Daelim DAELİM Bilgi Paylaşımı ve Dayanışma

Selam,
Lastikler 120YTL ye maloldu..Orjinal lastiklerin tanesi 30YTL'ymiş.Ama yeni lastiklerin hamurundan bile farklı olduğu anlaşılıyor.Arka lastiğin kilitlenme dozajı bile değişti.

Arkadaşlar Daelim S2 250 ye bir tane yeni eksoz almam lazım benimki içten dağıldı tamir ettirdim ama zıngırdıyor hoşuma gitmedi yenisini yahut uygun bir eksozu nerden kaça bulabilirim

motomax'a atmış olduğum maile cevap geldi

Daelim S2 250 Egzoz : 434 $ Kdv Dahil
Stok Durumu : Yok
Temin Süresi : 25 gün

motomax'a atmış olduğum maile cevap geldi

Daelim S2 250 Egzoz : 434 $ Kdv Dahil
Stok Durumu : Yok
Temin Süresi : 25 gün

Arkadaşlar bu hesaba göre S2 lerin motordan sonra en pahalı parçası egzos galiba .Bu ne yaaa.... Satın yenisini alın der gibi..Nası fiyat bu..Tüm scooter larda böyle mi sizce?

Banada çok geldi yaa..o ne be?şahsen o parayı kesinlikle bir egsoza vermem..bu işte bi gariplik var..benim egsozunda sesi garipleşti gibi geliyo zaten...hadi hayırlısı..haftaya 8000 bakımı var...masrafı buraya yazarım..

Yuhhh bi egzos o kadar olmaz be kardeşim 434$ modifi egzos filan takılır alete. Arkadaşlar bu arada ufak bi bilgi verim. Bizim Daelimler KYMC ile aynı firma olduğu için motor kısmında bi çok parça uyabiliyor. Bazı parçaları KYMC danda sormaya çalışın.

Bu arada ön Cam için ben eskiden Taksimde bi firma bilgileri vermiştim 100 ytl filan yapıyorlardı. Formda bi arattın telefonu filan vermiştim. Giden arkadaşlar olduysa bilg verirlerse iyi olur. Ben geçen yıldan beri gidemedim.

Selam Dostlar,
8000 bakımı geçen hafta yaptırdım.Hava filtresi değişimi ile 60YTL verdim..Bu arada eşimin kardeşi sayesinde lastikleri de Dunlop marka olarak yeniledim.Yumuşak hamurlu bu lastikler sanki 2.amortisor gibi.Eskiden bit kadar taşı bile hissederken şu anda hem yol tutuş hem de sarsıntı hissetmemek açısından gayet faydalı olduğunu söylemeliyim.
Kalkışta titreme bende de zaman zaman var.. Ama servis sorun olmadığını ve temizlendikten bir süre sonra yine ses geleceğini belirtti.
Bu arada farklı zamanlarda Kuyubaşı benzinciden aldığım benzin sonrası , motor 1-2 kere giderken tekledi...Sanırım sadece benzin almıyoruz ordan doldururken.. :)

Selam Millet,
Mecburiyetten aynı yerden bir daha benzin aldım..Sorun çıkmadı..Sanırım tekleme pislik nedeniyle falan oldu..Bilgilendireyim dedim..

Benzin konusunda tavsiyem şudur,Petrol Ofisinden uzak durun,Total,ya da Opeti tercih edin..bir tek buralarda benzin günü gününe kontrol ediliyor,ve kim ne kadar benzin alıyor kontrol altında..nacizane tavsiyemdir..

200 ytl ye özel egzost yapılıyor kartal taraflarında bi arkadaş yaptırmıştı.

benim balans sorunu varmış ustam öyle söyledi 100 den sonra kafa sallıyordu

evet tekleme sadece ve sadece benzinde aynı şeyleri benimkide yaptı hatta stop bile etti rolantide kafayı yedim sonra gaza iyi bi yüklenip içindekileri uçurmuş olmam lazım bi daha yapmadı.

bide sanki egzostun içinde bişeyler varmış gibi tıngırdıyor rolantide sizlerde de varmı bu ?

Hepinizin yolu ve farı açık olsun arkadaşlar

200 ytl ye özel egzost yapılıyor kartal taraflarında bi arkadaş yaptırmıştı.

benim balans sorunu varmış ustam öyle söyledi 100 den sonra kafa sallıyordu

evet tekleme sadece ve sadece benzinde aynı şeyleri benimkide yaptı hatta stop bile etti rolantide kafayı yedim sonra gaza iyi bi yüklenip içindekileri uçurmuş olmam lazım bi daha yapmadı.

bide sanki egzostun içinde bişeyler varmış gibi tıngırdıyor rolantide sizlerde de varmı bu ?

Hepinizin yolu ve farı açık olsun arkadaşlar

O ekzozun içinden gelen tıngırdama, içinde kafes ızgara var onun bazı bölümleri kopmuş olabilir ordan tıngırtı yapıyor.Ben kendi ekzozumun içini açtırdım tamir ettirdim, bende de tel ızgarada kopmalar olmuş garip garip sesleri gaz verince onlar yapıyordu,tamir ettirinde düzeldi, 434 dolar vermekten de kurtuldum. Bu fiata bu eksoz olurmu canım çok para insan bu eksozu taktıracağına başka egzoz taktırır.

Şu an (rolantide hissediliyor) egszoda acaip tıngırdama var..sanırım dediğiniz kafes kopmuş bendede..egsoz girişi ve alt taraf baya çürüdü..parçalanmaz işallah diye korkuyorum:pale:

Şu an (rolantide hissediliyor) egszoda acaip tıngırdama var..sanırım dediğiniz kafes kopmuş bendede..egsoz girişi ve alt taraf baya çürüdü..parçalanmaz işallah diye korkuyorum:pale:

Benim egzozu otomobil egzozcusu tamir etti,nikelaj muhafazanın arkasından açtı tamir etti ordan kapattı çokta iyi oldu sende yaptırırsan ordan açtır egzozu, tamircinin dediğine göre pek kaliteli bir egzoz değilmiş belli bir süre idare eder sonra gene yapar dedi, bence piyasada satılan egzozlardan taktırmakta fayda var istanbul da yapıyorlarmış ama nerde, ben birde performans egzozu değil orjinali gibi bağırmayan sessiz egzoz istiyorum.,

Aynen...performans egsozu,gürültü meraklısı değilim..zangırdamasın,titremesin,bana yeter:cat: ..ozer bilgiler için saolasın:)

ozaman araştırmalara başlayalım toplaşıp olmadı hep beraber yaptırırız

ben motoru denemesi için ustama bıraktım gerekenleri halletcek.

ama silkelemeyi tekrardan yapmış çözdüm dedi nası dedim

buji kabloları + distribütör ve ateşleme ile olan tüm kabloları gözden geçirmiş işlem tamamlandı dedi
yakıttada azalma olacağını söyledi bilginize

YeK

Arkadaşlar 19 mayıs kortejinde ki tek daeilm benmiydim?
Ankaralı daelimciler nerdesiniz???
Bu arada benim frenler keman gibi ötemeye başladı iyice sapıttılar...
İlk bakımda bi ayar verdircem... Şu ekzos fiyatınız beni düşündürdü???
Yuh diyebilir miyim???

YeK kardeş yuh hafif kalır fazlasını da diyebilirsin...

Helal olsun 19 Mayısta bizi temsil ettiğin için teşekkürler bu arada

Ya arkadaşlar bu aralar lastik konusuna takıldım;

lastiklerle ilgili biraz bilgi payalaşallım

1- Bizim S2 modellerin Lastik havaları ne olmalı?
2- Lastikler kaç km değişmeli?
3- İstanbulda nerden lastik alıcaz. Hiçbi lastikcide motosiklet lastiği yok.?
4- Hangi marka tavsiye ediyorsunuz.

Bu arada benim lastikle balon kısımlar fark ettim bazı yerlerde. Onun içinde tedirgin oldum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar