Debriyaj elimi ağrıtıyor

Arkadaşlar,
Belki tecrübeli motorsikletçiler için komik gelecek ama bir sorum olacak.
Daha geçen gün DL650 V-Strom aldığımı söylemiştim.
(http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=10766)
2 günde İstanbul şehir içinde toplam 70 km. yapabildim.
Sürekli dur kalk trafik içinde sol elim debriyajı çekip bırakmaktan bir süre sonra adeta kopacak gibi acımaya başlıyor.
Bunu bir çaresi var mı? Motorsikletimin debriyajının oldukça yumuşak olduğunu söylediler. Ben de mi bir sorun var?
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılar

Hayır çok sıkı değil ama 100 kere sıkıp bırakınca elim kasılıyor. Bu olay her ilk kullanana olur mu? Bir arkadaşım el jimnastik aletlerinden önerdi. Sizin fikirlerinizi bekliyorum

Ah bir V storm'um olsa da kollarim ellerim agrisa:)))

Debriyaj kolu sıkı degil diyorsun, o halde iki olasilik var bence:

1- Ya V-storm un verdigi heyecanla sen cok sıkıyor olabilirsin debriyaji.

2- Parmakların aliskin olmayabilir, bir gun icinde surekli motor ustunde olunca agrimis olabilir. (Avuc iciyle sıkmıyorsundur zaten di mi?)

3- Benim otomobil kullanırken yaptigim seyi sen de yapmis olabilirsin, yani olur olmaz yerde kendini emniyette hissetmek icin debriyaji kullanmis olabilirsin....

Motor sahibi olmayan biri icin fena tahminler degil di mi:pP.. Tamam tamam bir bilen soylesin ben karismayayim:))))

OmaR_' Alıntı:
Arkadaşlar,
2 günde İstanbul şehir içinde toplam 70 km. yapabildim.
Sürekli dur kalk trafik içinde sol elim debriyajı çekip bırakmaktan bir süre sonra adeta kopacak gibi acımaya başlıyor.
Bunu bir çaresi var mı? Motorsikletimin debriyajının oldukça yumuşak olduğunu söylediler. Ben de mi bir sorun var?
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılar

Tabii ilk defa büyük hacimli bir vitesli motoru, hem de şehir içinde kullanıyorsan, biraz "kasma" olacaktır.
Zaman içerisinde belli bir miktar düzelme olur....

Ancak asıl mesele şu ki, o değiştirdiğin beverly 500 işte bu sol el ağrısı olmasın diye var :cherry:

ledo' Alıntı:
Tabii ilk defa büyük hacimli bir vitesli motoru, hem de şehir içinde kullanıyorsan, biraz "kasma" olacaktır.
Zaman içerisinde belli bir miktar düzelme olur....

Ancak asıl mesele şu ki, o değiştirdiğin beverly 500 işte bu sol el ağrısı olmasın diye var :cherry:
Çok doğru söylüyorsunuz fakat ben scooter formuna bir türlü ısınamadım.

Biliyorum binlerce insan bu tip motorsiklet kullanmakta ve gün geçtikçe de bahsettiğim sebep gibi binlerce sebepten (park kolaylığı, kullanım kolaylığı vs.) tercih edilme oranı artacaktır.

Fakat bence tümsek&çukur geçerken ayaklarımın üzerine ağırlık verip hatta biraz kalkıp belimi koruyabilmek, viraj dönerken depoyu bacaklarımın arasında sıkıştırabilmek gibi daha bir sürü özellikten dolayı normal bir motorsiklet daha güvenli.

Cevaplar için herkese teşekkürler:cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Daha önceden antreman yoksa normaldir, birazda heyecandan ve acemilikden dolayı (bu motora olan acemilik) kendini kasmandan oluyordur. Eğer belli bir süre sonra bu olay devam ederse önce debriyajının sertliğini başka bir V-Strom la karşılaştır, belki seninki sert olabilir. Herşey normal sende bir sorun var ve ilerki tarihlerde hala devam ediyorsa bir doktora görün, genelde her motorcuda görülen "karpal tünel sendromu" için fizik tedavi önerir tahminimce.

Selam Dostum Öncelİkle Motosİkletİn Hayirli Olsun
Sevgİlİ Eyong Unda BelİrttİĞİ Gİbİ Antrenmansizlik Sebep Olabİlİr Bİr De EĞer Sİtede Aratip Okursan Donald Duck -reŞat ArbaŞ In Motosİklet Teorİsİ Kİtabİindakİ Oturma Ve Gİdon Tutma Pozİsyonlarinin Sana Çok Faydasi Olacaktir Sorunsuz SÜrÜŞler Dİlerİm

Kitabı aldım

VİRAGORİDER' Alıntı:
Selam Dostum Öncelİkle Motosİkletİn Hayirli Olsun
Sevgİlİ Eyong Unda BelİrttİĞİ Gİbİ Antrenmansizlik Sebep Olabİlİr Bİr De EĞer Sİtede Aratip Okursan Donald Duck -reŞat ArbaŞ In Motosİklet Teorİsİ Kİtabİindakİ Oturma Ve Gİdon Tutma Pozİsyonlarinin Sana Çok Faydasi Olacaktir Sorunsuz SÜrÜŞler Dİlerİm

Kitabı motoru almadan önce almıştım. Pek çok kere okudum. Halen okumaktayım. Reşat Bey'e buradan saygılar, sevgiler..

Motor yeni olduğundan istemsizce kendini kasıyorsun. Motora alışıp hakimiyet kazandığında elinin hiç yorulmadığını göreceksin.

Peki bu istemsizce kasma ne kadar zamanda geçer? Ben 1300 km yaptım, hala kasıyorum galiba:silent:

valla ilk kullanıdlıgında vucutta ham bolgeler agrıyor zamanla alısıyor

Eğer bir süre motorunuzu kullanacaksanız zaten alışacaksınız,sorun değil.Yok eğer zor zaman bulabiliyorsanız,size önerim yaylı el jimnastik aletleri.Günde 100-200 keresi elinizi alıştırır-can sıkıntısına birebir hem:p

boy

Daha önce kullanılmayan kasların kullanılmasıyla ilgili birşey. Normal yani :) Zamanla birşey kalmayacak. Uzun yolculuklardan sonra da vücuttaki bazı yerler ağrıyabilir, bu da ne kadar sıklıkla motora bindiğinizle alakalı. O yüzden sık sık binmekte fayda var.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
yeni motorun ve el ağrın hayırlı olsun:) yakında alışırsın umarım.motorunu daha zevkini çıkararak kullanabilmen dileğiyle:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar