arkadaşlar izmirdeyim bu aralar pek takip edemiyorum inşallah haftaya görüşmek dileğiyle hepinize kazasız sürüşler
Dostum geçmiş olsun. dengeyle ilgili aklıma gelenler ilk etapta şunlar;aidikurt' Alıntı:arkadaslar bugun evden ıse gelırken cok moralım bozuldu yolda gıderken 60 km yle yolda ufak bı su bırıkıntısınden gectım gectıkten 20 m sonrada hafıf bı kavıs vardı 50 le falan gırdım kavıs cok ama cok kucuktu bı baktım arka kaymaya basladı nerdeyse yanımda gordum o kadar hızlı gelıstıkı olaylar ne oldu anlamadım ama dusmeden toparladım tek bısey benı cok tedırgın ettı suyu gorunce bu kadar sapıtırmı yada benım motorda denge problemı falanmı var
kaldera' Alıntı:bu dişli değişim işleri oldum olası karmaşık bir konudur.
bence en uygun olan kombinasyon zaten üzerinde mevcut olan ön ve arka dişlidir.
ön dişliyi farklı çapta bir dişli ile değişmek motorun kalkışını hızını,rampadaki çekişini iyi veya kötü değiştiriyor.
bende bir formül program vardı ön dişli değişince arka dişli ne olmalı ve sonuçlarını veren yani muhtelif kombinasyonları hesaplayan bir formul ..ama bulamadım..maalesef.ale:
QUOTE]
teorik olarka ön dişli sayısı, ya da çap -aynı şeydir, çüknü önde ve arkada diş profili aynı olmalıdır bu yüzden birindeki dişli sayısı değişince çap değişecek haliyle ötekisinde de aynı oranda değişecektir-, arttıkça ve arka dişli sayısı azaldıkça, yani tahvil oranı düştükçe, motor daha hızlı gider fakat ivmelenmesi düşer. motorun gücü değil torku esastır. Güç=Tork x Devir dir. torku düşük ama yüksek hızlarda dönen bir motora büyük dişli takarsanız, yani tahvil oranını küçültürseniz, tekerleklere ileteceğiniz tork, dolayısıyla itme kuvveti azalacaktır. bu sebepledir ki ivmelenme azalır.
eğer motorun torku tahvil oranını azalttığınızda yetersiz kalırsa, motor canı burnunda gitmeye başlar, sürüş konforu azalır, titreşimler artar.
bu uygun tahvil oranı seçimiyle ilgili kamyonlar için bir hesaplama yöntemi vardı elimde ama motorlar için ne kadar işe yarar bilemiyorum. eğer bizim motorun motor verilerini (güç ve tork eğrisi, lastik ebadı, ağırlık, istenen maksimum güç, vs.) bulabilirseniz hesaplayıp teorik ivmelenmesini, teorik maksimum hızını ve teorik tırmanma yeteneğini hesaplarız.
sevgiler,
AA.
evet bencede bostancı iyi fikir.seninde diğer raptorlarla tanışman iyi olacak.fedos' Alıntı:arkadaşlar ,uğur abi varsa bostancıya bende geliyorum demektir.
Bu arada pendik servis noktası olan sanal oto da artık bu hizmetinden de feragat etmiş durumda dolayısı ile bölgemiz tamamen yetkisiz-servissiz kalmış durumda .Umarım aykon sarıkayalar bu konuda bi alternatif b planı üretiyorlardır. Aksi takdirde geniş bir bölge tamamen terkedilmiş durumda,sanırım yeni motor alacak arkadaşlarım bu servis konusunu göz ardı etmiyorlardır.
demonicdreams' Alıntı:Sevgili arkadaşlarım, abilerim;
Bildiğiniz üzere bu hafta sonu bilindik MT gezilerinden biri var. Hem de büyük katılımla, Riva gibi eşsiz yerlerden birine gidiliyor. Buluşma anından, grup sürüşüyle gidilen mekanda içilen son bardak çaya kadar çok keyifli bir gezi olacağına eminim. Sözün özü kaçırılmayacak bir gezi!..
Ama siz her şeye rağmen "benim işim olmaz şimdi Riva'yla. Kim uğraşacak şimdi... sabah'ın köründe kalk, o kadar yol tep, akşamın bi saati yorgun argın eve gel... bir de ertesi gün iş var... oooof of!.." diyorsanız. Yani benim gibi düşünüyorsanız bu alternatifi değerlendirin derim. Riva'ya gitmeyecek olmanız evde oturmanız, ya da motosiklet gezinizi basit bir mahalle turuna dönüştürmeniz anlamına gelmez!..
Kısaca diyorum ki;
06.08.2006 (Bu Pazar) Saat 16.00'da Bostancı Beers'ın önünde buluşuyoruz.
Buluşma anında, kaçınılmaz 'senin sisi bar, benim öncam muhabbetleri'ni yapıp hemen akabinde içimizdeki en yaşlı abimizin "hadi" dediği mekana postu serip çay-kahve eşliğinde muhabbete doyacağız. Bunu daha önce yapanlar ne büyük bir keyif olduğunu hatırlayacaklardır.
Bunun için bir liste tutmaya gerek yok ama kaç kişi olacağımızı bilmemiz açısından gelecek olanlar kendilerini belli ederse iyi olur diye düşünüyorum.
Şimdilik;
Kaldera
demonicdreams
fedos
Kaldera; dogma ve gyazıcı'yı kandırabileceğini söylüyor. Bu da şimdilik 5 kişiyiz demek oluyor. Bekliyoruz efem!
Konuyu kaçırmıştım ben. Bu ampulu nerden alabilirim. H4 ampulu diye istemem yeterli mi? Kaç paradır?hunluata' Alıntı:Arkadaşlar Müslüm abinin bahsettiği h4 ampulu şiddetle tavsiye ederim. Bakış açınız değişecek
Gencadam' Alıntı:Arkadaşlar merhaba. Motorumu Ekim 2005'de teslim aldım. Bugüne kadar 2 kere kaza geçirdim. Aldığım hafta İsviçre Sigorta'dan (Ceyhun Emeksiz) kaskolamıştım. İlk kazamda maddi hasar vardı ve artçım hafif darbe aldığından kaskodan faydalanmaktan vazgeçtim. Sebebi ise, artçımda darbe olduğundan polis bana "yaralanmaya sebebiyet veren kaza" yaptığım için ceza yyebileceğimi söyledi. Kaskodan hasarı karşılamam için polis tutanağı lazımmış. Tutanak tutulursa ceza yiyeceğimi ve kaskodan alacağım paradan daha fazla ceza ödeyeceğimi söyleyen polis, kendim yaptırmamı tavsiye etti ve tutanak tutmadı.
Dün ise Sakarya'dan İstanbul'a geliyordum ve Çamlıca gişelerinde vitesim arızalandı ve 4. viteste sanırım kitli kaldı. Ne yaptıysam vitesi faaliyete geçiremedim. Hemen kaskoyu aradım ve yarım saatte çekici geldi. Beni Mecidiyeköy Aykon'a kadar bıraktı. Yolda şoförle de motor muhabbeti yaptıkNotmalde çekici ücreti alınmıyor. Ama kıta değişimi olduğu için 29,5 YTL ödedim.
Demek istediğim kaskoyu hemen yaptırmanızda fayda var. Kaza, çalınma, hasar, çekici vb durumlarda size oldukça fayda sağlayacak. Ben Ekim'de 492 YTL'ye kaskoladım. Abuk subuk şartlar aramıyorlar, her türlü çalınma ve tutanaklı hasarı karşılayacaklarını söylüyorlar.
Umarım kaskoyu kullanma fırsatınız olacak sorunlar yaşamazsınız. Herkese iyi sürüşler.