- Konu Yazar
- #2,181
1. nolu resimde gördüğünüz RR nin krank mili arkadaşlar...
Krank millerinde vibrasyonu önlemek için karşı ağırlıklar vardır... Bu bizim krankta da var... Ama bu karşı ağırlıkların o kadar hassas bir pozisyonu vardır ki en ufak gramaj farklılığı vibrasyona neden olabilmektedir...
Özellikle 2 silindirli motorlar vibrasyondan kaçamazlar...
4 silindirli bir makina kullansanız vibrasyonun V sini hissetmezsiniz..
Şimdi demek istediğim bizim motorlarda vibrasyon olayı Çinliler içinde en az olanı...
Geçen gün kırmızı ışıkta 250 Kanuni ile sohbet ederken memnun musun dedi süper dedim...
Sen memnun musun dediğimde ise o kadar titretiyor ki en kısa zamanda makinayı değiştireceğim dedi...
Titreşimsiz Çinli bulmak imkansız... Ama titreşimi bizim RR ler gibi makul bir seviyede olan bir motor kullanıyorsanız eğer zaman geçtikçe de titreşimin azaldığını göreceksiniz...
Egsozun motor bloğuna bağlı olduğu yerden kırılma olayına sadece Jinlun da rastladım... Bizim RR de ne duydum ne de gördüm...
Hatta egsoz kestiren bir arkadaşımız kanuni bayiinde kestirirken ustanın ne kadar sağlam övgüleriyle bile karşılaşmış...
Vibrasyonu kafanıza takmayın dostlar... Arabalarda bile 100 km. ye kadar vibrasyon yok iken 120 de şiddetli vibrasyon oabiliyor... 140 km. ye gelince vibrasyonun en ufak titreşimini hissetmiyorsunuz...
Bu demek oluyor ki motorun deviri ile orantılı olarak biraz vibrasyon bizim motorlarda olabiliyor... Bu kiminin makinasında daha fazla kiminde ise yok gibi... Bütün bunlar motor bloğunun içinde dönen parçaların balansları ile ilgili bir durum... Benim makinada otobanda seyrederken bazen o kadar uygun bir devir yakalıyorum ki vibrasyondan eser kalmıyor...:cat: