delimavi ile 1750 km ( Ankara, Yalova, İstanbul, Kırkağaç, Alaşehir, Pamukkale Afyon)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sağlı sollu üzüm bağlarının arasından geçerek Alaşehire doğru devam

IMG_0704Small.jpg

IMG_0703Small.jpg

uzkalarda dağlar

IMG_0706Small.jpg

IMG_0707Small.jpg

IMG_0710Small.jpg

hava bugün gerçekten çok güzel ara yağmur serpiştirdi oda toprağın kokusunu öyle güzel bir şekilde burnuma yansıttıki çiğerlerim için resmen bir bayramdı

IMG_0713Small.jpg

Alaşehirde fotoğraf çekmeyi unuttum. Teyzemle çocuklarla hasret giderdik bol bol. Baktımki pamukkale çok uzak değil ertesi gün pamukkaleyi gezip tekrar Alaşehir'e dönmeye karar verdim. Sonraki gün Ankara'ya dönmem gerekiyor değerlendirmem lazım. Yine hava güzel. Yolda durup oyalanmadan Pamukkale'ye kadar hiç durmamaya karar verdim. Eğer dönüşte vakit kalırsa durup yoldan fotoğraf çekecektim. Pamukkale Alaşehir'e 115 km. Yaklaşık 1,5 saatte vardım pamukkaleye. İnananılmaz bir yer cennetten bir köşe lakin gittikçe beyazlığın kirleniyor olması üzücü :(

IMG_0715Small.jpg

IMG_0716Small.jpg

IMG_0717Small.jpg

IMG_0718Small.jpg

IMG_0723Small.jpg

IMG_0725Small.jpg

IMG_0728Small.jpg

aşağıdan böyle görünüyor. Henüz fazla büyülenmiş değilim. Hatta ara sıra onca yolu boşuna mı geldim diye düşünmedim değil. Ama yukarı çıktığımda böyle düşündüğüm için kızacağım. Aşağıdan bir kaç foto daha ekleyeyim gölde yüzel sunalar çok güzel ve kulaklara kurbağalar güzel bir konser veriyor

IMG_0721Small.jpg

IMG_0720Small.jpg

IMG_0730Small.jpg

Bu deveyede bindikten sonra tepeye tırmanacağız. Motoru aşağıda bıraktım ama yukardada giriş kapısı varmış sonradan öğrendim. Okadar çok görecek yer olduğunu bilseydim yukarı motorla çıkardım gerçi o zamanda ayaklarım o ılık suya değmeyecekti. Neyse bu devenin adı Bayrammış bakmayın sakin göründüğünde acayip sinirli bir hayvan

IMG_0733Small.jpg

sele yüksekliği 3 metre :)

IMG_0734Small.jpg

IMG_0735Small.jpg

IMG_0736Small.jpg

Çok güzel gezi. İnsan böyle gezileri gördükçe kapalı ofiste olmak iyice işkenceye dönüşüyor :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
işte tırmanmaya başladım. Burası aslında yazacak o kadar çok şey varki. Lakin anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Fotoğraflarla devam edelim

IMG_0737Small.jpg

Yılmaz Güney oturuşuna benzemiş

IMG_0738Small.jpg

aşğıda görünen sudan sonra yakkabıların çıkması zorunlu. Ordan sonra tepeye kadar çıplak ayak. Suyu soğuk sanıyorsunuz başlangıçta ama çok ılık duş bile alınabilir o derece

IMG_0740Small.jpg

şimdiden tepeden aşağıyı çekelim biraz

IMG_0741Small.jpg

IMG_0742Small.jpg

IMG_0743Small.jpg

çoğunlukta yabancı turist var

IMG_0745Small.jpg

IMG_0746Small.jpg

sur duvarını yazmama gerek yok aşağıdaki fotoğraf açıklıyor ve sonrasında sur duvarının içinden görüntülerle başbaşa bırakıyorum sizleri

IMG_0749Small.jpg

IMG_0747Small.jpg

IMG_0750Small.jpg

IMG_0751Small.jpg

IMG_0753Small.jpg

IMG_0756Small.jpg

IMG_0757Small.jpg

IMG_0758Small.jpg

IMG_0759Small.jpg

Burasıda antik havuz suyunun bir çok şeye şifalı olduğu yazıyordu ama neler olduğunu unuttum. Havuza girmeyi çok isterdim ama daha görecek yer çok ve bir günde bitirilebilecek bir yer değil sindirerek gezmek istiyorsanız.

