Çukura girme sonrası ön tekerde zıplama ve ara ara tutma

Motosikleti
Mt-25
Merhabalar, öncelikle tekerinize taş değmesin forumda henüz yeniyim, yanlışlarım oluesa affola.
Mt-25 kullanıcısıyım. Bir çukura girme sonrası motorun ön jantını yamulttum ve bu süreçten sonra motorda bir zıplama ve sanki ara ara tekliyormuş gibi bir sorun olmaya başladı.

Ön jantı önce düzelttirme yoluna gittim fakat bir sonuç alamadım. Gösterdiğim 1-2 usta da jantla birlikte lastik tellerimi de kırmış olabileceğimi, imkanım varsa lastiği de değiştirmemi söyledi. Cumartesi günü motora yeni lastik ( ön arka) ve jant taktırttım fakat sorunum hala devam etmekte.

Gidonu salladığımda herhangi bir boşluk yok. Ön freni sıktığımda da herhangi bir sallanma yok fakat Motorda debriyajı sıktığımda ön taraftan bir vuruntu, metal sürtmesi gibi bir ses geliyor. Bu sorun için nelere dikkat etmem gerekiyor.

dostum ön amortisör ve çatal borularının içini açıp baktırdın mı? keçeler zarar görmüş olmasın
debriyajı sıktığında ses gelme sebebi sıktıktan sonra devir düşünce kafa tarafında çarpmadan sonra gevşemiş parça varsa onu hissediyorsundur ve söylememişsin ama teker değişimi sonrası balans ayarı muhtemelen yapılmıştır da yapılmadıysa onu yaptırmanı öneririm

Motosikleti
Mt-25
dostum ön amortisör ve çatal borularının içini açıp baktırdın mı? keçeler zarar görmüş olmasın
debriyajı sıktığında ses gelme sebebi sıktıktan sonra devir düşünce kafa tarafında çarpmadan sonra gevşemiş parça varsa onu hissediyorsundur ve söylememişsin ama teker değişimi sonrası balans ayarı muhtemelen yapılmıştır da yapılmadıysa onu yaptırmanı öneririm
Bakan ustalar hep jant yamuk olduğu için jantı düzelttirmeden farklı işlemler yapmadı. Söylemeyi unuttum ama yeni lastik sonrası balans yaptırdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar