Debriyaj Sertliği Problemi

Öncelikle herkese merhabalar. Drift L motosikletimin bugün debriyaj balatası ve debriyaj teli değişti. Yalnız şunun üstüne değinmek istiyorum. Usta 5 adet Rondelayı (Bilmeyenler için pul gibi bir şey) debriyaj baskı yaylarının altına koydu ve motosikleti toplamaya başladı. Neden debriyaj baskı yaylarının altına rondelayı koyduğumuzu sorduğumda ise 'Bunlar motorun debriyajını daha performanslı yapıyor.' dedi. Bunun üstüne debriyajda eskiye nazaran debriyaj manetinde biraz sertlik olabileceğini belirtti. Problem tam burda başlıyor. Motoru servisten çıkardıktan, debriyajı bir süre kullandıktan sonra sertliğin fazla olduğunu ve elimi gerçekten yorduğunu fark ettim. Dostlarım sizlerden yardım istiyorum. Bu problemi nasıl çözebilirim? Debriyaj ayarı yapmayı denediğimde ise debriyaj ya hissizleşiyor, ya da çok sert oluyor. Arası yok. Düşüncelerinizi yardımlarınızı bekliyorum :(

Ustan debriyaj yaylarının etkisini artırmak için kendinden yaylı kalın bir pul olan rondela ile desteklemiş , yay baskısı artmıştır ama çalışma mesafeleride çok düşmüş olmalı , bu sebeple standart performansından alakasız bir hissiyat veriyordur..

Tahminimce o rondelaların kalınlığı fazla geldi , yayların altına 0,10 ila 0,20 mm arası normal pul koymak yeterli gelirdi yahut yayları yenilemek veya çok az daha kalın yay kullanmak iyi olabilir..esasen yayların altına pul koymak debriyaj tası ses yapıyorsa kesmeye yarayan bir uygulama , ses yoksa ekleme yapmaya gerek yok ama usta sökmüşken işi sağlama alayım ses mes yapar diye düşünmüş olmalı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar