Millet motosiklete binmek için tura çıkıyor; senin hazır gidecek yolun da var; acelen yoksa motosikletle git.
Ama öyle, saatte 100'le gitsem, 6 saat eder, 1 saat de molalar tutsa 15'er dakikadan, eh işte, 6-7 saatte varırım diye hesaplama!
Belki konaklamalı gitmen daha iyi olur. Hatta, belki değil, konaklamalı git. Bütçene göre kalacak bir yer bulursun yol üstünde.
Yetişmen gereken bir menzil olarak göreceksen, motosikletle gitme; otobüse ver; dedikleri gibi arkadaşların, sen üstte o altta, 10-12 saatte gidersiniz...
Varmayı, ulaşmayı değil de, seyahatin bizzat kendisini bir eğlence olarak görebileceksen, o zaman motosiklet ile git. Yol üstündeki tarihi yerlerin, gezilecek görülecek yerlerin listesini falan çıkarırsın. Belki 10-20 km ana yoldan içerdedir; kırar girer bakar çıkarsın.
Ayaküstü bir şeyler atıştıracağına, geçtiğin yerlerde yöreye özgü yemeklerden oturur güzelce yersin, dinlenirsin...
Benim bir Nazilli - İzmir - İstanbul güzergahım var, düşündüğüm; artçılı, iki kişilik. İlk gün Balıkesir'de yatar, ikinci gün Bandırma'ya feribota kendimizi atarız diye planlıyorum mesela. Veya, asıl, ilk gün Balıkesir'de yatar; ikinci gün Çanakkale'den Kaz Dağlarından falan geçerim İstanbul'a diye düşünüyorum mesela.
Demem o ki, memlekete kaç saatte varmış olacağının hesabını yapacaksan, yok, motosikletle çıkma yola.
Yediğin içtiğin senin olsun, gezip gördüklerini anlat diyenlere anlatacak şeylerin olacaksa; motosikletle git.
Geze geze .
Not: 1500 km sadece şehir içinde yapmış olabilirsin; uzun yolda konumlanma vs. ilave motosiklet sürüş bilgileri üzerine forumdan, netten arattırıp okumayı ihmal etme. Motorunun bakımını zaten yaptırmış olmalısın. Ekipman vs. zaten tam olmalı... İyi yolculuklar.