Allah rahmet eylesin... Sürekli dile getiriyorum eleştiri alıyorum Racing motorlar yasaklanmalı veya çok sıkı ehliyet veya sürüş denetimleri sonucu özel lisans ile kullanılabilmeli. Bu motorlar yollar için uygun motorlar değil. Dün akşam üstü tam çıkıyorum işyerimden karşı komşum geldi, dedi ya komşum ben motor almak istiyorum, yaşı 50-55, olur alalım dedim çok güzel maxi scooterlar var, yok ya dedi scooterı napıcam ben bu tip seviyorum dedi. (RR la gitmiştim işe) Tecrüben varmı dedim köyde mobilet kullanmışlığım var dedi. Abi direk ölürsün dedim, bunlar dedim çok tehlikeli, ya dedi gaz kolu sende değilmi gaz bendede bu gittiği gibi durmuyor bir, bu hızlanırken gaz kolunu kapatmak çok yüksek irade ister 2. Zaten oturma pozisyonu çok rahatsız napıcaksın bunu dedim, trafikten bıktım dedi. E scooter işte dedim, yok ya dedi. Abi ille bu tip istiyorsan 250cc-500cc arası bak o zaman dedm. Şekli şemali oldun diyor. Tamam şekil şemalde dükkana biblo olarak koyacaksan 1000RR da alda işte sen bineyim diyorsun.
Ben 40 a merdiven dayadım hala diyorumki 26 yaşında 600fimi aldığımda Allah beni nasıl korumuş. 33 bin km ölmeden nasıl kullanmışım ilk motorum olmasına rağmen... O yıllar tabi racing tarzı düşük hacim opsiyonu yoktu malesef . Bir 125r vardı honda, oda bisiklet lastikli 190 üstüne çıktığımda oyuncak gibi oluyordu. Ya naked 250 alacaktım veya 600lük.Şimdi öylemi 250-300 500 çok güzel grenajlı motorlar var, düşük beygirli, güzel dizaynlı. Nispeten daha emniyetli. Ben bu konuda ciddi anlamda devletimizin aksiyon alması gerektiğini düşünüyorum. Biz burada iki satır taziye yazıyoruz, gidenlerin aileleri yıllar boyu çekiyor. + motorsiklet tehlikeli şeytan icadı oluyor. Hacimler düşse motosikletlerdeki ciddi yaralanma ve ölümlerde nispeten düşecek. Daha yavaş hızlanacak daha rahat görülecek daha rahat durabilecek insanlar ters durumlarda...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------
** Üst postta SS tehlikesizdir yol koşullarına uygundur diyen sevgili kardeşime;
600cc 170kg civarı 120hp yol versiyonu olan bir SSin pist versiyonu 150hp 160kg olsun, bu yol versiyonunu masum ve tehlikesizmi yapar çoksa sen aşırı tecrübeli olduğun içinmi bu konuda ahkam kesebiliyorsun? Eğer bu tip motorlar üzerinde en az 50 bin km tecrüben var, teknik + tecrübe herşeyi yalayıp yuttum ben diyorsan ve bu motorlar caddede gayet rahat kullanılır diyorsan sen biraderim dünya standdartlarının ve normal kullanıcının çok daha üst seviyesinde bir kabiliyete sahipsin bu mesajımı dikkate alma. Biz geneli konuşuyoruz ve istatistiklerde bunu kanıtlar nitelikte. Yok eğer eşinden dostunda aldığın veya kısa süreliğnie satın aldığın bir motor ile birkaç bin km lik bir SS tecrüben var ise burada bu şekilde ahkam kesemezsin. Bu postları burada okuyan binlerce genç var, parası olan heves etmiş!! Bu motorları masum gösterek kaç kişiye vesile olacağını tahmin edebiliyormusun?? Bu neyin teşviği neyin özgüvenidir? Forumda gir taziye mesajlarına, kaç tane racing kullanıcısı hayatını kaybetti kendi veya başkasının hatasıyla , oranla kaç cruiser, scooter enduro vs kullanıcısı yine ölümlü kaza geçirdi. Biraz vicdanlı dilinize hakim olun!! Ne asfalt kalitemiz ne trafik kültürümüz nede motosiklet eğitimlerimiz bu motorları kullanmaya uygun değil.