IMG_0762Small.jpg

IMG_0763Small.jpg

IMG_0765Small.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
ohh mis mis....
murat abi izmir olayını ayarlayalım beraber gidelim :)
olur gidelim valla. Amam bana katlanabilir misin bilmiyorum. Maximum 120 km hız ve en fazla 100 km de bir çay ve sigara molası. Bazende yoldan çıkıp stablize yada dağ yollarına giriyorum. Varış için acele etmezsen gideriz beraber. Yok bana uymaz dersen İzmir'de buluşuruz

Antik tiyatroya doru gidiyoruz şimdi uzkatan görünümü ver yürüdüğüm yol

IMG_0767Small.jpg

IMG_0768Small.jpg

IMG_0769Small.jpg

IMG_0770Small.jpg

IMG_0771Small.jpg

IMG_0772Small.jpg

IMG_0773Small.jpg

IMG_0774Small.jpg

IMG_0777Small.jpg

ve içerdeyiz

IMG_0778Small.jpg

IMG_0781Small.jpg

burda oturken insan tarihte bir yolculuğa çıkıyor sanki geçmişte hissetmeye başladım bir an kendimi

IMG_0785Small.jpg

Tiyatroyla ilgili bilgiler ilgilenenler için

IMG_0786Small.jpg

IMG_0787Small.jpg

IMG_0791Small.jpg

IMG_0792Small.jpg

IMG_0794Small.jpg

ve Apollon kutsalalanı

IMG_0797Small.jpg

IMG_0801Small.jpg

IMG_0802Small.jpg

olur gidelim valla. Amam bana katlanabilir misin bilmiyorum. Maximum 120 km hız ve en fazla 100 km de bir çay ve sigara molası. Bazende yoldan çıkıp stablize yada dağ yollarına giriyorum. Varış için acele etmezsen gideriz beraber. Yok bana uymaz dersen İzmir'de buluşuruz

olurmu yahu tam bana göre hız...
gerisi fazla zate geçen adana dönüşünde radara girdim sinir oldum...
o yüzden beni kimse 100 üstüne çıkaramaz :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Apollon'dan havuzun görünümü

IMG_0804Small.jpg

Burası neydi hatırlamıyorum notta tumadım karıştırdım biraz bilen varsa söylesin

IMG_0805Small.jpg

Güney kapısına doğru yürümeye devam ettim birde kuzey kapısı varmış daha ne kadar görecek yeri varmış ama zamanım dolmaya başladı ve çok yoruldum pek yürüyecek hal kalmadı. Üstümdeki montta artık işkence olmaya başladı hava sıcak terletti. Çıkarıp elimde taşısam daha da zor geri dönüyorum artık. Bu arada o motorlar bana ait değil benimki aşağıda bekliyor keşke buraya alsalardı diye düşündüm bunlar görevlilerin motorlarıymış

IMG_0806Small.jpg

IMG_0807Small.jpg

IMG_0808Small.jpg

IMG_0809Small.jpg

IMG_0811Small.jpg

IMG_0812Small.jpg

IMG_0813Small.jpg

IMG_0814Small.jpg

IMG_0815Small.jpg

Kapıdan çıktıktan sonra gördümki burası geldiğim yoldan çok daha uzun halbuki kestirmedir diye buraya gelmiştim. Taxi görünce bineyim bari dedim yürüyecek hal kalmadı. Ama taxici sinirimi bozdu taxi metre açmadı 15 lira dedi baya bir münakaşa ettik ama sonunda 15 lirayı verdik ve aşağı indik. Şikayet etmeyi düşünüyordum sonra sinir biraz gevşeyince vaz geçtim. en fazla 4 lira yazacak yere 15 vermek zoruma gitti yapacak bir şey yok. Denizli'ye uğramadan arka taraftan dolanarak dönmeye karar verdim karşıma çıkan yer karahayıt burasıda pamukkalenin kırmızı olan haliymiş ama gezecek ne vakit nede hal kaldı geçerken gördüklerimle kaldım sadece

IMG_0816Small.jpg

IMG_0817Small.jpg

Burdanda ayrıldıktan sonra 20 km kadar gidip ana yola girdim. Gelirkende dikkatimi çeken güney şelalesinin yol ayrımında durup baya bir düşündüm. Burdan sonra 30 km daha var dönüş hesabını yaptım yetişemeyeceğim normal yoluma devam ettim.

IMG_0818Small.jpg

IMG_0819Small.jpg

Ama burda yoldan çıktım. Stablize yola girdim harika bir manzara koyun sesleri yine iyiki yoldan çıkmışım dedim Alaşehirede fazla uzak değil sanırım 20 km felan var burda biraz oyalabilirim. Manzaranın tadını çıkartarak birkaç sigara tüttürüp kırlara uzandım. yorgunluğum silindi gitti. Sadece kuzuların sesleri geliyor.

IMG_0820Small.jpg

IMG_0822Small.jpg

IMG_0823Small.jpg

IMG_0824Small.jpg

IMG_0825Small.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
biter biter az kaldı şu an 1250 km sini tamamladık nerdeyse

Forumdan Uzaklaştırıldı
atlamıyor bir türlü bu sefer atlasa bari

Forumdan Uzaklaştırıldı
sayfa atlamıyor ip atlayalım o zaman :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
inat etti olmuyor lem yazacak bir şeyde bulamıyorum artık sırf sayfa atlasın diye geyik mi yapılırmış yapıyoruz işte sıra sende pro :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
bu 1 o zaman sonsuza saymaca gibi bir şey oldu şimdi :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
evet yahu bir yardım edinde sayfayı atlatalım. Belkide bu manyaklar ne yapıyor diye bakıyorlardır :)

valla tebrikler :) güzel gezi yapmışsın ama biz halanda motor stünde üşüyoz yaws azıcık daha ısınsın havacıklarımız :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar