cup motor çekiş çok düşük

Arkadaşlar kymco activ 110 cup motorum en küçük bir dik rampada dahi 1 vites dışında çekmiyor.Ve oda çok zayıf kalıyor.Ben 65 kiloyum bu durum normalmi değilse sebebi ne olabilir.motor 26000 km de sorun debriyaj balatalatalarından silindirden veya aklınıza gelen neresinden sorun olabiir acaba.Düz yolda normal ama rampada çok zayıf kalıyor.

düzde sorun yok rampada sorun var ise,
dediğin gibi debriyaj olasılığı çok yüksek,

Veya motora KATKI koydunuzmu,
eğer öyle bir ihtimal varsa derhal benzin ile yıkanmalı ve yağ değişimi sağlanmalıdır...

26000 km deki bir cup motor için çekiş düşüklüğü büyük oranda sekman aşınmalarına delalet olur genelde. Bu kullanıma bağlı olarak 40000 km ye kadar çıkanıda gördüm. Düzde gidiyorsa rampada BAYILARAK gidiyorsa başka pek seçenek kalmıyor.

elim bu işlere yatkındır kendi yapabileceğim bir şey varmı malzeme skıntım yok parçaları alıp motor indirilmeden gidon üzerinde debriyaj balata değişimi yapabilirmiyim ve sekman için neler yapabilirim.

elim bu işlere yatkındır kendi yapabileceğim bir şey varmı malzeme skıntım yok parçaları alıp motor indirilmeden gidon üzerinde debriyaj balata değişimi yapabilirmiyim ve sekman için neler yapabilirim.
Debriyaj değiştirme zor iş, havalı tabancan olmadan sökemezsin debriyajı. Sekman piston değişimini de kendin yapmanı tavsiye etmem çünkü cub motoru geri toplarken egzantrik zincirini doğru takamazsan subablar kırılır piston çizilir.

havalı tabanca olmadan bu işin yapılm imkanı yokmu egzantrik ayarı konusunda yeterli bilgim var hizalama subap kırılması v.s

him detayli inceledikten sonra ne yalan soyliyim gozum yemedi durup duruken isi iyice buyutmeyeyim bir debriyaj degistirelim bakalim once duzelecekmi tamircilerde ekmek yesin bari :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar