depo üstü kamera aparatı

depo üstü kamera aparatından

• Kullanılan toplam oy
    75
http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/51258-ayna-ustu-kamera-aparati.html

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/48007-depo-ustu-kamera.html

http://www.motosiklet.net/forum/videolar/30127-depo-ustu-kamera.html

http://www.knick-knack.com/howto/motorcycle/cheap-handlebar-camera-mount.html

bunlar daha önce açılmış konular. :) bi inceleyin onları da.

ama kücük cc motorlar sanırım sarsıntıdan çok etkilendikleri için tam verim alınamıyor. ama yine de herkesin kendine göre bir icadı oluyor ve bi şekilde titreşmeyi kesiyor :) ben de araştırmıştım bir aralar da sonuca varamamıştım :)

size başka alternatif: manfrotto'nun super clamp'i, istediğiniz boruya çubuğa heryere takabiliyorsunuz, üzerinde 482 kafada aldınızmı kamera açısını istediğiniz gibi ayarlama şansınada sahipsiniz..
080602134053.jpg

080115170154.jpg

Manfrottonun reklamını baya bir yaptınız ancak manfrotto kafalar 20-30ytl.den çok daha pahalı olduğu aşikar.:))Ebayde muhtelif depo üstü kamera aparatları var hemde tornacı kesimci uğraşmadan ayağınıza geliyor 20-30dolardan başlıyor fiyatları...

one

güzel düşünmüzsünüz ama birşeye daha dikkat edin kamera aparatına kamerayı monte ettikten sonra her motorda kadranı görüntü içine alamazsınız.Biz R1 ve GSXR1000 de verim alırken aynı aparat aynı kamera ile 600f te sadece kadranların üst kısmını görebilmiştik bunu deneyerek ölçü alırsanız daha sağlıklı olur eminim.

güzel düşünmüzsünüz ama birşeye daha dikkat edin kamera aparatına kamerayı monte ettikten sonra her motorda kadranı görüntü içine alamazsınız.Biz R1 ve GSXR1000 de verim alırken aynı aparat aynı kamera ile 600f te sadece kadranların üst kısmını görebilmiştik bunu deneyerek ölçü alırsanız daha sağlıklı olur eminim.

zaten önce denemelik hyo için kendime yapıcam bi tane bu benim motora göre olucaktır ama bunu diğer motorlardada deneyerek demir uzantıya nasıl bir açı vermem gerektiğine bakıcam yani sadece benim kendim için ilk ürettiğim hatalı olabilecek bu durumda =)

bir arkadaşta 20 30$da kapınıza kadar geliyor demiş ama 1 haftadan kısa süreceğini sanmam öyle pek hemde amerikadan gelen malın kargosuda bi 20 30$ gibi bişeler oluyor sanırım bunu hesaba katmamış pek arkadaş benim amacım 20 30$ değilde aynı değerde ytl cinsinden böyle kaliteli birşeyler sunabilmek size

diğer konuda bu kadar eleştiri varken kimsede böyle birşeyi yapmak için hiç uraşmamış yani farklı bi siteden türkçeye çeviren bir arkadaş olmuş pvc boru sistemiyle ama tam anlamıyla birşey yapılmamış o kadarda motordelisndeydi sanırım oradada gixer 1000 k5'i için yapmış ama metal ince ve gereksiz yüksek yapmış birazda titreşimden bahsediyordu oda video çekimindeki...

Her açıdan baktım ama bunu motora nasıl bağlayacağım kafamda canlanmadı :mrgreen:

Fotoğraf makinasının bağlantısı ¼"x20 dişmiş (onu öğrendim sonunda :queen:).

Bunun üzerine kafa patlatayım biraz...

hocam onu clamp'a takıyosun, clamp 482 kafadan daha ucuz, 25 euro falan olması lazım, gene tekrar ediyorum, benim sözünü ettiğim aparatlar herhangi bir motora (veya arabaya yada her nereye isterseniz) vidalamak söküp takmak delmek gibi şeyler yapmadan istediğiniz uygun bir yerine kamera veya fotoğraf makinası monte edebilmek içindir, hala daha demeyin ebay de 20 dolara var falan bizde biliyoruz ne olduğunu....
superclampballjoint.jpg

bull_2.jpg

işte böle heryere takabilirsiniz..

Son düzenleme:
ben profesyonel fotoğrafçılık yapıyorum, fotoğraf bölümü mezunuyum ayrıca, lenslerin üzerinde yağ tabakası falan yoktur, tamamen yanlış bilgi, her optik elemanın üzerinde yansımayı önleyici katman vardır (coating), zaten her koşulda tozdan vs. korumakta fayda var, tabiki camın arkasında olmasının birsürü artısı var ben yok demedim, dedimki her motorun camı yok, camı olanda renkli olabilir (misal benim motorum), benim sunduğum bunlara alternatiftir, sen gene tornacılarla uğraşabilirsin burası özgür bir ülke :)

www.zoomithalat.com
toplamda 50ytl gibi bişey tutmuştu ben aldığımda ancak dolar arttı şimdi nedir bilemiyorum..

bu tabaka özel bi yağ oluyor işte arkadaşım her makinada farklı oluyor ama compact makinaların nerdeyse hepsinde bu yeşilimsi yağ vardır profesyonel slr makinalarda önde ayrıca daha çok içerdeki lensleri korumak amaçlı yapılmış bir mercek olduğundan içerdeki lensler dikkatini çekmemiş olaiblir belkide kullandığın makinalarıda merak ettim ...

hocam onu clamp'a takıyosun, clamp 482 kafadan daha ucuz, 25 euro falan olması lazım, gene tekrar ediyorum, benim sözünü ettiğim aparatlar herhangi bir motora (veya arabaya yada her nereye isterseniz) vidalamak söküp takmak delmek gibi şeyler yapmadan istediğiniz uygun bir yerine kamera veya fotoğraf makinası monte edebilmek içindir, hala daha demeyin ebay de 20 dolara var falan bizde biliyoruz ne olduğunu....

bu arada bu bahsettiğin parça vakumlu olan parçalardanmı?

@azgurbuz´isimli üyeden Alıntı
"Her açıdan baktım ama bunu motora nasıl bağlayacağım kafamda canlanmadı
Fotoğraf makinasının bağlantısı ¼"x20 dişmiş (onu öğrendim sonunda ).
Bunun üzerine kafa patlatayım biraz..."

o kadar uğraşmaya gerek yok tripod bağlantıları standartır saten hepsinde aynı vida kullanılır

barış birşey daha diyecem sonuçta herkes bu kadar para vermek istemiyor ucuzada iyi biriey alabilecekken neden fazlasını verip başka birşey alasınki
hepsi aynı işi yapmıyormu yapıyor o zaman çokta tartışmanın alemi yok diyorum bence bu konuda benim içinde vidalı olup sıkılan şey her zaman daha güvenlidir 1 dakka fazladan uğraşıp 2 vida sıkmaklada ölmem hem tümüyle sabit olduğundan emin olurum hemde gidip elin ürettiği şeye para vermektense kendi ülkemde şeyleri kullanmış olurum işin esas temasıda bu aslında Türk malı kullanmak bir Türk olarak...

caddedeki insanların daha hiç bir özelliğini bile kullanmasını bilmeden sadece gösteriş için iphone gibi çok geresksiz kullanışsız bir telefon (vistadan sonra gösterilen en kötü buluşlar arasındaydı sanırım bu telefonda geçen arkadaşın elinde kitlendi bi anda sinirden deli oldu o kadar para verdim nasıl oluyor diye) alması gibi bişe bu bir nevi...(yanlış anlama seninki elbette daha kalitelidir sadece)

umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir ...

barış senin resimlerde gösterdiğin şeylerde racing motorlara uymaz sanırım deponun oralarda uygun bi tutturcak bişeyi yok o senin resimde gösterdiğin sistemi

Son düzenleme:
off ya kafayı yicem, ben senin sistemini kötülemiyorum, yap kullan sat işalla zengin olursun bu aparatın sayesinde ama benim anlatmaya çalıştığım depo kapağı uygun yerde olmayan camı olmayan vs. motorlar için bu tip bişey uygun olur, misal, senin sistem benim motora uymuyor, benim anlattığım sistem uyuyor, tecrübelerimi paylaşıyorum, alternatif sunuyorum.. objektiflerin (vede görüntü almaya yarayan herhangi bir optik elemanın) üzerinde iç yansımayı (flare) önlemek üzere kaplamalar vardır, bunlar yağ(!) değildir, yağ olsaydı optiği tozunu almak için sildiğimizde o yağ heryere bulaşırdı, bu kaplama objektifin içindeki bütün lenslerde tek tek vardır, senin yeşil gördüğün kaplamanın komplimenteri renk arkadaki elemanlarda mutlaka vardır (turuncu olur), böylece objektifin rengi nötrleştirilmiş olur, tekrar söylüyorum (biliyorum ki gene yağ mağ dicen) hiçbir lense veya optiğe yağ sürülmez!

hmms ben biraz ters açıdan bakmışım o zaman kusura bakma =) özürdiliyorum senden

ohhh beee....ammada gergindiniz öyle!!!
anlaştığınıza vallahi sevendim; BRAVO:cat::rendeer:

aslında bunu yapmaya başlamışken arkadaşında dediği gibi takamayacaklar içinde güzel bişeyler düşünsem fena olmas

Yapacağın buysa freze ile uğraşma demek istedim. Buna benzer parçaları 8-10mm saca kadar laserde kestiriyorum.

Bariş Özçetin; benim benzin kapağı selenin yanında olduğu için senin önerdiğin parçalar daha çok işime yarar. Bunları nereden temin ediyorsun?

hayırdır zafer:silent:
hız yapıp kaydetmeyemi karar verdin yoksa:mrgreen:

Gerçekten Çok Güzel Bi Aparat Bu Gezilerde Çekim İçin Güzel Olur Hele Bi MOTORUMA Kavuşayımda ALLAH Büyüktür..

Teşekkür ederim Barış; konu çok net anlaşılmıştır.

hayırdır zafer:silent:
hız yapıp kaydetmeyemi karar verdin yoksa:mrgreen:

Gürselim; bir 100 yapayım da gör nasıl hız yapılırmış :queen:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Uygun fiyatlı projeleriniz için alıcı olabilirim.

Piyasada artık ucuz fiyatlı kameralar var. Kullanışlı ve sağlam bir aparat varsa almaya talibim. Kameramı da alır size 10 numara videolar çekerim. :)

Tamamını okumadım, ama ben geçen ay macaristandan 84ytl'ye (kargo,vergiler dahil) getirttim. Ayarlanabilir olanlardan hemde. Yardımcı olabilirim isteyene? Özellikle ayarlanabilir olması (yükseklik-açı) ve yapıldığı metalin üzerindeki toz-boya kaplaması çok hoşuma gidiyor :cat:

(bu aparatın maliyetide sadece 10 ytl.. :sunny: )
biraz bu tripod'u kurcaladıktan sonra ortaya çıkan manzara bu. :cat:

dsc04506mediumwz7.jpg

dsc04507mediumvn1.jpg

dsc04508mediumbm8.jpg

dsc04509mediumrj5.jpg

dsc04510mediummr4.jpg

dsc04511mediumpt7.jpg

dsc04512mediumfh7.jpg

dsc04514mediumul8.jpg

dsc04520mediumzx2.jpg

dsc04521mediumzi8.jpg

dsc04523mediumjv9.jpg