendi aramızda fikir yürütüyoruz sadece. Mutlaka konudan anlayan tecrübeli birisi yazacaktır.
Bi araştırma yapıcam bakalım abi forumda anlayan arkadaslarda yardımcı olursa bir şekilde halledicem bu devirde mal almasıda satmasıda çok dertHemen pes etme. Bu sorunun basit bir çözümü vardır mutlaka. Yoksa radyatördeki su kaçaklarını da onarıyorlar. Motorundan genel anlamda memnunsan çözümüne bak bence.
İşe yararmı kesin?Sun-fix
O zaman denemekte fayda varSıvısı ile şanzıman tamir edeni gördüm.
J-b Weld Epoxy yapıştırıcı. Dünyanın en güçlü endüstriyel yapıştırıcısı olarak biliniyor. Bunu deneyin. Tutmazsa başka hiç bir yapıştırıcı tutmaz zaten.Arkadaslar deponun altında cok ufak bi delik var kaynak yerinden ayrılmış biraz ve damlatıyor buna ne yapabilirim iran yapıştırıcısı falan tutarmı yoksa sıfır depomu alcaz çözüm önerilerini bekliyorum
Kaynak daha ucuz seçenek, kaynakçıya gidip oraya dolgu yaptırsa 200 TL anca alır. Tabi 1-2 cm iseJ-b Weld Epoxy yapıştırıcı. Dünyanın en güçlü endüstriyel yapıştırıcısı olarak biliniyor. Bunu deneyin. Tutmazsa başka hiç bir yapıştırıcı tutmaz zaten.
![]()
JB J-b Weld Adhesive Weld Güçlü Yapıştırıcı 56 gr Endustriyel Yapistirici - Fiyatı, Yorumları
J-b Weld Adhesive Weld Güçlü Yapıştırıcı 56 gr Endustriyel Yapistirici yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın. - Trendyolwww.trendyol.com
Not: Daha ucuz seçenekler bulunabilir. Ben örnek olsun diye koydum linki.
Olabilir. Bir şey diyemem.Kaynak daha ucuz seçenek, kaynakçıya gidip oraya dolgu yaptırsa 200 TL anca alır. Tabi 1-2 cm ise![]()
Ben kendi mantığımla bakıyorum hep, böyle bakınca evet ucuz geliyor.Olabilir. Bir şey diyemem.
Tekrar baktım. Daha ucuzu var.
Benzin yakacak, kaynakçıya gidecek, adamın nazını çekecek, depoyu sökecek, vs. vs. 200 TL'ye zor sanki.
Ben olsam önce JB Weld denerdim.
Yapabilen için mantıklı olabilir. Ama herkes depo söküp takamıyor işte...ayrıca ufak işler için kaynakçı nazını çekmek de var.Ben kendi mantığımla bakıyorum hep, böyle bakınca evet ucuz geliyor.
1- Depoyu sök
2- Benzini boşalt
3- Kaynakçıya git
4- Depoyu tak
5- Benzini doldur
Ama bu tarz onarımları ben yapıştırıcı ile tamir etmeyi sağlıklı bulmuyorum. Varsın olsun ama orijinal olsun.
Ustaların nazını çekip ograsmaktansa en iyi seçenek yapıştırıcı elim az cok anahtar tutuyor zaten sadece blok işlerinden anlamıyorum çok teşekkür ederim önerin içinYapabilen için mantıklı olabilir. Ama herkes depo söküp takamıyor işte...ayrıca ufak işler için kaynakçı nazını çekmek de var.
Neyse yahu. Ben öneri getirdim. Ve yapıştırıcı olarak JB Weld kaynaktan belki daha sağlam tutar. Dostumuz istediğini yapsın.
Bunun benzerini nalburdan alıp uygulamıştım.J-b Weld Epoxy yapıştırıcı. Dünyanın en güçlü endüstriyel yapıştırıcısı olarak biliniyor. Bunu deneyin. Tutmazsa başka hiç bir yapıştırıcı tutmaz zaten.
![]()
JB J-b Weld Adhesive Weld Güçlü Yapıştırıcı 56 gr Endustriyel Yapistirici - Fiyatı, Yorumları
J-b Weld Adhesive Weld Güçlü Yapıştırıcı 56 gr Endustriyel Yapistirici yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın. - Trendyolwww.trendyol.com
Not: Daha ucuz seçenekler bulunabilir. Ben örnek olsun diye koydum linki.