debriyaj değiştirme zamani

Yamaha ybr 125 2004 yeni aldim motoru ve kalkislar da debriyajdan ses geliyo ama hizlaninca ses kesiliyo sizce neden balata hic dedistirmemisler bugune kadar balata bitmis olabilirmi

Motoru ayaklığa al çalıştır 1. vitese tak debriyaja bas arka freni sık (debriyajı bırakma) arka teker hız kesmeden devam ediyorsa değiştir. Kolay gelsin...

Motoru ayaklığa al çalıştır 1. vitese tak debriyaja bas arka freni sık (debriyajı bırakma) arka teker hız kesmeden devam ediyorsa değiştir. Kolay gelsin...
bunu anlayamadım, arka freni sık debriyajı bırakma arka fren hız kesmeden devam ediyorsa ...
o zaman fren balataların da ölmüştür, debriyajın da ayırmıyordur

bunu anlayamadım, arka freni sık debriyajı bırakma arka fren hız kesmeden devam ediyorsa ...
o zaman fren balataların da ölmüştür, debriyajın da ayırmıyordur
Zaten debriyajı sıktığınızda motor viteste olsa dahi arka tekerin freni sıktıktan sonra hareket etmemesi (yada çok az bir hareket olması) lazım.
Şöyle anlatıyım yapılması gerekeni.
Motoru ayaklığa al.
Çalıştır.
Debriyajı sık 1. vitese tak.
Arka teker elle tutulacak kadar az döner ya da dönmez.
Çok hızlı dönüyorsa sıkıntı vardır.

2.YOL
Düz yolda 2.viteste giderken 5. vitese al gaz ver motor devirleniyor ve motor gitmiyorsa debriyaj kaçırıyordur.

Yardim icin tsk ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

Balatanin orjinalini nasil bulurum bi kac sitede farkli fiyatlarda var bazisi japon yaziyo ne kadari dogrudur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar