Mr.Wish' Alıntı:
Bu debriyaj ayarı basit bişimi? 1 e geçince silkeliyordu. Dün biraz dolaşayım dedim RR ile, biraz gezdikten sonra kavrama noktası değişti sanki ve sonrasındada motor hep stop etmeye başladı. Ne jikle işe yaradı nede gazı açık tutmak, acaba yakıtmı bitiyor dedim (ki daha deposuna konan ilk yakıtla duruyormuş) oda diil. Anlayamadım.. Debriyajın ayarı bizim yapabileceğimiz gibi bişimi bilen varsa tarif edebilir mi?
debriyaj ayarı eğer elin anahtar tutmayı biliyorsa sen de yapabilirsin. Yanlız debriyaj ayarı çok hassasdır. Debriyaj ayarı için iki yerden ayarlama yapabilirsin.
1- debriyaj elciğinin olduğu yerde deb-kablosunun girdiği ayar civata ve somunu
2- Motor bloğunda bulunan debriyaj koluna bağlantı yapan düzenekten. (or da da somun ve germe ayar vidaları var )
Dikkat edilmesi gerekenler...
a- debriyaj kablosu ( yani içinde halatın bulunduğu sipralli boru ) cok gergin olarak ayarlanırsa debtriyaj çekil kalır ve kavrama kaçırma yapar....
b- debriyaj kablosunu tam tersi gevşek bırakırsan tam kavrama olur ama kablo bağlantılardan zamanla kurtulabilir. Haraket halindeyken çıkarsa kötü sonuçlar doğurur. Bunun yanında Vitese geçirmek için elciği sıktığında geçmeyi sağlayamazsın.
c- Ayarı sabırla yavaş yavaş deneyerek uygun ayarı yakalaya bilirsin. Ayarla + motoru çalıştır + debriyajı dene ( özellikle ön fireni asılarak dene ) Kaçırırsa sert ayarlanmıştır gevşetmen lazım Yok motoru durduruyorsa iyidir. Ayrıca lastik te yakabilirsin..... Çok hoş oluyor....
TAVSİYE: senin motorun rodajı tam açılmamış yağlar değişmemiş. Bunu ara sıra yapması ve ikinci viteste kalkış yaparken yapması normaldir. Zamanla bu geçecek 1500 km den sonra motoru daha çok seveceksin.... Ben her hafta 500 km yapıyorum. Çanakkale - Balıkesir arası
Bizim motorlarda Kavrama ayrı şanzuman yok motor ve şanzuman aynı yerde ve aynı yağın içinde çalışıyorlar. Kavrama da bu yağın içinde. Yani kavramamız yağlı kavrama.... ( daha önce 25o MZ Etz kullanmıştım şanzuman yağını ayrı koyuyorsun)
Motor yağları değiştikçe kavrama da değişecek. Bundan emin ol..... Sorunsuz sürüşler. Kolay gelsin. Burdan tüm arkadaşlara sesleniyorum Radyatör hakkında bilgiye sahibim..... Nasıl sokülür takılır..... Yedek deponuzu mutlaka kontrol edin.....Takviye yapın ...motor soğukken radyatör kapağını açıp su varmı yok mu diye kontrol edin....... Tavsiye olunur.....