Dayanamadım Aldım - RKS SRK250 (TNT250)

Dostlar yaklaşık 5 yıllık bi aranın ardından motosiklet serüvenine devam diyorum.
Cümleten selamün aleyküm.

En son 2021 yılında, 2016 model Benelli TNT250 marka model motosiketim vardı. Satıp, otomobile dönmüştüm ki, ta bugüne kadar. Dün akşam, uzun bir süredir can sıkıntısından yaptığım gibi, sarı sitede gezinirken RKS SRK250 modelinin 150 bin tl ve karta 12 taksit 0 faizli olduğunu gördüm. Modeli araştırdım, bir baktım; benim eski tnt250'nin güncel versiyonu :)

Bazı kaliteli özelliklerinden kısılmış, çelik fren hortumları ve önde çift disk fren gibi. Ancak modern bir görünüm kazanmış ve günümüz şartlarındaki tüm ihtiyaçlar da eklenmiş. Çift abs, led aydınlatmalar, tft ekran vs. gibi.

Bugün dayanamadım, gittim. Siparişi verdim. 15 bin peşin, 135 bin 12 taksit.

Sıra baştan ekipman dizmekte :)

Herkese hayırlı akşamlar.

Sağ olun, inşallah. Teşekkür ederim.
Ekipman konusunda f/p markalar nedir güncel olarak? Direkt model önerisi de alabilirim

@zebercet nickini hatırladım. Ben de uzun zamandır ara vermiştim hem motora hem foruma. Daha motoru almadım ama foruma döndüm😂 Bu motor umarım eski TNT kadar güzeldir. O çok hoşuma gidiyordu almak nasip olmadı

@zebercet reis bu motorun bakımları 3 binde bir mi? Motoru bi deneyimle de bize de aktar. Belki ciddi düşünürüm. RKS'ye oldukça soğuk baksam da tnt250 kopyası ise düşünülür.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Inazuma
Hayırlı uğurlu olsun hocam. Allah her sürüşünde keyif, keyifli günlerinde de sürüş nasip etsin :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
hayırlı olsun, hazır yeri gelmişken dile getireyim, dün işten eve dönerken "cfmoto 250 sr" gördüm, aynaları kapatmış, doberman mı diyorlardı neyse işte, sinir oldum ve elamana korna falan çaldım sonra dönüp bana bakınca el kol hareketi yaptım biraz ve aynaları gösterdim bir kaç sefer ve bu umursamadı.. ben ayar oldum buna, sinir oldum baya, aynalar bir yerine girsin dedim içimden ve baya sövdüm.

ayrıca acemi olduğu belliydi çünkü dün ben Tvs Apache sürüyordum ve eleman benim 150cc motora yetişemiyordu, yani aralardan gitmeyi de beceremiyor ama artistlik yapmaktan da geri kalmıyor... neyse işte yoğun trafiği atlattıktan sonra ben hızımı 80 km ye sabitledim rahat rahat giderken bu yanımdan uzadı geçti ve bir kaç kez daha sövdüm öküze ben...

doberman aynalar bir yerine girsin ......... diye sövdüm. neyse biraz gittik ve trafik yine sıkıştı ileride ve trafik polisi arabası gördüm, emniyet şeridinde durmuş, normalde orada hiç durmazlar yani ilk defa denk geldim, yavaşladım ve sakince yanından geçeyim derken bilin bakalım ne gördüm? bu aynaları doberman yapmış dallamayı gördüm, polis bunu durdurmuş, abi bir yağlarım eridi anlatamam, aynaları açtırmıştı öküze, umarım ceza da yazmıştır dedim içimden.

aynaları doberman yapanlara ayar oluyorum, yanlarsınız anlarım, teker yaparsınız onuda anlarım, her türlü hıyarlığı yaparsınız anlarım ama bu ayları açın yada bir tarafınıza sokun sizde rahatlayın bende rahatlayayım..

yok yani yollar babanızın malı mı? arkanızdan gelenleri göremeyecek misiniz? en basit örnek yani bu 250 sr kullanan dallama daha benim 150cc Tvs ye kafa tutamazken birde ayna kapamış, ulen benim ayna açıklığım ile onunki aynı ama ben iğne deliğinden bile geçerken bu aralara pek giremiyor, madem acemisin giremiyorsun peki aynayı niye katlıyorsun o zaman?

kusura bakmayın ben yine kızdım biraz içimi döktüm, polise durup teşekkür edecektim ama kulaklık takılı müzik dinliyordum o sırada, eldivenden dolayı telefona müdahale edip müziği durduramadığım için es geçtim.

.........
Edit: abi motor süren zaten apaçilik ruhunda olabilir, yani en düzgünü bile bazen coşabilir yani motorculuğun ruhunda bu olabilir tamam ama biraz beyefendi olmak lazım, adam olmak lazım, yani motorla şov yapmak için aynayı katlamanıza gerek yok, yeteneklerinizi ayarında sergileyin geçin abi, abartmayın ve gereksiz ve şeylerden kaçının, yahu şu ayna katlamayı inanın ben anlamıyorum ya, trafiğin en leş olduğu yerde ben adv motorla aralardan giderek sürüyorum ve kamera işini halledebilirsem biraz paylaşım yapacağım...

aralardan girmek için ayna kapatmaya gerek yok, şu aynaları kapatmayın,

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun.
Ekipman işini eğer İstanbul'daysanız Hasanpaşa'ya gidip o mahalle avm gibi bir sürü mağaza, her bütçeye uygun ekipman var, deneyerek rahat rahat alırsınız. büyük mağazalar dışında bazen küçük dükkanlarda da çok güzel şeyelr çıkabiliyor öyle de sürprizli bir mahalle orası.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Acerbis baktım biraz ve ucuzmuş evet.

Arkadaşım "Forte gt" marka mont almış güzel diyor. Merak ettim bende yakından görmek istiyorum, ucuz ve iyi görünüyor, sağlamlık konusunda nasıldır bilmiyorum ama benim revit mont kadar dayanır diye düşünüyorum, benim mont sağlam ama bilek kısımları sürtünmeden dolayı püskülleşti biraz ve rahatsız edici bir durum, orası sürtünmenin en çok olduğu yer ve revit kötü bir marka değil ama bunu düşünmemiş.

Forte gt mont bu, hörgüçlü ve iyi görünüyor, ucuz.

https://www.hepsiburada.com/fortegt-2003001-titan-kirmizi-siyah-horguclu-mont-p-HBCV00007AYAJO

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayırlı olsun, güle güle, kazasız belasız, keyifle kullanın.

Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ediyorum. Sizler de kazasız belasız sürüşler yapın, inşallah.

@emenyasin Garanti kağıdı yanımda değil maalesef, arabada kaldı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk bakım 800 km'de sonra 2500, 4500, 6500 diye gidiyordu. Deneyimler için de; yarın teslim alacağım inşallah, ilk sürüş deneyimlerimi paylaşabilirim :)
@espresso Önümüzdeki hafta hasanpaşa'ya gitmeyi düşünüyorum da; 2026 yılı için ekipmanlarda ötv muafiyeti ya da kdv indirimi gibi bir şey olacakmış diye okudum. Gerçekliği var ise beklenmeli midir acaba? Zaten havalar da soğuk, belki 1 ay kadar motoru yatırabilirim.
@sampsonte Teşekkür ederim, hemen bakıyorum.

Bir de ekipman için yurtdışından alım fırsatı mı beklemeliyim acaba, hazır havalar da soğukken.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar