ben profesyonel fotoğrafçılık yapıyorum, fotoğraf bölümü mezunuyum ayrıca, lenslerin üzerinde yağ tabakası falan yoktur, tamamen yanlış bilgi, her optik elemanın üzerinde yansımayı önleyici katman vardır (coating), zaten her koşulda tozdan vs. korumakta fayda var, tabiki camın arkasında olmasının birsürü artısı var ben yok demedim, dedimki her motorun camı yok, camı olanda renkli olabilir (misal benim motorum), benim sunduğum bunlara alternatiftir, sen gene tornacılarla uğraşabilirsin burası özgür bir ülke
www.zoomithalat.com
toplamda 50ytl gibi bişey tutmuştu ben aldığımda ancak dolar arttı şimdi nedir bilemiyorum..
bu tabaka özel bi yağ oluyor işte arkadaşım her makinada farklı oluyor ama compact makinaların nerdeyse hepsinde bu yeşilimsi yağ vardır profesyonel slr makinalarda önde ayrıca daha çok içerdeki lensleri korumak amaçlı yapılmış bir mercek olduğundan içerdeki lensler dikkatini çekmemiş olaiblir belkide kullandığın makinalarıda merak ettim ...
hocam onu clamp'a takıyosun, clamp 482 kafadan daha ucuz, 25 euro falan olması lazım, gene tekrar ediyorum, benim sözünü ettiğim aparatlar herhangi bir motora (veya arabaya yada her nereye isterseniz) vidalamak söküp takmak delmek gibi şeyler yapmadan istediğiniz uygun bir yerine kamera veya fotoğraf makinası monte edebilmek içindir, hala daha demeyin ebay de 20 dolara var falan bizde biliyoruz ne olduğunu....
bu arada bu bahsettiğin parça vakumlu olan parçalardanmı?
@azgurbuz´isimli üyeden Alıntı
"Her açıdan baktım ama bunu motora nasıl bağlayacağım kafamda canlanmadı
Fotoğraf makinasının bağlantısı ¼"x20 dişmiş (onu öğrendim sonunda ).
Bunun üzerine kafa patlatayım biraz..."
o kadar uğraşmaya gerek yok tripod bağlantıları standartır saten hepsinde aynı vida kullanılır
barış birşey daha diyecem sonuçta herkes bu kadar para vermek istemiyor ucuzada iyi biriey alabilecekken neden fazlasını verip başka birşey alasınki
hepsi aynı işi yapmıyormu yapıyor o zaman çokta tartışmanın alemi yok diyorum bence bu konuda benim içinde vidalı olup sıkılan şey her zaman daha güvenlidir 1 dakka fazladan uğraşıp 2 vida sıkmaklada ölmem hem tümüyle sabit olduğundan emin olurum hemde gidip elin ürettiği şeye para vermektense kendi ülkemde şeyleri kullanmış olurum işin esas temasıda bu aslında Türk malı kullanmak bir Türk olarak...
caddedeki insanların daha hiç bir özelliğini bile kullanmasını bilmeden sadece gösteriş için iphone gibi çok geresksiz kullanışsız bir telefon (vistadan sonra gösterilen en kötü buluşlar arasındaydı sanırım bu telefonda geçen arkadaşın elinde kitlendi bi anda sinirden deli oldu o kadar para verdim nasıl oluyor diye) alması gibi bişe bu bir nevi...(yanlış anlama seninki elbette daha kalitelidir sadece)
umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir ...
barış senin resimlerde gösterdiğin şeylerde racing motorlara uymaz sanırım deponun oralarda uygun bi tutturcak bişeyi yok o senin resimde gösterdiğin sistemi