DD 250 E9

Merhaba,

kusura bakmayın tekrar açtım konuyu.

Regal Raptor Motorumda yedek su tankı iptal edilmiş. Motoru aldığım usta herkes böyşe yapıyor çünkü şişme yapıyor, kapak atıyor vs. dedi.
Bu ne kadar doğru olabilir.

Birde hava filtresi yerinde değil, karbüratör arkası tamamen açık.

Teşekkürler

öncelikşe hava filtresini ve kutusunu satın al tak toz yutmasın motor sıvı soğutma için bir şey diyemem

Önceki mesajınıza da bir şeyler yazmıştım ki sonra vazgeçtim.
Yazdıklarım çok standart olacaktı.

İptal edilen donanım gereksiz bir şey olsaydı, bu kadar araç üreticisi bu işi bilmiyor olacaktı.
Hava filtresi yoksa bir miktar performans kazanırsınız. Ama sık sık karbüratör tıkanacak. Muhtemelen performans amaçlı iptal edildi.

Kullanılmayan su tankının görevlerinden biri de genleşmeyi dengelemek.
Diğeri ise olası su eksiltmelerini tamamlamak.

Eğer kapağı fırlatacak kadar basınç oluşuyorsa olay genleşmeyi aşmış, buharlaşmaya gelmiş demektir.
Ya da kapak bozuldu, yenisi için uğraşılmadı.

Ama sorun buharlaşma ise soğutma sisteminde bir sıkıntı var demektir.
Su eksiltmiyorsa bozuk kapaktan dolayı iptal edilmiş olabilir.

Her halükarda iptal edilen donanımın bir şekilde yeniden aktif hale getirilmesi gerekiyor.

cevaplar için teşekkür ederim.

ilk işim hava filtresi ve kutusunu temin edip takmak olacak.

bugün motoru tekrar ustadan almaya gidiyorum, su tankı konusu tekrar sorucağım. İlk sorduğumda herkes böyle yapıyor demesi Miğdemi bulandırmıştır. Bu yüzden sizden gelen cevaplar benim için önemli. Dediğiniz gibi bütün su soğutmalı taşıtlar bunu kullanırken bunda iptal edilmesinin sebebi olmalı. Ne yazık ki bunu fark etmeden Motoru almış bulundum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar