Delirmek üzereyim sevgili günlük...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İsterse 100 kolondan bir tanesini kessin yine de çok tehlikelidir. Bina hemen yıkılmaz, hatta küçük depremleri atlatabilir ama zaman içinde yıkılma ihtimali artar. Ayrıca benim anlamadığım yangın merdiveniyle kolonun ne alakası var? Yangın merdiveni dediğin dışarıda olur.

bence annene kızma, iyiki seni yönetici yapmış. sayende belkide 16 daireli bi apartman ayakta kalacak:cat:

Motosikleti
750x
İsterse 100 kolondan bir tanesini kessin yine de çok tehlikelidir. Bina hemen yıkılmaz, hatta küçük depremleri atlatabilir ama zaman içinde yıkılma ihtimali artar. Ayrıca benim anlamadığım yangın merdiveniyle kolonun ne alakası var? Yangın merdiveni dediğin dışarıda olur.

Bu dükkan tekstil atölyesi.
İhracaatçı firma prosedür gereği kanunen yangın merdiveni istiyor.
yangın merdiveni yapabilmek içinde vatandaş kolonları yıkması gerek.

Tamam normalde olması gereken o.
İhracaat yapıyorsun yangın merdiveni şart. Hatta 18 yaşından küçük işçi bile çalıştıramazsın. Bende işletmeciyim. Prosedürü çok iyi biliyorum. Fakat İş kanununda mal ve can kaybına mahal vermeyecek şekilde bunları yapman gerek.

Bakın şimdi uyduruk bi kroki çizip resmini ekleyeceğim.

Son düzenleme:
hede be..kısa sürede yatar bu bina..eğer o kolonları keserlerse (küçük kolonlar hayatta dayanamaz ölçülere göre )sallanmaya bile gerek yok bence...sen mademki yöneticisin bu şi halledersin.istersen hepimiz motorları alıp bahçede bir toplantı yapalım:p ne dersin??

Motosikleti
750x
hede be..kısa sürede yatar bu bina..eğer o kolonları keserlerse (küçük kolonlar hayatta dayanamaz ölçülere göre )sallanmaya bile gerek yok bence...sen mademki yöneticisin bu şi halledersin.istersen hepimiz motorları alıp bahçede bir toplantı yapalım:p ne dersin??

Bizim bahçe cenabet vallahi samet abi.
Ama bize gelirsen sen misafir ederim :)

olsun gelmeden önce bahçeyi komple yıkar paklarız:p
diğer kalabalığı sonra alırız içeri...

dükkan kaçıncı katta abi bu adam yangın merdiveni yaptırıyor dükkanına yada yangın merdivenine harcayacağı parayı yangın söndürme sistemine harcaması için uğraş :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben dukkanin alt katta olup da yangin merdiveninin neye yarayacagini anlamadim:silent:

Yangin olunca yukarimi tirmanacaklar?:p

Motosikleti
750x
Ben dukkanin alt katta olup da yangin merdiveninin neye yarayacagini anlamadim:silent:

Yangin olunca yukarimi tirmanacaklar?:p

Dukkan bodrum katta :)
Daha doğrusu bu dukkan 2 katli :)
Üst kat için zaten merdiven gerekmiyor. Sadece bir çıkış kapisi açılıcak. Hadi ona belki eyvallah diyebiliriz. Sonucta kolon felan kirilmasi gerekmiyor onun icin.
Ama bodrum kattan bahceye çikan bir merdiven yapilmasi gerekiyormus.
Ayrıca dukkanin her tarafindan rahat kacis olabilmesi için dukkanin içinden 10 metrelik bir koridor olmasi gerekiyormus. Bu 10 metrelik koridorda 2 ana taşıyıcı kolon'un kapladığı alana denk geliyor. Böyle sacma bi durum var yani.
Yarin gerekli danismalari yapacagim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:19 ----------

dükkan kaçıncı katta abi bu adam yangın merdiveni yaptırıyor dükkanına yada yangın merdivenine harcayacağı parayı yangın söndürme sistemine harcaması için uğraş :)

