Cub'ta vites değişimi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar lifan tay 100 aldım bugun ama vites atmasını bilmiyorum.2 tane levye var hangisi büyütür hangisi küçültür levyeye üsttenmı baslılır.Acil soylersenız dualarım sızınle :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
:mrgreen:
Parmak ucu tarafındakine basarsan vites düşürürsün, topuk tarafındakine basarsan vites yükseltirsin.

Niye denemeden gelip buraya yazdın onu anlamadım? Vites değişimi başlığını görünce acaba dişlileri mi değiştirecekler diyerek girdim. Bu nasıl bir soru arkadaşım. Motorumun 2 anahtarı var hangisi çalıştırıyor gibi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motoru yeni aldım şimdi kurcalıcam buzulcak .) bnım malım değerlidir

F54

ooo sen ona binmek için değil bakmak için almışsın daha çok bakarsın öyle uzaktan:queen:

hayırlı olsun motosikletiniz.Sol ayak parmağınızın olduğu yere basarsanız vites yükseltirsiniz. Topuk olanda vitesi düşürür. Düşürürken ayağını biraz geri at daha rahat vites değişimi yaparsın. sol ayağının altındaki pedal da arka frendir. Virajlara girmeden kullanırsan ön frenden daha güvenlidir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ama oburku arkadaş ayak parmagının oldugu yer vitesi düşürür diyo

cublar yarı otomatik olduğu için yanılmıştır.bende de cub var emin olabilirsin:thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Saolun ik sürüşümü yaptım 40 km shell den 95 oktan koydum sızce 95 oktanmı koyam.97 oktanmı

Forumdan Uzaklaştırıldı
farkları ne

cevap verenlerde biraz karıştırıyor sanırım kimisi parmak ucu düşürüyo diyor kimisi sol ayagının altındaki fren diyor :D

sol ayağın altındaki vites , sağ ayağının altındaki arka frendir..

ayrıca parmak ucundaki vitesi yükseltiyor arkadaki vitesi küçültüyor ve lifan iyi bir seçim bende alıcaktım ama yakınlarda satan bayi bulamayınca kuba xy100-e cubu aldım..

bu cublardaki sistem nasıl yaw debriyaj olmadan dişliye zarar wermiyormu:S

bildiğim kadarı ile cuplarda debriyaj var.. vites pedalına basıldığında kendi devreye giriyor..

Vites pedalına da basılı tuttuğunuzda aynı normal vitesli motorlarda debriyaja basıyormuş gibi motor ve kavra ayrılır.. örneğin birinci viteste gidiyorsunuz ve ikinci vitese geçmek için vitese bastınız ama ayağınızı çekmezseniz kavrama gerçekleşmez ve gaza bastığınızda motor boşa döner.

birde cublardada arka fren ayakdan nye oraya koyuyolar acaba, zaten debryj yk kolda, oraya koysnlar:S

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar