Değişik bir lastik kitleme sorusu? (ybr esd)

Merhaba arkadaşlar dün acayip bir sorunla karşılaştım belki burada bir fikir yürütebiliriz. ybr esd kullanıcıyım 14200 kmde ve 2 hafta önce ağır bakımıda yapıldı.. ön-arka balata,hava filtresi,buji,ufak tekef aksesuarlar,yağ vs.. dün mt gezisinden sonra gemliğe döndüğümde arkadaşla beraber motorların zincirlerine gaz yağı sürerek temizledik . bu arada zincirimde 2 gündür gergin gibiydi ve sürekli artçılı kullanıyordum. evin önüme geldiğimde yokuşu inerken tak diye bir ses geldi ve kaymaya başladım debriyaja bastım fakat nafile kaymaya devam ediyorum arka lastik kitledi durduk yere. :( Motordan indim motor ileriye gitmiyor zincir koptu sandım ilk başta ama kopmamış . motor sadece geriye gidiyor şuan .. orta sehpaya alıp denediklerim şu şekilde ;

1-Motor orta sehpadayken motoru çalıştırıyorum saat gibi çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok . vites geçişlerinde herhangi bir sertlik vs bir durum yok ..

2-Motor orta sehpadayken ve boşta iken arka tekeri ileriye doğru çevirmek istediğimde dönüyor 3-5 cm ve kalıyor daha fazla dönmüyor ama geriye doğru dönüyor rahat bir şekilde .

3-Motor orta sehpadayken 1.vites veya 2.vitesten tekerlek yine öne dönmüyor ama bu sefer geriye doğru da dönmüyor acayip bir şekilde kasıyor tekerlek kendini zorla geriye doğru dönüyor . (Vitesteyken debrijayı sıkıyorum )

Dün eğer bu olayı yarım saat önce yaşasaydım çok kötü sonuçlanabilirdi, dünden beri acaba niye böyle yaptı diye düşünüyorum ama bir sonuca varamadım bugün ön dişliye baktım bütün dişleri yerinde herhangi bir kırılma vs. yok gibi acaba diyorum vites dişlisi mi kırıldı yada arka rulman mı dağıldı mekanik olarak pek fazla bir bilgim yok .. ve 14 bin deki bir ybr neden böyle birşey yapar ( agresif bir sürücü değilim genelde sakin ve risk almadan kullanırım .. yardımlarınız için teşekkürler.

umarım öyledir . ama geriye dönüyor ileriye dönmüyor vitesteyken geriye de dönmüyor karışık bir durum çıkamadım işin içinden .

Fren kampanası mekanizması kitlenmiş bence. Arka balataları sökersen kolayca hallolur... Ama vitesteyken dönmemesi hayra alamet değil pek... Arka teker sökülünce sorunun kaynağını daha rahat bulursun, inş motor tarafından değildir... Kolay gelsin

tekeri sertçe ceviriyorum tak sesinin kaynagini bulmak icin tak sesi sanziman tarafindan geliyor orlarda biyerlerlerde takiliyor kaliyor bariz belli ses. ama bu seferde bostayken neden öne dönmuyor bu soru cevapsiz kaliyor . daha 14 binde boyle bir sorun ilginç gercekten . yarin servisi cagiricam alsinlar baksinlar bakalim ins. sanziman rulmani dagilmamistir .

Sorun çözüldü arkadaşlar ... Kampana yayı kopmuş 10 cm tel hayatımıza mal olabiliyor demekki . Kampananın tavsiye edilmediğini biliyordum fakat bu kadar tehlikeli bir sistem olduğu aklıma hiç gelmemişti yeni bir kampana yayıyla sorun halledildi . Motorun mekanik aksamında , şanzımanda, herhangi bir aktarma organlarında hiç bir sıkıntı yok saat gibi .tek sorun kampana yayının kopmasıymış buda motoru hareketsiz hale getirdi tabi lastiği komple kitledi . İlgilenen arkadaşlar teşekkürler .

evet baya korkuttu beni bu olay gazı çevirirken acaba kopar mı diye psikoloji gelip gidiyor ama zamanla geçer .. cc yükselttiğimde kesinlikle disk fren ilk buna bakarım herhalde .. birde o yayın kopmaması için her balata değişiminde o yayları da değiştirmekte fayda var bence çünkü ince ve küçük bir yay ve paslanmaya maruz kalabiliyor.

İyi bari kötü bir durum çıkarmadan hallolmuş, geçmiş olsun... Yalnız yayı değiştirirken dikkatli olun, kırılmış olan yay kampanaların baskı uyguladığı yüzeyi çizik çizik etmiştir. O şekilde bırakmasanız daha iyi olur. Sıfır zımpara ile yuvanın daireselliğini bozmadan o çizikler giderilebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar