Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
- Konu Yazar
Herkese selamlar ve sevgiler;
Uzun süredir motosiklete atlayıp şöyle keyf ede ede gezemiyordum. Geçen hafta perşembe günü Karamürsel'in dağlarında ufak bir tur ve cumartesi günü Berkay (Soa) kardeşim ile güzel bir İznik turu ile havanın giderek soğumaya başladığı şu günlerde güzelce gezme imkanı bulduk.
Keyifli geçen bu iki rotadan derleme resimler;
15/10/2015 Karamürsel
Vakit ikindi. Gezmek için hava koşulları uygun. Kararı verip kontağı çeviriyorum.İstikamet Karamürsel Ereğli. Karamürsel Ereğli'den itibaren ise tırmanışla Karamürsel'in köylerine gitmek niyetim..
Tırmanışa başlıyorum. Deniz seviyesinden yavaş yavaş yükseklere çıkıyorum. Manzara güzelleşmeye başladı şimdiden...
Yol daha önceleri toprak-asfalt karışımı bir yapıdaydı. Belediye el atmış. Yeni yol oldukça güzel gözüküyor.
Sonbahar...
Tırmandıkça manzara daha güzel...
Yol nefis,virajlar çok keyifli...
Orada bir köy var uzakta...
Sünni Baba Mesire alanına doğru devam...
Yoruldu tork fakiri
Körfez ayaklarımızın altında...
Sünni Baba Mesire Alanı
Sonbahara direnen çiçekler..
Samanlı Dağları'nın eteklerindeyiz. Hava tertemiz ancak biraz soğuk.
Beklenmedik misafir
Vakit ikindiden akşama doğru ağır ağır ilerlemekte...
Yola revan olup,dönüş zamanı...
Kuşbakışı Karamürsel...
Mevzu marka,model,cc değil. Yolda olabilmek,keyfini çıkarabilmek. Gerisi boş
Dönüş yolunda tırmanıştan sonra inişe geçiyorum.
Güneşin batışındaki kızıllık ormanın yeşili ile birleşince manzara doyumsuz hale geliyor. Kalıp gitmeyesim gelse de köylerden gelen köpek sesleri bas olum gaza,canına mı susadın dedirtiyor.
Son resim...
Son resmi çekip gaza asılıyorum. Zira hava karardı kararacak. Rotanın tadı kaçmadan Karamürsel'e doğru gaz açıp geziyi tamamlıyorum.
Kısa notlar;
Ereğli-Sünni Baba arasındaki yol kalitesi oldukça güzel. Virajlar tavsiye olunur. Araç trafiği yok denecek kadar az. Yarım saatte bir tek tük otomobil geçiyor.
Sünni Baba mesire alanı oldukça güzel. Ailenizle birlikte gelip mangalınızı yakabilir,pikniğinizi yapabilirsiniz. Cami,şadırvan,mini bir bakkal,wc mevcut.
Ortam çok güzel,yeşiller içinde keyifle vakit geçirmelik.
17/10/2015
İznik gezisi...
Berkay kardeşim ile yaptığımız İznik gezisinden resimler...
Kendisi için rota kelimesinin manası 400-500 km'den aşağı bir anlam ifade etmesede keyifle 180 km'lik keyifli bir yolculuk oldu
Karamürsel'den köy yollarını tercih ediyoruz giderken. İznik gölünü görünce hemen biraz mola,biraz fotoğraf arası...
Yola devam ediyoruz. İznik'te biraz dolaştıktan sonra Abdulvahap Sancaktari türbesine gidiyoruz. Burası İznik'i kuş bakışı görebileceğiniz oldukça güzel bir yer.
Kısa Bilgi;
Türbe'den manzaralar;
Dönüş yolundan action cam capsleri...
Adam şekil :bounce:
Kısa notlar;
Karamürsel-İznik rotası köy yollarından oldukça keyifli. Ancak bu yol enduro ile daha zevkli hale gelebilir düşüncesindeyiz.
İznik'e indiğimizde anlamsız bir yorgunluk vardı yoldan kaynaklı. Dönüşü Orhangazi üstünden yapmak yolu daha basit bir şekilde tamamlamanıza olanak tanıyor.
Abdulvahap Sancaktar türbesi ziyarete değer oldukça güzel bir yer.
Sağlıcakla kalın :king:
Uzun süredir motosiklete atlayıp şöyle keyf ede ede gezemiyordum. Geçen hafta perşembe günü Karamürsel'in dağlarında ufak bir tur ve cumartesi günü Berkay (Soa) kardeşim ile güzel bir İznik turu ile havanın giderek soğumaya başladığı şu günlerde güzelce gezme imkanı bulduk.
Keyifli geçen bu iki rotadan derleme resimler;
15/10/2015 Karamürsel
Vakit ikindi. Gezmek için hava koşulları uygun. Kararı verip kontağı çeviriyorum.İstikamet Karamürsel Ereğli. Karamürsel Ereğli'den itibaren ise tırmanışla Karamürsel'in köylerine gitmek niyetim..
Tırmanışa başlıyorum. Deniz seviyesinden yavaş yavaş yükseklere çıkıyorum. Manzara güzelleşmeye başladı şimdiden...
Yol daha önceleri toprak-asfalt karışımı bir yapıdaydı. Belediye el atmış. Yeni yol oldukça güzel gözüküyor.
Sonbahar...
Tırmandıkça manzara daha güzel...
Yol nefis,virajlar çok keyifli...
Orada bir köy var uzakta...
Sünni Baba Mesire alanına doğru devam...
Yoruldu tork fakiri
Körfez ayaklarımızın altında...
Sünni Baba Mesire Alanı
Sonbahara direnen çiçekler..
Samanlı Dağları'nın eteklerindeyiz. Hava tertemiz ancak biraz soğuk.
Beklenmedik misafir
Vakit ikindiden akşama doğru ağır ağır ilerlemekte...
Yola revan olup,dönüş zamanı...
Kuşbakışı Karamürsel...
Mevzu marka,model,cc değil. Yolda olabilmek,keyfini çıkarabilmek. Gerisi boş
Dönüş yolunda tırmanıştan sonra inişe geçiyorum.
Güneşin batışındaki kızıllık ormanın yeşili ile birleşince manzara doyumsuz hale geliyor. Kalıp gitmeyesim gelse de köylerden gelen köpek sesleri bas olum gaza,canına mı susadın dedirtiyor.
Son resim...
Son resmi çekip gaza asılıyorum. Zira hava karardı kararacak. Rotanın tadı kaçmadan Karamürsel'e doğru gaz açıp geziyi tamamlıyorum.
Kısa notlar;
Ereğli-Sünni Baba arasındaki yol kalitesi oldukça güzel. Virajlar tavsiye olunur. Araç trafiği yok denecek kadar az. Yarım saatte bir tek tük otomobil geçiyor.
Sünni Baba mesire alanı oldukça güzel. Ailenizle birlikte gelip mangalınızı yakabilir,pikniğinizi yapabilirsiniz. Cami,şadırvan,mini bir bakkal,wc mevcut.
Ortam çok güzel,yeşiller içinde keyifle vakit geçirmelik.
17/10/2015
İznik gezisi...
Berkay kardeşim ile yaptığımız İznik gezisinden resimler...
Kendisi için rota kelimesinin manası 400-500 km'den aşağı bir anlam ifade etmesede keyifle 180 km'lik keyifli bir yolculuk oldu
Karamürsel'den köy yollarını tercih ediyoruz giderken. İznik gölünü görünce hemen biraz mola,biraz fotoğraf arası...
Yola devam ediyoruz. İznik'te biraz dolaştıktan sonra Abdulvahap Sancaktari türbesine gidiyoruz. Burası İznik'i kuş bakışı görebileceğiniz oldukça güzel bir yer.
Kısa Bilgi;
Abdulvahap Sancaktari Türbesi
XIII. y.y.da yaşadığı sanılan Abdulvahap dede veya Abdulvahap Sancaktari , 717 - 740 yıllarında Anadolu'ya gelen İslâm ordularının İznik'i fethi sırasında Sancaktar olan Abdulvahap Sancaktari fetih sırasında şehit düşmüştür. Türkler, İznik alınınca bu şehit sancaktar için şehrin doğusunda , İznik'e ve göle egemen tepe üzerinde bir mezar yapılmıştır.
Abdulvahap Sancaktari hakkında halk hikayeleri anlatılmaktadır. Şehirde en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Abdulvahap Sancaktari ayrıca Bayraklı Dede diye anılmaktadır.
Türbe'den manzaralar;
Dönüş yolundan action cam capsleri...
Adam şekil :bounce:
Kısa notlar;
Karamürsel-İznik rotası köy yollarından oldukça keyifli. Ancak bu yol enduro ile daha zevkli hale gelebilir düşüncesindeyiz.
İznik'e indiğimizde anlamsız bir yorgunluk vardı yoldan kaynaklı. Dönüşü Orhangazi üstünden yapmak yolu daha basit bir şekilde tamamlamanıza olanak tanıyor.
Abdulvahap Sancaktar türbesi ziyarete değer oldukça güzel bir yer.
Sağlıcakla kalın :king: