Mr.Wish' Alıntı:
Tam 2 hafta boyunca kullanamadığım (akşam geç vakitlere kadar çalıştım) RR dün çalışmamakta ısrar etti ve bir kaç defa (yanılmıyorsam 3 defa) marşa bastıktan sonra aküsüde bitti. Aküyü söktüm (akü inci sulu akü sağolsun benden önceki sahibi yeni almış) bi kutup başı oksitlenmiş temizledim. Sonrada fazla uğraşmamak için Aküyü şarj etmesi (evinde teşkilatı var) teyze oğluna bıraktım. Sabah 6 dan biraz sonra kalktım erkenden hem çalışabileyim hemde bakımı erken yapayım istedim. Aküyü bağladım bastım çalışmadı biraz daha denedim gene olmadı.Sitedeki tecrübelerden hatırladığım kadarı ile boğulma ihtimalini hesaplayarak bujileri çıkardım tırnağı bayaa kara gibi geldi zımpara ile temizledim (bu arada bir kaç saat verdimki silindirde benzin varsa uçsun) Taktım gene olmadı. Benzin vana konumunu hem altta hem üstte denedim gene olmadı. Jikle yi keza... 2 hafta önceki cumartesi ilk defa benzin almıştım acaba kirli yada başka bişimi var diye karburatöre giden hortumu çıkardım vanayı açtım benzin sorunsuz akıyor..Yan ayak demirindeki motorun çalışmasını engelleyen (ama bendekinde çalışmayan) soketi kontrol ettim, takılı olmasına ragmen ayağı kapalıdadenedim.. Motorun akımını kesen kırmızı düğmeyede dikkat ettim. Akü tekrar bitmek üzere artık pes ettim. Forumdan aklımda kalan ne varsa uyguladım bu arada kafayı yemek üzereydim bari boşa gelmiş olmamak için gidonumu yükselttim ve birde vites ile peg arasına ayağım girmiyordu birazda onu yükselttim. Sağını solunu sildim geldim ama canım çok sıkıldı. Acemiliğim yetmiyor gibi bide arada derede bi zaman bulup koşup ona gittiğimde böyle naz yaparsa işimiz var yanii... Aklına başka bişi gelen var mı? Acil tavsiye ve yardımlarınızı bkliyorum..
* Gösterge takan arkadaşıda tebrik ediyorum, parçacıları gezip model olarakta yakışan bişiler yakalasakta bütün modeller aynı hoşlukta olsa diyorum... darısı başıma...
abi aynı sorun benım başıma geldi Masai Grand eagle'da, sorunu halletmiş olabilirsin ama başka karşılacaklar için yazayım:
2 Gün kullanmadım ve olduğu yerde bıraktım. 3. gün jikleyle çalıştırdım motoru bir zaman sonra, daha hareket ettirmeden boguldu ve durdu. çalıştırmayı denedim, aküyü boşalttım o esnada. vurdur, çalışır dediler acemiyim yapamadım. abimle beraber epey denedik, almadı bi türlü.
sonra ertesi gün çoook daha tecrübeli bir başka aile büyüğümle tekrar denedik. yine yokuş aşağı vurdurmayı denerken bir de baktık ki iterek eve getirmek imkansız Grand'ı. 180kg civarında cunku kocaoglan. bir kenara çekip bujileri kontrol edelim, yağlanmış kararmış olabilirler dedi. çıkardık bujileri, ama motorun yarısını indirdim yolun ortasında resmen

bujiler kömür gibi kararmış. sildik parlattık, taktık. yine olmadı. neyse, saat 8.30, pazar sabahı, kabus gibi bir anda ve öyle bir yerde kaldık motorumla.
açık bir tamirci bulduk allahtan. adam akü'den aktarma yaptı yine almadı. bu arada ben kapının önünde yatan bir sürü komşu arabasından aktarma yapmak konusunda kararsız kalmıştım. araba aküsü patlatmasın motor aküsünü diye. tamirci kucağında kocaman bir araba aküsüyle gelip direk aktardı valla acımadan. motor yine çalışmayınca bujilere baktılar. bujiler gitmiş, değiştirellim abi dediler. eyw. dedik yapacak bir şey yok. zaten kalite buji takmayı dusunuyordum, üstündeki çinlileri sevmemiştim. bujileri takıp aküden aktarma yaptılar, direk çalıştı motor. 20 kaat servisin, dünyalar benim oldu. bindik getirdik motoru, yarım saat turladım akü şarjlasın biraz diye. sonra da her gün boşluksuz biniyorum.
bu olayın başlıca sebebini / sebeplerini ve yol haritasını yazayım, tabii kendi başıma gelen hadiseye göre
1- Yeni alınan motorda belli bir şarj olma süresi varmış akünün, gerek binerek,
gerekse makineye bağlayarak doldurulabiliyormuş. Aceminin ileri versiyonu olduğum için çok binmedim ve aralıklı kullandım motoru. o yüzden bir sabah kalktıgımda akünün sıfıra inmesi durumu oluştu. üstüne marşı da abanınca motor sapıttı.
2- (Yanan bujilerim kadar) Kara Cahil olduğum için bu haldeyken çok zorladım, boğuldu zannedip kitapçıktaki direktifleri uygulaadım. vurdurmak fln derken bujileri yaktım.
Bu arada bir tane yeşil banknot ve 1.5 gün boyunca sinirlerimi kaybetmiş olsam da (tüm akşam motorum niye çalışmıyo' diye bağırmışım arkadaşlar soyledi

) sağlam tecrübe edindim.
Durum budur.