GreatWhiteShark' Alıntı:
4000 km. yi geçmiş olarak ve 4. viteste 5-10 dakika 120 km./saat hızla giderek (sadece deneme için! ) motoru zorlayan ve 5. vitese geçince o rahatlama sesini duyan ben, belki kritere biraz uyuyorumdur diye düşünerek cevap vermek istiyorum... 10 ay önce almıştım...
Git şu motoru hemen al.... Gerçi bulamayacaksın ama olsun... Yine de git almaya çalış.... ( Şu an KARABORSADA !)
Pişman olmayacaksın....:bounce:
mesajınız gözümden kaçmış,verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim...
motoru bulamamaya gelince,her ihtimale karşı hangi bayide bulduğumu belirtmek istemiyorum (neme lazım benden önce davranan olur) ellerinde şu an 2 adet gri renk kaldığını,siyah ya da kırmızı renk için 15-20 gün beklemem gerektiğini belirttiler...ayrıca görüştüğüm diğer bayiler arasında yapı kredi world card'a 24 ay vade seçeneğinde (ki en az vade farkını uygulayan kart konuştuğum tüm bayiilerde) en az fiyat farkı bindiren bayii de hangisi olduğunu paylaşmak istemediğim bu bayii...ayda toplamda 237 milyona gelecek hayırlısıyla...(ötv'si falanı feşmanı dahil-24 ay taksit seçeneği)...bayiler arasında ayda 290 milyona kadar çıkan oldu (istanbul için konuşuyorum...)bunun nedenini de ayrıca merak ediyorum,neden bu derece bir dengesiz fiyat politikası izleniyor bir elin parmaklarını geçmeyen bayiiler arasında,ilginç bir konu gerçekten...her neyse,mesajınız gözümden kaçtığı için tekrar tekrar özür diler,cevabınız için teşekkür ederim...10 ay sonunda hala daha stabil bir şekilde çalıştığını söylemeniz benim bu motoru kesin olarak almaya karar vermemi sağladı...
ayrıca pas konusunda yakınan arkadaşlara ben de daha önce de cruiser kullanmış biri olarak (yamaha virago 250cc) şu tavsiyede bulunabilirim...motorunuzun kıyısında köşesinde bir yerlerde küçük bir kutu vazelin bulundurun...her ne kadar fıkralara dahi konu olmuş bir olgu olsada bahsettiğim şey gerçekten işe yarıyor,bundan emin olabilirsiniz...özellikle motorunuzu yeni yıkadıktan sonra dikkatlice kurulayıp yumuşak bir bez ile (tercihan pamuklu/eski bir t-shirt ya da atlet olabilir mesela) ince bir tabaka halinde uyguladığınızda gerçekten çok iyi bir koruyucu olduğunu göreceksiniz...bir de özellikle ansızın yağmura yakalandığınız anlarda en büyük yardımcınız bu olacaktır...emin olun bakımı düzgün yapılmayan her motor öyle ya da böyle paslanır...bu japon motorlarında da,italyan motorlarında da aynı,farkeden bir şey yok...dadyw'in çin malı olmasından kaynaklı bir durum olduğunu hiç ama hiç zannetmiyorum...
demonicdreams' Alıntı:
Mesleğin o mesajda gayet açık bir şekilde yazmıyordu, kimse ingilizce bilmek zorunda değil, mesleğini türkçe tarif etmen daha iyi olmuş. Bütün bunlar bir yana mesleğini neden yazdığını da anlamış değilim, umrumda da değil zaten.
Yardım etmeyenlere değil de yardım eden greatwhiteshark'a teşekkür etseydin keşke. Hatta daha öncesinde hiç ortaya bu adar kapsamlı gereksiz bir soru atmasaydın, herkesin yaptığı gibi forumu okusaydın, motor hakkında bir çok şey öğrenmekle beraber bu forumu kullananların ne kadar güzel bir ikiteker kardeşliği içinde olduğunu görseydin. Bu forumda işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmen açısından takibini sürekli yapmanı tavsiye ederim.
Mesela;
Paslanmayla ilgili sorun yaşayan arkadaşlar, motor normal şartlar harici özel bir duruma maruz kalmadı değil mi? Benimki de günlerce yağmur ve kar altında kaldı. Buluşmalara gelen arkadaşların da bildiği gibi motoru pek temizlemiyorum. Genelde yediği yağmur çamur üstünde kuruyor ama fanlardaki vidalar hariç paslanan hiçbir yeri yok. Bahsettiğiniz wd40'ı da bulmaya çalışacağım. İşe yarayan bir şey demek ki.
dostum mesleğimi yazma nedenim her ne kadar cep harçlığı için çalışıyor olsam da bu parayı ne denli zor kazandığımı belirtmek ve merak ettiğim konuda daha ciddi cevaplar alabilmek içindi... "greatwhiteshark" 'ın entry'si gözümden kaçmış,henüz yeni gördüm ve kendisine ayrıca teşekkür ettim zaten bir önceki entry'imde...
sorduğum soruya gelince,aslında hiç de kapsamlı değil merak ettiğim şey,aksine çok dar bir kapsama atmışım istemeyerek de olsa...şöyle diyelim;genel olarak sürücü kusurları nedeniyle oluşan motor arızaları (özellikle manuel vites kullanılan motorlarda),bakımsız bırakıldığı için oluşan paslanma,dengesiz yükleme sonucu süspansiyonların iflas etmesi hemen her motorda yaşanabilen şeyler...benim merak ettiğim husus,zaman kavramını da konu içine dahil etmemden belli olması gerektiği gibi,uzun vadede motorun "makinası" nın yani motorunun

queen: ) alakasız problemler çıkarıp çıkartmadığı idi...neticede sağolsun (geç farketmiş olsam da) greatwhiteshark sayesinde soruma cevap almış oldum...
ayrıca mesleğim konusunda arkadaşın yaptığı yoruma tekrardan gelirsek...uzatmak istemiytorum mevzuyu ama mesleğimin ne olduğunu anladığı ve bariz bir şekilde aşağılamaya kalktığı fazlasıyla ortada...her neyse,o kadar önemli de değil...tekrar teşekkür ederim ilgi ve alakanız için...