selam arkadaşlar ben forumda yeniyim motorumu sattım çin malı almamaya caba gösteren bırıydım ama regal raptoru arkadaslarım önerdiler ve bana tum ayrıntılarıyla bu motoru anlatmanızı dılıyorum.sizlere zahmet verecegım bılıyorum ama uzun gıdon kısa gıdon modelleri falan varmış sanırım yardımlarınız için çok tşk ederim.. Allah yolunuzu açık etsin...
Selam arkadaşlar
Nurettin bende aynı senin yaptığın gibi yaptım sisleri uzunlara bağladım ama bende hiç bişe olmadı hatta elektrik tesisatını arkadaşla beraber yaptık :silent: hiçbir problem yaşamadım..
Daha güçlü bir akü yok bütün aküler aynı sayılır senin sorun aküden değil sadece röleli tesisat çektirmediğin için bende 55 lik iki sis far var hiç sorun yaratmadı röleli tesisat tabiki zaten röle o işe yararArkadaşım merhaba.
Bende sis farı taktırdım ve bak neler oldu.
sisleri uzun farlara bağlattım ve gündüz farları açarak gezeyim dedim.
yalnışlıkla stop ettirp marşa bastığımda basmadı ve motoru ittirerek çalıştırmak zorunda kaldımr:
daha sonra sağ sinyel çalışmamaya başladır:
ve bir süre sonrada korna çalışmadı:silent:
mecburen sislerin bağlantısını kopardım ve her şey normale döndü.:cyclopsan
olanlar bundan ibaretti ancak ben röle kullanmamıştım sanırım röle tesisatı korumak için takılıyor ancak aküye bir etkisi yokmuş.
Araştırıyorum belki daha güçlü bir akü bulursam sorun çözülür.
duyrulur.
Daha güçlü bir akü yok bütün aküler aynı sayılır senin sorun aküden değil sadece röleli tesisat çektirmediğin için bende 55 lik iki sis far var hiç sorun yaratmadı röleli tesisat tabiki zaten röle o işe yarar
o döküman çok faydalı iki tesisatı da onu okuyarak çektim.Nurettin kardeş bak sitede sis farı tesisatı ile ilgili bir topic var biz ordan okuduk kendimiz bağladık. sen röle kullanmadıysan 55 +55=110 watt tabiki sorun yaşarsın.topiği oku derim..

selam herkeze....![]()
Motorumla bazı sorunlar yaşadım onu paylaşmak istedim sizinle.
Ben motoru alalı üç ay oldu. GÜnde 50 km yol gidiyorum iş için. Ama şehir dışı.ilk 1000. km de iş çıkışı motoru çalıştıramadım. bi süre sonra çalıştı ama bi gariplik vardı sesinde gidişinde. Çekişi düşük ustayı aradım şumu bumu derken bujinin biri ateşleme yapmıyormuş onu öğrendim.
Edindiğim tecrübe:Kesinkikle yedek buji bulundurun.Arızalı olanı bulmak için ise; Hangi eksoz soğuksa,onun bujisi ateşleme yapmıyor demektir.
Aradan bi süre daha geçti 3500 km lerde vites geçişleri rahatsız edici oldu. kimi zaman geçmedi çoğu zamanda geçişlerde ses yaptı. Üstelik ne kadar ayarlasamda kavramayı düşüremedim. hep son noktada kavrama yapıyor.
Hala bunu çözümleyemedim.
Şu an 4700 km deyim bir kaç gün önce yine motor çalışmadı. Hemen bujileri kontrol ettim. temizledim, buji yi dışarda denedim ateşleme yapıyormı diye. Evet yapıyor ama çalışmıyor. Yine ustayı aradım bujileri değiştir dedi. Ama ateşlemesi var dedim, yeni değiştirdiğimi söylesemde usta ısrarla değiştir dedi.
Ve bujileri yeniledim. Motor o dakka çalıştı.
Edindiğim tecrübe: Motor soğukken jikle açık rolanti yüksek konumda gaz vermeden bir dakika kadar çalıştırılır. sonra jikle yi kapat. yoksa bujiler yağlanır değiştirmek zorunda kalırsın.
Şimdi benim sormak istediğim bi kaç soru var.
Bujilerin bu sıklıkla değişmesi normal mi?:silent:
Birde motoru ilk aldığımda bi depoyla yedek hariç 300 km gidiyordum. Şimdiyse 240 km de kalıyor. sebebi ne olabilir çözümü nedir.? Bu arada hızım genelde 80 90 gibi.:cat:
selam herkeze....![]()
Motorumla bazı sorunlar yaşadım onu paylaşmak istedim sizinle...
Şu an 4700 km deyim bir kaç gün önce yine motor çalışmadı. Hemen bujileri kontrol ettim. temizledim, buji yi dışarda denedim ateşleme yapıyormı diye. Evet yapıyor ama çalışmıyor. Yine ustayı aradım bujileri değiştir dedi. Ama ateşlemesi var dedim, yeni değiştirdiğimi söylesemde usta ısrarla değiştir dedi.
Ve bujileri yeniledim. Motor o dakka çalıştı.
Edindiğim tecrübe: Motor soğukken jikle açık rolanti yüksek konumda gaz vermeden bir dakika kadar çalıştırılır. sonra jikle yi kapat. yoksa bujiler yağlanır değiştirmek zorunda kalırsın.
Bujilerin bu sıklıkla değişmesi normal mi?:silent:
....:cat:
Arkadaşım, bizim makinalarda buji ıslatma sorunu maalesef zaman zaman oluyor. Usta "bujileri değiştir" demiş , değiştirince çalıştı tabii.:cherry: Çünkü taktığın bujiler kuru. Söktüğün bujileri de kurutsan bir bezle, azıcık - is yapmayan- ateşe gösterip taksan yine çalışırdı motor. Sakın o bujileri atma, 5000 km olmuş olsa bile daha birkaç bin km yapar. :queen:
Bujilerin - benzinle- ıslanması jikle ya da karbüratör rölanti memesi ayarının uygun olmayışından kaynaklanıyor sanırım. Motor ısınmaya başlamadan jikleyi tam kapatma; (motoruna göre) biraz azalt ve ısınmasını bekle.
Fazla yakıt yakmaya başladıysan rölanti ayarını düşür, gerekirse karbüratör ve supap ayarına bir baktırıver derim.
Esen kalın.
Arkadaşım, bizim makinalarda buji ıslatma sorunu maalesef zaman zaman oluyor. Usta "bujileri değiştir" demiş , değiştirince çalıştı tabii.:cherry: Çünkü taktığın bujiler kuru. Söktüğün bujileri de kurutsan bir bezle, azıcık - is yapmayan- ateşe gösterip taksan yine çalışırdı motor. Sakın o bujileri atma, 5000 km olmuş olsa bile daha birkaç bin km yapar. :queen:
Bujilerin - benzinle- ıslanması jikle ya da karbüratör rölanti memesi ayarının uygun olmayışından kaynaklanıyor sanırım. Motor ısınmaya başlamadan jikleyi tam kapatma; (motoruna göre) biraz azalt ve ısınmasını bekle.
Fazla yakıt yakmaya başladıysan rölanti ayarını düşür, gerekirse karbüratör ve supap ayarına bir baktırıver derim.
Esen kalın.