2011 in başlığı ama bu konu önemli bilmeyenler olabilir onun için yazıyorum.
Cbf 150 motorum ile 3 gün önce sabah işten çıktım 2 km sonra motor benzin bitmiş gibi stop etti, durdum marşa bas bas çalışmaz. Benzin ibresi yarıdan az aşağıda.
Dedim depoyu açıp bakayım varmı diye kapagı açtım elimi soktum salladım motoru benzin var, sonra bi kaç kez marşdan sonra çalıştı tam devir verdim, belki karbüratöre pislik gitmiştir diye.
Sorun yok çalıştı yola çıktım 10 km sonra yine aynısını yaptı, marş basa basa bu sefer akü tırtladı.
Kaldık otobanda, dedim aküye bakayım avadanlığı açtım oda ne, tornavidanın sapı var ucu yok sanırım düşmüş avadanlık poşeti naylon delinmiş.
O sırada bi kapalı kasa kamyonet durdu, adam hayırdır dedi abi tornavida varmı dedim, baktı yok istersen seni ileriye kadsr götürürüm dedi.
Eyvallah dedim attık arabaya motoru gittik. Arkadaşın dükkana takviye ile motor çalıştı sorun yok.
Depoyu fulledim 2 gün sonra yine aynısımı yaptı, gültepe de bir motorcuya girdim anlattım dedi benzin kapagını aç kapa çalışır pazartesi gel dedi, abi işe gidiyorum bakalım dedim motorlar var bakım için dedi, sen öyle git dedi pazartesi depodaki deliği temizleriz dedi.
Bende işleyen motor yaşar abiye gittim, açtı baktı depo kapağımı açınca soldaki deligin ucundaki hortum şasenin ortasına sallanıyor onun ucuna hava tuttu üstten pislik çamur çıktı, diğerine de tuttu oda depo nun içine giden hava hortumu imiş.
İyice hava tuttukdan sonra topladık sorun çözülmüş oldu.
2005 den beri motosiklete biniyorum daha önce bunu duymadım başımada gelmedi.