Him...
Bak bu benim hic aklima gelmemisti.
Mantikli geldi simdi bu bana. :cat:

yangın emniyeti için binanın mukavemetiyle oynamak :silent:

yangına ne lüzum, ortaçağ avrupasında direk yakıyolardı bi büyücüleri bide böyle akl'ı evvelleri :p

Motosikleti
750x
yangın emniyeti için binanın mukavemetiyle oynamak :silent:

yangına ne lüzum, ortaçağ avrupasında direk yakıyolardı bi büyücüleri bide böyle akl'ı evvelleri :p

Kas yaparken göz cikartmak diyoruz baska bi degisle :p
Bir insan radikal bi karar verirken 5 dakika sonrasini düsünemiyorsa o insanla selami sabahi kesiceksin mirim.. :)

bu işin arkasındada kesin ya belediyenin ya da bayilik türü bir işin ana firmasının saçma bir standart dayatması vardır.

tühkanımın bahçesi bile kitliyken gelip "söz konusu tühkanda 2 adet yangın tüpü olduğu tesbit edilmiştir" diye rapor verilen toprakların çocuklarıyız biz!

bu melmeketi sevsem mi sevmesem mi bilemedim!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Eğer uygunsa bahçe kazılarak merdiven çıkışı dışarıdan yapılabilir. 10 metrelik koridor kısmını da işletmeci düşünsün.

Forumdan Uzaklaştırıldı
O kolonları filan yıkamaz.
Belediye sokaktan gecen her hangi birinin yazılı başvurusu üzerine bile müdahale etmek zorundadır.

Apartmandaki sığır sürüsüne gelince bence mundar sayılırlar,ne kurbana,ne kavurmaya gelirler. :)

Gaziantep İl Temsilcisi
Sinanım,sizin binanın" apartman" olduğuna emin misin?
o kadar sığır ancak ahırda olur.
sen yanlış yerde bulunuyorsun bence.
Sevgili günlüğün ne suçu var?
madem komşunun kızı iyi mercimek pişiriyor,
dumanı da senin burnunda tütüyor
al ekmeğini soğanını,kap kaşığını dal mutfağa.
fırsatı kaçırırsan çok beklersin "düşsün" diye eline

imza Haydar Abin:)
Kamyoncui değil,dümenci olan.

Gene olayı özetlemişsin savaş abi ..:cat::cat:

Sinan abi gülümsettin beni :)

Adam lazımsa koşa koşa geliriz ::karma:: :queen:

O kolonları filan yıkamaz.
Belediye sokaktan gecen her hangi birinin yazılı başvurusu üzerine bile müdahale etmek zorundadır.

Apartmandaki sığır sürüsüne gelince bence mundar sayılırlar,ne kurbana,ne kavurmaya gelirler. :)

olsun be abi hep kendimizi düşünmeyelim...özelliklede yemek olarak...
sabun olabiliiiiirrr:p
kedilere köpeklere mama olabiliiiiirrr:p
olmazmı???

Şuanda işleme girmiş bi çalışma yok.
Sadece yoğun derecede böyle bir söylenti var.
Fakat böyle bir söylentinin olması bile bana mide fesatı geçirtmeye yetiyor.
Böyle bi durum olmadığı halde resmi işlemleri başlatmam ne derece doğru bilmiyorum.
Yarın gidip müracaat'ta bulunsam gerekli makamlar ne derece beni ciddiye alır onuda bilmiyorum. Çünkü ilk defa böyle bir durum başıma geliyor. Ayrıca dediğim gibi henüz bu fikiri hayata geçirmediler. Haklıyken haksız duruma düşmekte var hukuk karşısında.
Gittiğim zaman adamlar demesin ''hadi len!!!'' fol yok yumurta yok ne geliyosun diye??

dostum akşam bi gelmişsin eleman hiltiyle işi 1 saatte halletmiş, o saatten sonra yapılacak tek şey daireyi satıp orada uzaklaşmak.

o düşünceye sahip olan biri her an her şeyi yapabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar